reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

W szczecinie jest coś takiego chyba, nazywa się centrum narodzin mamma ale wydaje mi się,że 4 tys za poród bez lekarza w pobliżu to lekka przesada... w razie czego i tak wioza dziecko do normalnego szpitala....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej bylismy caly dzien u rodzicow, bratanica mnie wykonczyla, ledwo chodze...

zauwazylam, ze odkad lykam duphaston to mam mniejsze mdlosci i gdzie tak tak pod wieczor dopiero zaczynaja mnie brac, piersi sa do odciecia i nasilily sie skurcze nog
Ja juz od kiedy wiem o ciazy to biore duphaston bylo oki bez mdlosci
Teraz 5t+6d i mam mdlosci
I w godzinach poznuejszych niz z samego rana .
Czasem jak duzo sie najem
Uwazam zeby czasem tabletki nie zwymiotowac
Ale jest chyba oki bo to znaczy ze ciaza sie rozwija
W piatek wizyta ♡

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszcze tego birth center na pewno jest to mnie stresujace od porodu w szpitalu ... ja sie ciagle martwie jak to bedzie i jak dam rade ...

W szczecinie jest coś takiego chyba, nazywa się centrum narodzin mamma ale wydaje mi się,że 4 tys za poród bez lekarza w pobliżu to lekka przesada... w razie czego i tak wioza dziecko do normalnego szpitala....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Agnesis już tu chyba linka do tego wrzucała i doszłyśmy do wniosku, że to nie jest to samo, bo tamto to po prostu prywatny szpital. Dom narodzin jest bezpłatny i jest przy szpitalu w którym poprzednio rodziłam.

Zazdroszcze tego birth center na pewno jest to mnie stresujace od porodu w szpitalu ... ja sie ciagle martwie jak to bedzie i jak dam rade ...
Dasz radę, poród może być naprawdę bezproblemowy. W większości przypadków jeśli zaufasz sobie i zdasz się na swój instynkt, bez zbędnego korzystania z medycyny, to urodzisz bez problemów i komplikacji.

No ja też mam niższe ciśnienie niż normalnie, szczególnie właśnie dolne. Normalnie mam książkowe 120/80 a w ciąży na początku jakieś 100/60, a teraz 110/60

Lux no właśnie tak jak Agnesis pisze, objawy zniknęły i nie wróciły.

To widzę, że ten Twój z angażowaniem się tak jak mój D. Jak przy Bazylim zdecydował się, że będzie ze mną przy porodzie to sobie dużo o tym czytał i filmiki oglądał, żeby być przygotowanym.
Wychodzi na to, że to Birth Center to taki "dom narodzin" ja też bym chciała tam właśnie rodzić. Przy Bazylim nie miałam szansy, bo dom narodzin powstał w Krakowie 2 miesiące po urodzeniu Bazylka.

Dokladnie tak jak piszesz - jak juz podjal decyzje, to sie wkrecil na maksa i jest naprawde zaangazowany. Poki co mielismy tylko jeden chwilowy kryzys, ale to ja dosc mocno przeginalam z fochami a on tez mial slabszy dzien i wybuchlo. Tak to dzielnie bierze moje zachowania na klate i zaciera lapki na kolejne wizyty u lekarza :p

Agnesis już tu chyba linka do tego wrzucała i doszłyśmy do wniosku, że to nie jest to samo, bo tamto to po prostu prywatny szpital. Dom narodzin jest bezpłatny i jest przy szpitalu w którym poprzednio rodziłam.
Dokladnie tak :) Dom narodzin jest odpowiednikiem tego Centrum narodzin tutaj. Jest to darmowa opcja dla osob, ktore chca wylozwanej atmosfery, bez szpitala i szpitalnego klimatu a cala ciaza przebiega w miare bezproblemowo i lekarz nie jest konieczny. Tez jest umiejscowiony obok szpitala, jednak akurat w tym szpitalu nie ma porodowki i w razie "wu" trzeba kawalek dojechac. W 24tc dostaniemy zaproszenie na 2h zwiedzanie z wykazem statystyk, omowieniem planu B etc. W tym konkretnym centrum 80% kobiet zaczelo porod w basenie, 60% urodzilo w nim :) Tez mi sie basen wydaje mega fajna, relaksujaca i rozluzniajaco opcja.

