reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
9 t 2 d
Ale 10 maja ba usg wyszło nam 4 dni młodsza ciąża.
W środę mam usg i zobaczymy jak będzie teraz. Czy mu się podroslo [emoji16]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jutro zaczynam 9 tc :) miałam wizytę 17 maja i jeden maluszek miał 13 mm drugi 17. Między nimi 3 dni różnicy. Martwię się trochę o to ale serduszka walily jak oszalałe :) większego 169 a malutkiej 166 ;) chciałabym już znać płeć. Może coś się na prenatalnych wyłowi :) lekarz powiedział że 3 dni różnicy jest jeszcze dopuszczalne

U mnie waga ani drgnęła. Nawet grama. Chudzielec zresztą ze mnie straszny.

A co do widocznego brzuszka to wydawało mi się, że absolutnie NIC po mnie nie widać. I tak rozmawiamy ostatnio z moim M, że że to niemożliwe, żeby się ktoś poznał patrząc na mnie, że jestem w ciąży. Po czym dzień później słyszę od kolegi: "Wiesz co tak patrzę na ciebie i patrzę. I powiedz: mogę gratulować?" :p
u mnie tez waga nie drgnela ale ja z kolei startuje z duzej wagi. nigdy do szczuplych kobiet nie nalezalam i na dodatek w zeszlym roku po 2 ciazach starconych zostalo mi 10 kg i koszmarny celulit na nogach. Apropo's jakis sposob ktos ma? cos wcieracie? masaze jakies nog?
i zeby nie bylo mimo tego ze ani kilo nie przytylam to brzuch mi wywalilo juz rowno i wygladam juz jak grubas!:((( za pol roku bedzie masakra i potwierdza to moja mama ze byla wielka jak wieloryb! olewam to jesli dziecko bedzie zdrowe, a zwlaszcza córcia!:)))

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

u mnie tez waga nie drgnela ale ja z kolei startuje z duzej wagi. nigdy do szczuplych kobiet nie nalezalam i na dodatek w zeszlym roku po 2 ciazach starconych zostalo mi 10 kg i koszmarny celulit na nogach. Apropo's jakis sposob ktos ma? cos wcieracie? masaze jakies nog?
i zeby nie bylo mimo tego ze ani kilo nie przytylam to brzuch mi wywalilo juz rowno i wygladam juz jak grubas!:((( za pol roku bedzie masakra i potwierdza to moja mama ze byla wielka jak wieloryb! olewam to jesli dziecko bedzie zdrowe, a zwlaszcza córcia!:)))

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Ja na razie wcieram sobie olej kokosowy na brzuch i biust. Potem chcialabym cos "mocniejszego". Dwa razy bedac w ciazy uzywalam kremu Mustela. Nie mam zadnych rozstepow po 2 ciazach.../troszke tylko na biuscie/. W ogole zawsze duzo sportow uprawialam i mam mocne miesnie brzucha. Moze to tez sie przyczynilo. Mysle jednak, ze warto uwazac z jedzeniem slodyczy... czego nie potrafie sama bo jestem uzalezniona od czekolady[emoji54]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

My 2 czerwca prenatalne mamy ciekawe czy sie dowiemy kto tam sobie mieszka... bedzie 13 tydzien ;) myslicie, ze moge miec nadzieje na rozpoznanie plci ? Luby juz wolne sobie w pracy zalatwil bedzie to nasze pierwsze wspolne usg juz sie doczekac nie moge i zobaczyc jak zareaguje ;)

My 2 czerwca prenatalne mamy ciekawe czy sie dowiemy kto tam sobie mieszka... bedzie 13 tydzien ;) myslicie, ze moge miec nadzieje na rozpoznanie plci ? Luby juz wolne sobie w pracy zalatwil bedzie to nasze pierwsze wspolne usg juz sie doczekac nie moge i zobaczyc jak zareaguje ;)

Ja też mam 2 czerwca (12tc+5 będzie) prenatalne i mam nadzieję, że płeć się potwierdzi na 100% :) w piątek był na 80% chłopak na normalnym usg :)

Jak jest dobry lekarz z dobrym sprzętem jest duża szansa na poznanie płci.
Ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się w 11 tyg :) po budowie kości a nie po narządach rodnych, bo ich jeszcze nie ma.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

ja bede teraz gadac z ginka o prenatalnych i tez musze se juz termin zaklepac i tak na 17 lub 24czerwca bym chciala, na piatek na koniec tygodnia bym mogla sie na spokojnier urwac z pracy i bedzie leciec 13 lub 14 tydzien i tez chetnie bym sie wtedy dowiedziala kto tam mieszka :)

reklama
Do góry