reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny kp, a co wasi gin na temat karmienia w ciąży? Ja już nie kp, ale pamiętam że moja ginka coś kiedyś wspominała że jakbym zaszła podczas kp to zalecalaby zakończenie kp. Wiem że różnie lekarze do tego pochodzą i pytam z czystej ciekawości co wasi mówią.
Moja powiedziała że jeśli nie mam plamienia, skurczy itd to mogę karmić. Też się bałam co powie, ale ona jest z tych doczytanych nowoczesnych lekarzy :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz, u Bazylka to poważniejszy problem. Wciąż jest alergikiem i wciąż nie może glutenu, jajek i mleka. Ja zrezygnowałam z kp ze względu na zdrowie synka, ale i swoje własne, bo również mój organizm był wyniszczony od tej diety. U młodego nie było kompletnie żadnej poprawy mimo diety i uwierz mi, że zrezygnowałam z kp nie bez żalu. czułam się oszukana, że naprawdę chciałam, ale mi nie było dane..

Antiope ja w żadnym wypadku nie oceniam bo nie znam sytuacji. Z resztą każda mama sama podejmuje decyzję bo potem może mieć pretensje tylko do siebie jak coś jest nie tak. Także peace and love. Zobaczysz, teraz będzie inaczej i będziecie sobie na luzie bez stresu cycać do woli :)

A mi od piątku po malutku mdłości dają trochę spokoju. W weekend wymiotiwałam tylko raz dziennie. Tak więc chyba mi odpuszcza :D za to dzisiaj podbrzusze o krzyż pobolewa, ale tak się u mnie dzieje równo co tydzień / dwa w terminie miesiączki. Jutro kończę 10 tydzień ciąży :D

Ha ha no to miło mi :) mnie natomiast mile zaskoczyło, że nie jestem tu na grudniówkach jedyną, która kp w ciąży i to dziecko starsze niż 6 m-cy ;p
Ja byłam kiedyś na grupie kp, ale męczyły mnie te wpisy ataki na mm. Każda mama podejmuje sama decyzję jak karmi a tam wyścig jakiś. Ja karmie mimo iż dużo osób robi wielkie oczy ze w ciąży?!! Ale moja córcia malutka 10.5 mca! Chciałabym ja pokarmic do porodu albo i w tandemie hehe

Antiope ja w żadnym wypadku nie oceniam bo nie znam sytuacji. Z resztą każda mama sama podejmuje decyzję bo potem może mieć pretensje tylko do siebie jak coś jest nie tak. Także peace and love. Zobaczysz, teraz będzie inaczej i będziecie sobie na luzie bez stresu cycać do woli :)

A mi od piątku po malutku mdłości dają trochę spokoju. W weekend wymiotiwałam tylko raz dziennie. Tak więc chyba mi odpuszcza :D za to dzisiaj podbrzusze o krzyż pobolewa, ale tak się u mnie dzieje równo co tydzień / dwa w terminie miesiączki. Jutro kończę 10 tydzień ciąży :D
ja dzis zdycham, ale jakos tak mniej, za to piersi ojjj bola coraz bardziej

Ja byłam kiedyś na grupie kp, ale męczyły mnie te wpisy ataki na mm. Każda mama podejmuje sama decyzję jak karmi a tam wyścig jakiś. Ja karmie mimo iż dużo osób robi wielkie oczy ze w ciąży?!! Ale moja córcia malutka 10.5 mca! Chciałabym ja pokarmic do porodu albo i w tandemie hehe

a ja nie wiem czy bede karmic piersia czy butla i mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje jesli sie zdecyduje na butle

a ja nie wiem czy bede karmic piersia czy butla i mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje jesli sie zdecyduje na butle
Ja napewno nie. Sama byłam pewna ze nie będę kp. Zresztą po porodzie przez 5 dni miałam susze i się zrazilam. Dopiero polozna powalczyla że mną i dzięki temu uwielbiam kp :) ale nie jestem jakąś maniaczka!!!

Hej

Już po wizycie. Napisałam na wizytowym. Następna wizyta u innego lekarza. Zmieniłam.

Ja też jestem pro dkp. Syna karmiłam 20 msc, córkę będę karmić ile będzie chciała. Tylko ja mam bezproblemowe dzieci. Nie wiem jak by to wyglądało gdyby pojawiły się alergie itp.
Karmienie lubię i poczekam aż córka sama się odstawi.

Szczepienia to wrażliwy temat. Ja szczepie z głową. Nigdy zakatarzone, opóźniam w sezonie grypowym, itp

Lux zwykłą listę zrób żeby tylko czytelnie było

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Ja napewno nie. Sama byłam pewna ze nie będę kp. Zresztą po porodzie przez 5 dni miałam susze i się zrazilam. Dopiero polozna powalczyla że mną i dzięki temu uwielbiam kp :) ale nie jestem jakąś maniaczka!!!

bratowa walczyla by karmic piersia i wygrala, podziwiam ja, ze miala tyle sily by czekac na pokarm

reklama
Hej

Już po wizycie. Napisałam na wizytowym. Następna wizyta u innego lekarza. Zmieniłam.

Ja też jestem pro dkp. Syna karmiłam 20 msc, córkę będę karmić ile będzie chciała. Tylko ja mam bezproblemowe dzieci. Nie wiem jak by to wyglądało gdyby pojawiły się alergie itp.
Karmienie lubię i poczekam aż córka sama się odstawi.

Szczepienia to wrażliwy temat. Ja szczepie z głową. Nigdy zakatarzone, opóźniam w sezonie grypowym, itp

Lux zwykłą listę zrób żeby tylko czytelnie było

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Tu się budzi instynkt macierzyński:)

Do góry