reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja też shizy łapie! Jak bolał mnie brzuch to kurde myślałam że to źle
Teraz jak nie boli wogole to też źle. Mam nadzieję że to dzięki kurde temu magnezowi co zaczęłam łykac a nie ze coś z ciąża. Cycki też bolą tylko jak dotknę a tak to wogole jak bym w ciąży nie była. Juz sama niewiem. Ok i dziś jakas senna jestem. Piękna wiosna za oknem,Ale ani ja ani młody nie mamy ochoty wychodzić. Ja brak siły chwilowo, małego jeszcze coś muli po nocy.
Muszę wytrzymać do tego wtorku. Ja będę płacić tylko za toxo. Około 20 e. Reszta mnie nie interesuje.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też shizy łapie! Jak bolał mnie brzuch to kurde myślałam że to źle
Teraz jak nie boli wogole to też źle. Mam nadzieję że to dzięki kurde temu magnezowi co zaczęłam łykac a nie ze coś z ciąża. Cycki też bolą tylko jak dotknę a tak to wogole jak bym w ciąży nie była. Juz sama niewiem. Ok i dziś jakas senna jestem. Piękna wiosna za oknem,Ale ani ja ani młody nie mamy ochoty wychodzić. Ja brak siły chwilowo, małego jeszcze coś muli po nocy.
Muszę wytrzymać do tego wtorku. Ja będę płacić tylko za toxo. Około 20 e. Reszta mnie nie interesuje.

Tak jak ja 22 euro placisz i to wszystko. No chyba ze chcesz prenatalne to wtedy okolo 150 euro trzeba dac. Ja raczej nie robie. Nie mam gotówki na to. Wole za dodatkowe usg 104 euro zaplacic. Bo u nas Krankenkassa tylko 3 refunduje.

Nie wiem czy uwierzycie ale ja jeszcze w szlafroku latam a za h mąż bedzie w domu. Zrobilam juz obiad dwudaniowy zjadlam pierwsZe i drugie sniadanie ale jeszcze sie nie ruszylam ze soba. Ehhh.

Jest piekna pogoda dzis. 26 stopni. Chyba wyjdę dzis na spacer. Spróbuję jak sie będę czula :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na szczescie musialam tylko za toksoplazmoze placic. Niestety drożej niz wy bo 22 euro hak zawsze. Na sczescie igg pozytywne a igm negatywne wiec dobrze. W zestawie badan na poczatku ciazy mam zawsze grupe krwi, przeciwciala różyczki, hiv , kiła mirfologia i beta. Tsh i usg tarczycy mialam na przelomie stycznia i lutego wiec nie robie juz. Wtedy tez ten kwas foliowy zrobiłam krzepliwosc morfologie z rozmazem i wszystkie wyniki dobre byly. Tsh jak zawsze 2 wiec nic się nie zmienilo. Teraz mialam obciążenie glukoza i morfolofie jeszcze raz a wyniki odbiore w poniedzialek. Ciesze sie ze za te wszystkie badania nie musialam placic.

Od rana mam dziwny bol brzucha wszystko mnie tam boli i latam na toalete. Mam nadzieje ze wszystko dobrze. Jak ja dortwam do 17 to nie wiem . jescze tyle czasu:(
A co do grupy krwi, to polecam wam dziewczyny wyrobić sobie kartę krwi. To jest super sprawa, bo ja np wyrobiłam sobie w ciąży z synkiem i teraz jak grupa krwi potrzebna, to tylko tą kartę pokazuję i już nie muszę kolejnych badań robić. Bo u nas jest taki kretyński przepis, że przy każdej wizycie w szpitalu, każdej ciąży i w wielu innych sytuacjach wymagają badania na grupę krwi i nie uwierzą na słowo jak się im powie, bo się swoją grupę zna. Za każdym razem muszą mieć nowy papierek. Ale jak się ma kartę krwi, to to już jest wtedy bezterminowo. Żeby sobie taką kartę wyrobić, to najpierw się robi raz badania grupy krwi (w laboratorium trzeba powiedzieć, że to do wyrobienia karty krwi), oni to chyba wysyłają do jakiegoś laboratorium, które ma specjalne uprawnienia. I potem trzeba to badanie drugi raz powtórzyć w tym samym laboratorium. Oni sobie sprawdzają zgodność tych 2 wyników i na tej podstawie wydają kartę krwi.

