dlaczego zmienilas lekarza?Hej
Już po wizycie. Napisałam na wizytowym. Następna wizyta u innego lekarza. Zmieniłam.
Ja też jestem pro dkp. Syna karmiłam 20 msc, córkę będę karmić ile będzie chciała. Tylko ja mam bezproblemowe dzieci. Nie wiem jak by to wyglądało gdyby pojawiły się alergie itp.
Karmienie lubię i poczekam aż córka sama się odstawi.
Szczepienia to wrażliwy temat. Ja szczepie z głową. Nigdy zakatarzone, opóźniam w sezonie grypowym, itp
Lux zwykłą listę zrób żeby tylko czytelnie było
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
reklama
elifit
Moderatorka
Bo ta lekarka nie pracuje w szpitalu, nie jest wylewna, i wydaje mi się że dobrym lekarzem prowadzącym ciążę nie byłaby.
U mnie problematyczna będzie kwestia porodu i potrzebuję lekarza który nie będzie robić problemów w razie w
U mnie problematyczna będzie kwestia porodu i potrzebuję lekarza który nie będzie robić problemów w razie w
Ja byłam kiedyś na grupie kp, ale męczyły mnie te wpisy ataki na mm. Każda mama podejmuje sama decyzję jak karmi a tam wyścig jakiś. Ja karmie mimo iż dużo osób robi wielkie oczy ze w ciąży?!! Ale moja córcia malutka 10.5 mca! Chciałabym ja pokarmic do porodu albo i w tandemie hehe
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Perla ale grupa kp dotyczy kp a nie mm. I tam przychodzą dziewczyny po poradę i pomoc w problemie z kp więc nie należy im radzić dokarmiania mm. To zazwyczaj zalecają niedouczeni pediatrzy i położne. Są też grupy o karmieniu mieszanym i tam nikt nie zruga za podawanie mm. Ja nie łażę po grupach o karmieniu butlą nawracać matki i tego samego oczekuję na grupie promującej wyłączne karmienie piersią. A niestety mówienie prawdy o mm jest potrzebne bo wszędzie tylko zachwalanie tego specyfiku (wiadomo- kasa dla koncernów), nawet w szpitalach i u pediatrów a nikt nie mówi o długofalowych skutkach. Wszędzie wprowadzanie w błąd młodych mam pisząc "najbliższe mleku matki", " inspirowane mlekiem matki" co jest z resztą niezgodne z międzynarodową konwencją, a prawda jest taka, że koło cycka to nawet nie leżało więc gdzie Rzym gdzie Krym. I co ciekawe wiele młodych mam nawet nie wie czym na prawdę jest mm - do głowy im nie przyszło, że to mleko krowie. Chwalą się trzema na krzyż kulturami bakterii a w mleku kobiecym jest ich ponad 700 gatunków. Wystarczy spojrzeć na skład jednego i drugiego. Ach, mogłabym pisać i pisać. To mój konik
Mnie załamał skład mm na drugiej pozycji olej palmowy!!!Bo ta lekarka nie pracuje w szpitalu, nie jest wylewna, i wydaje mi się że dobrym lekarzem prowadzącym ciążę nie byłaby.
Ja również jestem za kp, ale denerwuje mnie jakoś spostrzega matkę karmiąca mm jako zła matkę...
elifit
Moderatorka
Nikt cir cię nie będzie linczował ale z całą pewnością będziemy cię wspierać i dopingować w walce o kp .a ja nie wiem czy bede karmic piersia czy butla i mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje jesli sie zdecyduje na butle
Jeśli tylko nie będziesz mieć pod górkę z alergią to wszystko co z kp się wiąże czyli poranione brodawki zastoje zapalenia nawały.. to wszystko da się przetrwać
Na moim drugim forum z czasów ciąży córki na 19 dziewczyn które nas zostały karmi my tylko 3 :/
To samo było z poradami, wszystkie naturalne a 15 z nas miało cc... ja uważam że nie ma co kogoś oceniać...
To samo było z poradami, wszystkie naturalne a 15 z nas miało cc... ja uważam że nie ma co kogoś oceniać...
anio0
Fanka BB :)
Dzień dobry Wam
Znowu miałam noc do d... tym razem przez ból gardła. Mąż mój biegał do kuchni i przynosił mi ciepłe herbatki ale z racji mojego zawodu i tendencji do angin ropnych, zapaleń gardła i krtani, poleciałam do lekarza. Mam zwolnienie do piątku, choć chciałam tego uniknąć. Chciałam poleżeć dzień, dwa, i wrócić do szkoły. Mój lekarz stety lub niestety jest dość przewrażliwiony na punkcie ciężarnych. Powiedział coś o chorych dzieciach w szkole, moim poronieniu poprzednim i zagrożeniach pierwszego trymestru i argumenty na szybszy powrót do pracy mi się skończyły.
Znowu miałam noc do d... tym razem przez ból gardła. Mąż mój biegał do kuchni i przynosił mi ciepłe herbatki ale z racji mojego zawodu i tendencji do angin ropnych, zapaleń gardła i krtani, poleciałam do lekarza. Mam zwolnienie do piątku, choć chciałam tego uniknąć. Chciałam poleżeć dzień, dwa, i wrócić do szkoły. Mój lekarz stety lub niestety jest dość przewrażliwiony na punkcie ciężarnych. Powiedział coś o chorych dzieciach w szkole, moim poronieniu poprzednim i zagrożeniach pierwszego trymestru i argumenty na szybszy powrót do pracy mi się skończyły.
no wlasnie chce zobaczyc zaraz po narodzinach czy zacznie sie tworzyc pokarm, oby tak,l nawet jesli bee musiala dokarmiac butla lub cos, to pragne choc sprobowac karmic piersi, widze jak bratowa wiez z mloda nawiazala poprzez kpNikt cir cię nie będzie linczował ale z całą pewnością będziemy cię wspierać i dopingować w walce o kp .
