zuzanna8704
Fanka BB :)
Owszem masz rację , że ludzie na wiadomość o osteopatii reagują jak reagują. Ta terapia jest uznawana za metodę niekonwencjonalną, a uważam, że przynosi rewelacyjne efekty bez bólu, krzyku, stresu i łez. Wiem o czym mówię , bo mniej więcej od 7-8 tygodnia życia mojego dziecka rehabilitowaliśmy go metodą Vojty dzień w dzień 12 ćwiczeń po 4 serie to dawało ok 4 godzin dziennie ćwiczeń. Przez 10 miesięcy. Tylko po to, że nikt nie umiał ocenić rzeczywistego stanu dziecka. Straszyli mnie niedotlenieniem, porażeniem, epilepsją itp. Ile nas to stresu kosztowało, pieniędzy (bo na nfz dostaliśmy termin za 3 miesiące porażka), łez, ale przede wszystkim czasu, który mogłam spędzić inaczej z dzieckiem... Nawet nie chcę o tym wszystkim pamiętać. I szkoda, że lekarze nie patrzą w Polsce na dzieci pod tym kątem Ja sama jestem fizjoterapeutką , ale uwierz przez 5 lat szkoły nigdzie nie obił mi się ten termin i to zaburzenie. I tylko w Polsce mało kto się zajmuje osteopatią ciężarnych i maluszków , a szkodaKurcze dopiero teraz skojarzylam widzisz mało osob w Polsce o tym wie a jeszcze mniej chce o tym słuchać czy czytać. Jak pisalam o tym to mialam wrażenie ze nie zgadzaja sie dziewczyny ze mna. Ja tez mialam kogos kto mi pomógł. Moj wujek jest super fizjoterapeuta. On sie od razu poznal. Zresztą nie ma co porownywac opieki zdrowotnej w pl i de . jest zupelnie inaczej. Cieszę sie bardzo ze moglam pomoc
Ja tak miałam z synkiem ,mniej więcej 8 pobudek w nocy, a teraz tak od 2 miesięcy mamy 1-2 pobudki góra na butlę, a czasami śpi od od 21 do 8 bez pobudek. Nie zaważyłaś czy może jej coś przeszkadza? Może odczuwa jakiś dyskomfort? u nas po pierwsze był to problem z brzuszkiem, bo synek ma alergię, po drugie to o czym pisałam z Anetą, problem z odcinkiem szyjnym tzw kiss syndrom (poczytaj może, bo warto) u nas tu był główny problem i po terapii dziecko ŚPI, bez wrzasku, nie rzuca się nerwowo, bo wcześniej rzucał się po łóżeczku, walił głową o drabinki, a po trzecie... to akurat zabawne mój M. budził o chrapaniem... Kupiliśmy nianię przenieśliśmy małego do jego pokoju i mały budzi się tylko na jedzenie, a nie jak wcześniej z krzykiem pokazując na nasze łóżko palcemDobijcie mnie po tej nocy Choroba mnie wykancza do tego córka w nocy budzi się co chwile z płaczem Zasnęła o 22 a od 2 do 4 zaś była usypiana Na pewno jej choroba też się do tego przyczynia ale odkąd się urodziła nie przespalam ciągiem 5h najczęściej są to cykle 2,3h.. Przy drugim dziecku chyba zabiorą mnie do wariatkowa...