reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry

Wszystkie ubrania ciążowe wydałam siostrze i nie będę miała w czym chodzić ;) chyba trzeba się do Lidla przejechać :p
W lato to w sukienkach bez problemu. Gorzej jesienią.

Ja już w ogóle nie mam objawów. Przestało mnie mdlić

Nie mam żadnych mdłości ale mam już 2 tygodnie objawy miesiączki czyli ból cyckow i brzucha oraz z emocji codziennie wstaje o 7 przed budzikiem :D normalnie jestem mega śpiochem a teraz tak się ciesze z następnego dnia, że szkoda mi go tracić na sen ;)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do ubrań ciążowych to ja lubię tuniki, długie swetry, na lato sukienki wiec chyba będę miała w czym chodzić. A jeszcze schudlam 14kg ostatnio wiec dla mnie wszystkie ciuchy,które mam są trochę jak ciazowe;) napewno kupie tylko jakieś wygodne legginsy bo pewnie w zime na nich + dlugie swetry się skonczy [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ActiFolin mi dała.Powiedziała, że foliany z kwasu foliowego się nie przyswajają, a z tego niby tak. Może umowa z koncernem farmaceutycznym nie wiem :D

Nie umowa z koncernem tylko fakt naukowy ;) kwas foliowy w tabletkach jako taki się praktycznie nie wchłania, a często powoduje jeszcze sporo skutków ubocznych (słynny Folik). Natomiast chodzi o aktywną formę folianu - metafolinę. Jeśli femibion to dawny feminatal to on powinien to mieć - w 1 ciąży brałam - nazywało się feminatal metafolin ;)

My niewierzący i dzieci nie chrzczone. Przy pierworodnej był ogólny szok ale nikt się nie wtrącał.

Kurczę dziewczyny Wy narzekacie, że mdłości lżejsze albo brak a ja bym wiele za takie choćby chwilowe odpuszczenie dała...

Zadora jak tam?

Do góry