a ja pwowli ogladam ciuszki ciazowe bo zaczyna mi sie pokazywac ten moj lokator, brzuch coraz twardszy i wybija sie
No ja z ciuchami może jeszcze nie mam tragedii, gorzej z bielizną. Muszę sobie kupić kilka par ciążowych majtek, bo już mnie wszystkie gniotą.

a ja pwowli ogladam ciuszki ciazowe bo zaczyna mi sie pokazywac ten moj lokator, brzuch coraz twardszy i wybija sie
Ja od wczoraj latam w ciazowych pierwsza mysl po zalozeniu byla taka oooo jak dobrze nic nie cisnie fakt moj brzuch coraz wiekszy spodnie dopinalam tylko na dwa guziki bo wiecej sie nie miescilo smieje sie, ze moje dziecko lubi luksusy dlatego hacjenda musi byc duuuza

Ciekawe, czy teraz też będę musiała powtarzać to badanie na grupę krwi.
Na szczęście mam to badanie w pakiecie.
Mam pakiet opieki medycznej w Allianz, ale nie wszystkie badania pokrywa.

No i praca skonczona na dzis jestem z siebie dumna ! Wlasnie mnie sluzem bialym zalalo to chyba dla spokojnosci ducha, ze wszystko ok :)

Tak jak ja 22 euro placisz i to wszystko. No chyba ze chcesz prenatalne to wtedy okolo 150 euro trzeba dac. Ja raczej nie robie. Nie mam gotówki na to. Wole za dodatkowe usg 104 euro zaplacic. Bo u nas Krankenkassa tylko 3 refunduje.

Nie wiem czy uwierzycie ale ja jeszcze w szlafroku latam a za h mąż bedzie w domu. Zrobilam juz obiad dwudaniowy zjadlam pierwsZe i drugie sniadanie ale jeszcze sie nie ruszylam ze soba. Ehhh.

Jest piekna pogoda dzis. 26 stopni. Chyba wyjdę dzis na spacer. Spróbuję jak sie będę czula :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Jaka masz Krankenkasse? No właśnie zależy od krankenkassy co i ile refunduje. Na wizycie się dowiem wszystkiego.
Moja koleżanka u tego gina gdzie ja idę płacila za prenatalne 150 e, z racji tego że po 40 jest. Za toxo płacila 22 e, reszta badań za darmo. I miała 6 usg przez całą ciążę..za które nie płacila.
Ja też prenatalnych nie będę robić. Uspokoja mnie myślę wystarczająca już polowkowe badania. Zresztą w żadnej ciąży prenatalnych nie robiłam.

Co do ciuchów, ja bardzo dobrze czuje się w getrach,leginsach itp.
Jeansy już ciasne, z siedzeniem porażka. Zapiac na wydechu się zapne ale usiąść już ciężko [emoji23]

Ja prenatalnych tez nie bede robic ani u mnie ani u lubego nie bylo zadnych chorob genetycznych wiec mysle ze to bez sensu to raz a dwa nawet jak by sie okazalo, ze dziecko jest chore to i tak nie bylabym wstanie podjac decyzji zeby usunac ciaze plus dodatkowo bym sie stresowala przez cala ciaze dlatego jestem na nie zreszta naczytalam sie ile to lekarze sie myla w tych prenatalnych ze wg mnie to bez sensu

reklama
ja mam nadwage, ale brzuch twardy i czuje, ze rosnie, co do sluzu to zalewa mnie od poczatku ciazy, przerwa tylko na dzien kiedy miala przyjsc @ byla, potem wrocil i zalewa mnie i czuc go, taki typowy mleczny sluz to jest

Do góry