reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Od wczoraj probuje napisac posta i ciagle mnie wywala z forum

Agnesis bardzo mi przykro :(

Ja teraz takiej schizy dostalam, ze masakra zastanawiam sie czy wszystko ok wczoraj brzuch mnie bolal caly dzien martwilam sie czy jest ok bo bolal inaczej niz zwykle bardziej w dole jakby a nie po bokach ... jeszcze bardziej zla jestem, ze do lekarza musze czekac jeszcze tydzien a mialam isc teraz w pon ale oczywiscie moja cudowna tesciowa zapomniala mnie wpisac na termin po wczorajszych wiesciach ciagle sie martwie ... pociesza mnie fakt, ze lekarz zapewnial ze wszystko bedzie ok ale patrzac na to co sie dzieje to juz sama nie wiem co myslec ... fakt macie racje natura sama wie lepiej...

O mojej wadze nie będę mówiła ale waze więcej niż ty Lux a mam wzrostu 185 a nawet czasem 187 ;)
Wiosna niesamowita, w aucie mi pokazuje 25.5st, chodzę w krótkim rekawku:)
Ja do lekarza chodzę do luxmedu bo mam opiekę medyczną z pracy wykupiona, nawet stomatologa mam gratis i jak widzę jakie placicie ceny to zaczęłam to doceniać bo dostaje wszystkie badania jakie chce i nie płacę nic.
Lux, ja też mam w środę lekarza i usg, na 16 a Ty?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam problem z kozaczkami.
Jeszcze nigdy w żadne się nie zmieściłam. :(
Nawet w liceum, gdy byłam naprawdę szczupła! Taką mam budowę. :(
Oglądałam na YouTube filmik Radzki, w którym polecała kilka modeli na szeroką łydkę, ale nie wydam 700 zł na buty!
Już wolę kupić kolejną chustę do noszenia dziecka!
Jak doczekam do 12 tc, to zacznę szukać czegoś noworodkowego. :)
No mnie się już zdarzało takie sumy wydać na kozaki, ale przyznam, że chyba nie kupiłam żadnej nowej pary odkąd urodziłam synka

A jakie dokladnie badania robilyscie? Mnie w przyszłym tyg czeka TSH i TOXO IGM i nie wiem na ile mam się nastawić?
Jak dawno nie robiłaś cytologii to powinnaś zrobić. Poza tym ja teraz robiłam VDRL, HBS Ag, hiv, AHCV, glukoza, mocz ogólny, odczyn Coombsa, Ja robiłam jeszcze TSH i FT4, ale te Cię chyba nie dotyczą. Powinnaś jeszcze zrobić morfologię (ja zrobiłam przed pierwszą wizytą, więc mi teraz nie kazała). Poza tym Różyczka Igg. Mnie jeszcze moja gin robiła wymaz z pochwy przed ciążą i to ma już wystarczyć, ale za diabła nie pamiętam co to było. Ale wyniki są u niej, więc ona trzyma rękę na pulsie. Moja gin w czasie ciąży zaleca również usg piersi, jeśli dawno nie robiłaś. Ja robiłam przed ciążą.

O mojej wadze nie będę mówiła ale waze więcej niż ty Lux a mam wzrostu 185 a nawet czasem 187 ;)
Wiosna niesamowita, w aucie mi pokazuje 25.5st, chodzę w krótkim rekawku:)
Ja do lekarza chodzę do luxmedu bo mam opiekę medyczną z pracy wykupiona, nawet stomatologa mam gratis i jak widzę jakie placicie ceny to zaczęłam to doceniać bo dostaje wszystkie badania jakie chce i nie płacę nic.
Lux, ja też mam w środę lekarza i usg, na 16 a Ty?

I ja mam w środę wizytę, z tym że o 14...

Wolałabym chudnac a ja juz mam +3kg :/

Nic sie nie martw, ja przez pierwszy miesiac wpi... jak glupia, nie moglam sie powstrzymac, a ze wchodzilo wszystko co albo kremowe albo tluste i miesne, to tez mam poki co +3kg, alee... od 3 dni mam taki odrzut od jedzenia, ze doslownie wmuszam w siebie pol kromki rano, pozniej troche owocow, ewentualnie kawalek obiadu i znow owoce. Na wedline patrzec nie moge, na sama mysl mi podchodzi. Dodatkowo wymioty, wiec podejrzewam, ze waga sie wyrowna ze startowa.