Nie martw sie kochana! Wszystkie damy rade :) Do mnie poki co nie dociera, ze za pare miesiecy naprawde bede miala wyladowac na porodowce i wydaje mi sie to totalnie surrealistyczne. Kompletnie sobie tym poki co glowy nie zawracam i staram sie myslec pozytywnie.

Chodzila ktoras z Was na joge w ciazy?

Dokladnie tak jak piszesz - jak juz podjal decyzje, to sie wkrecil na maksa i jest naprawde zaangazowany. Poki co mielismy tylko jeden chwilowy kryzys, ale to ja dosc mocno przeginalam z fochami a on tez mial slabszy dzien i wybuchlo. Tak to dzielnie bierze moje zachowania na klate i zaciera lapki na kolejne wizyty u lekarza :p

Dokladnie tak :) Dom narodzin jest odpowiednikiem tego Centrum narodzin tutaj. Jest to darmowa opcja dla osob, ktore chca wylozwanej atmosfery, bez szpitala i szpitalnego klimatu a cala ciaza przebiega w miare bezproblemowo i lekarz nie jest konieczny. Tez jest umiejscowiony obok szpitala, jednak akurat w tym szpitalu nie ma porodowki i w razie "wu" trzeba kawalek dojechac. W 24tc dostaniemy zaproszenie na 2h zwiedzanie z wykazem statystyk, omowieniem planu B etc. W tym konkretnym centrum 80% kobiet zaczelo porod w basenie, 60% urodzilo w nim :) Tez mi sie basen wydaje mega fajna, relaksujaca i rozluzniajaco opcja.

Nie martw sie kochana! Wszystkie damy rade :) Do mnie poki co nie dociera, ze za pare miesiecy naprawde bede miala wyladowac na porodowce i wydaje mi sie to totalnie surrealistyczne. Kompletnie sobie tym poki co glowy nie zawracam i staram sie myslec pozytywnie.

Chodzila ktoras z Was na joge w ciazy?
Ja chodziłam na jogę dla ciężarnych w ciąży z synkiem. Super sprawa. Bardzo mi się podobało. Teraz też bym chciała chodzić, ale na zajęcia można chodzić albo od II trymestru dopiero, albo od 20 tygodnia. Nie pamiętam, będę się musiała zorientować.

Antipe, ale Ty i Agnesis wyzej niz ja jestescie w ciazy i moga Wam juz po prostu ustac objawy i juz, a ja nizej jestem z ciaza i tez inaczej sie organizm zachowuje
ps teraz tak mdli, ze sie porycze zaraz, bo anie wymiotowac ani nic az oddychac nie moge, o cyckach nie wspomne...ale i rak schizy mam im blizej wizyty
Ania niby kazda ciaza jest inna, ta przechodze inaczej niz pierwsza
Milenka ja po dupku zauwazylam, ze mdlosci byly lzejsze, ale wrocily i daja popalic i doszla mi zgaga dzis

Moja koleżanka rodziła już kilka razy w domu narodzin i bardzo poleca.
Minus to brak znieczulenia. Coś za coś. :)

Co do wizyt u gina.
Mój mąż był poprzednio tylko na tych z usg.
Tym razem też tak będzie.
Ja mam świetnego przystojnego, młodego ginekologa i lubię sobie pobalansowac z nim trochę na granicy niewinnego flirtu. Jest sympatyczna atmosfera. Mąż mi tam zupełnie niepotrzebny. ;)
Już się nie mogę doczekać pierwszej wizyty.
Powiem, że się stęskniłam i zaszłam w ciążę, żeby zwiększyć częstotliwość wizyt! ;)

reklama
Do góry