Jeśli tylko nie będziesz mieć pod górkę z alergią to wszystko co z kp się wiąże czyli poranione brodawki zastoje zapalenia nawały.. to wszystko da się przetrwać
elifit
Moderatorka
Nie ma złych matek. Każdy radzi sobie jak może w oparciu o wiedzę którą ma. Dlatego jest tak ważne tę wiedzę szerzyć ale decyzję zostawić matce.Mnie załamał skład mm na drugiej pozycji olej palmowy!!!
Ja również jestem za kp, ale denerwuje mnie jakoś spostrzega matkę karmiąca mm jako zła matkę...
Szczepić nie szczepić
Karmić nie karmić
Nosić nie nosić
Czapkę zakładać czy nie
Rozszerzać od 4mż czy 7mż
Lista do oceniania jest długa. Najlepiej niech każdy pilnuje swoich dzieci
reklama
Antiope
Fanka BB :)
Dzięki. Nie czuję się gorsza. Raczej rozczarowana, że się nie udało. Ale wiem, że podjęłam najlepszą decyzję dla mojego dziecka i siebie samej. Na szczęście w trakcie karmienia, a także przechodzenia na Nutramigen miałam wsparcie rodziny. Dopóki starczyło mi sił wszyscy wspierali mnie w kp. A kiedy zdecydowałam na przejście na hydrolizat też to rozumieli i mnie wspierali.Kochana nie przejmuj sie i nie tlumacz. Dalas mu tyle ile moglas. Probowalas to najwazniejsze. Nie czuj sie przez to gorsza czy cos
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i uda mi się karmić piersią aż do całkowitego przejścia na normalne jedzenie, bez podawania hydrolizatów czy mm.
Ojej, zdrówka. A co dolega synkowi?
A w jakim programie robisz tą tabelkę. Myslę, że nie ma się co spinać i jak się nie da wystarczą informacje jedna pod drugą.dzien dobry
jestem zla, moje programy na lapku odmawiaja posluszenstwa i tu mam pytanko, ktora z Was podejmie sie zrobienia tabelki? bo ja sie wsciekalam do nocy...co z tego, ze moge ja zrobic w pracy na kompie jak potem w domu nie bede mogla jej edytowac?
no to ktora chetna?
No mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i będę się mogła cieszyć kp tak długo jak Wy.Antiope ja w żadnym wypadku nie oceniam bo nie znam sytuacji. Z resztą każda mama sama podejmuje decyzję bo potem może mieć pretensje tylko do siebie jak coś jest nie tak. Także peace and love. Zobaczysz, teraz będzie inaczej i będziecie sobie na luzie bez stresu cycać do woli
A mi od piątku po malutku mdłości dają trochę spokoju. W weekend wymiotiwałam tylko raz dziennie. Tak więc chyba mi odpuszcza za to dzisiaj podbrzusze o krzyż pobolewa, ale tak się u mnie dzieje równo co tydzień / dwa w terminie miesiączki. Jutro kończę 10 tydzień ciąży
Najważniejsze, żebyś miała świadomość z czym wiąże się jedno, a z czym drugie i żebyś podjęła świadomą decyzję.a ja nie wiem czy bede karmic piersia czy butla i mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje jesli sie zdecyduje na butle
To ja chyba miałam szczęście, bo nawet jak byłam na warsztatach dla kobiet w ciąży i wykład miała położna opłacana przez Enfamil, to podkreślała, że kp jest zawsze najlepsze i żadne mm nie może go zastąpić. Mm powinno się podawać dopiero kiedy nie da się inaczej. No ale oczywiście wtedy najlepszy jest Enfamil. Ale muszę przyznać, że pomimo, że sponsorowane przez Enfamil te zajęcia były naprawdę przydatne i skupiały się głównie na tym jak sobie radzić z problemami przy kp i wcale nie prowadzono tego w ten sposób: "Jak się pojawia taki problem, to najlepiej podać mm". Wprost przeciwnie, zachęcali kobiety do walki o kp.Perla ale grupa kp dotyczy kp a nie mm. I tam przychodzą dziewczyny po poradę i pomoc w problemie z kp więc nie należy im radzić dokarmiania mm. To zazwyczaj zalecają niedouczeni pediatrzy i położne. Są też grupy o karmieniu mieszanym i tam nikt nie zruga za podawanie mm. Ja nie łażę po grupach o karmieniu butlą nawracać matki i tego samego oczekuję na grupie promującej wyłączne karmienie piersią. A niestety mówienie prawdy o mm jest potrzebne bo wszędzie tylko zachwalanie tego specyfiku (wiadomo- kasa dla koncernów), nawet w szpitalach i u pediatrów a nikt nie mówi o długofalowych skutkach. Wszędzie wprowadzanie w błąd młodych mam pisząc "najbliższe mleku matki", " inspirowane mlekiem matki" co jest z resztą niezgodne z międzynarodową konwencją, a prawda jest taka, że koło cycka to nawet nie leżało więc gdzie Rzym gdzie Krym. I co ciekawe wiele młodych mam nawet nie wie czym na prawdę jest mm - do głowy im nie przyszło, że to mleko krowie. Chwalą się trzema na krzyż kulturami bakterii a w mleku kobiecym jest ich ponad 700 gatunków. Wystarczy spojrzeć na skład jednego i drugiego. Ach, mogłabym pisać i pisać. To mój konik