A mnie się parę kilo przyda. Zawsze byłam chuda. Przy wzroście 181cm ważę 64kg.
Mam to samo, ciesze sie, ze tyje bo zaczynam wygladac jak kobieta a nie wieszak :D Przy wzroscie 177cm zawsze waga stala na 52-54kg.

Czuje sie jak zwloki czlowieka, tak mnie mdlosci zmagaja, ze nie mam pytan. Dodatkowo rano tulilam kibelek, az mnie szczeka boli ..brrr.. wkurza mnie troche to, ze nie wiem kiedy mam nastepna wizyte, bo w dalszym ciagu czekam na zaproszenie na prenatalne, ale powiem Wam, ze z drugiej strony sie ciesze. Bo jak wtedy pojde i zobacze, ze wszystko jest ok to bede najszczesliwsza kobieta na ziemi. Moglabym teraz podjechac do gina do Londynu, ale bylam tydzien temu i dochodze do wniosku, ze jesli tfu tfu cos zlego mialoby sie stac, to moze sie stac w kazdej chwili i nie bede miala na to wplywu...

A jakie dokladnie badania robilyscie? Mnie w przyszłym tyg czeka TSH i TOXO IGM i nie wiem na ile mam się nastawić?
Ja robiłam: Odczyn Coombsa, VDRL, HBsAg, morfologię, glukozę, mocz, HIV, Anty-HCV, toxo IgM, toxo IgG, różyczka IgG do tego cytologię i tak dla siebie TSH dodatkowo.
Jeśli chodzi o ceny to zależy od laboratorium.. Ja za toxo IgG płaciłam 30zł, a za TSH 17zł.

Od wczoraj probuje napisac posta i ciagle mnie wywala z forum

Agnesis bardzo mi przykro :(

Ja teraz takiej schizy dostalam, ze masakra zastanawiam sie czy wszystko ok wczoraj brzuch mnie bolal caly dzien martwilam sie czy jest ok bo bolal inaczej niz zwykle bardziej w dole jakby a nie po bokach ... jeszcze bardziej zla jestem, ze do lekarza musze czekac jeszcze tydzien a mialam isc teraz w pon ale oczywiscie moja cudowna tesciowa zapomniala mnie wpisac na termin po wczorajszych wiesciach ciagle sie martwie ... pociesza mnie fakt, ze lekarz zapewnial ze wszystko bedzie ok ale patrzac na to co sie dzieje to juz sama nie wiem co myslec ... fakt macie racje natura sama wie lepiej...
musimy myslec pozytwnie...choc mozg juz mi zszedl na dno, i plakac sie chce na te mysli zle

reklama
No mnie się już zdarzało takie sumy wydać na kozaki, ale przyznam, że chyba nie kupiłam żadnej nowej pary odkąd urodziłam synka

Jak dawno nie robiłaś cytologii to powinnaś zrobić. Poza tym ja teraz robiłam VDRL, HBS Ag, hiv, AHCV, glukoza, mocz ogólny, odczyn Coombsa, Ja robiłam jeszcze TSH i FT4, ale te Cię chyba nie dotyczą. Powinnaś jeszcze zrobić morfologię (ja zrobiłam przed pierwszą wizytą, więc mi teraz nie kazała). Poza tym Różyczka Igg. Mnie jeszcze moja gin robiła wymaz z pochwy przed ciążą i to ma już wystarczyć, ale za diabła nie pamiętam co to było. Ale wyniki są u niej, więc ona trzyma rękę na pulsie. Moja gin w czasie ciąży zaleca również usg piersi, jeśli dawno nie robiłaś. Ja robiłam przed ciążą.

Ja cytologię mialam teraz w grudniu. Tak samo ogolne badania mocz krew glukoza itd. A teraz mam w nast tyg zrobic TSH I TOXO IGM.

Do góry