reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ide sie ubierac, choc slabo mi sie robi chwilami...dobrze, ze dzis tylko 4 godziny w pracy
co do ubran ciazowych, hmm ja mam nadwage i poki co mam ciaze spozywcza, ale brzuch jest twardy i wiem, ze za jakies 3-4 tygodnie zacznie sie robic pilka, bo juz czuje, ze od dolu jest jakis inny

reklama
Kurde dziewczyny, to jak ja mam zapisana większą dawkę kwasu foliowego - 5mg ze względu na moja chorobę krwi a wy piszecie,że on się wogole nie wchlania. ... to właśnie zaczęłam się martwić :/ bo po co mi taka dawka jak to mi nic nie daje....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

ide sie ubierac, choc slabo mi sie robi chwilami...dobrze, ze dzis tylko 4 godziny w pracy
co do ubran ciazowych, hmm ja mam nadwage i poki co mam ciaze spozywcza, ale brzuch jest twardy i wiem, ze za jakies 3-4 tygodnie zacznie sie robic pilka, bo juz czuje, ze od dolu jest jakis inny
Lux, to jeszcze nas nadwaga łączy [emoji1][emoji1][emoji52]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Czarownica nadrabiaj warzywami i owocami ... z tego co wiem to avocado, pomarancze, fasolka biała .... musisz sprawdzić ja na początku codziennie zajadałam avocado i piłam sok pomaranczowy hektolitrami ale ten z wyciskanych pomaranczy lub sama sobie robilam ... wiecej kwasu nie zaszkodzi a ten naturalny wg mnie jest lepiej przyswajalny od chemii co nie zmienia faktu, ze tabletki i tak biore

dziewczynki czy wam tez spadlo libido ? ja tak mam od 6t i sie zastanawiam czy to normalne ...

dziewczynki czy wam tez spadlo libido ? ja tak mam od 6t i sie zastanawiam czy to normalne ...

Mi przez te przeklęte mdłości :( najpierw musiałam się powstrzymywać żeby nie zbałamucić niemęża (od zrobienia testu do wizyty wstrzymaliśmy się z przytulankami żeby się upewnić, ze dzidzia w dobrym miejscu i krwiaków nie ma) a potem miałam już takie mdłości, że jestem nie do życia i ani mi w głowie sex :( czekam na poprawę nastroju to i ochota przyjdzie.

Czarownica ja w czerwcu bede miala 30lat i to jest moje pierwsze dziecko
Wszystko zalezy od sytuacji jesli ktos ma odpowiedzialnego partnera to uwazam, ze czemu nie ;) aczkolwiek moja mama mowila, ze zupelnie inaczej podchodzila do kwesti macierzynstwa gdy rodzila moja siostre w wieku 23lat a gdy rodzila mnie w wieku 28 ... mowila ze byla dojrzalsza i miala wiecej cierpliwosci do mnie
Ja sie ciesze, ze zaczekalam z decyzja o macierzynstwie wczesniej nie chcialam miec dzieci dopoki nie poznalam lubego to przy jego boku poczulam, ze chce byc juz matka i ze to najwyzsza pora po prostu dojrzalam do tej decyzji i ciesze sie z tego bo uwazam, ze teraz macierzynstwo bedzie dla mnie ze tak to okresle blogoslawienstwem a nie kara za mlodu gdzie czlowiek chce sie jeszcze bawic ;)
Ja też kończę 30 lat i to moja pierwsza ciąża. Z jednej strony żałuję, że tak późno. Z drugiej się cieszę.

Ja libido straciłam już w poprzedniej ciąży, a że karmię piersią cały czas, to jeszcze mi nie zdążyło wrócić. :(
Serio, jestem bardzo wrażliwa na hormony.
Wcześniej miałam tak, że od 1-2 dni przed miesiączką aż do dnia owulacji mogłabym się kochać codziennie. A od owulacji do końca cyklu mnie odrzucało i prawie zawsze mieliśmy wtedy przerwę.
Gdy zaszłam w ciążę odrzucało mnie cały czas... Do tego jeszcze doszedł ból, silny ból! Podczas seksu. Ginekolog nie znalazł powodu. Wszystko było ok wg niego.
A ja nawet kubeczka menstruacyjnego nie byłam sobie w stanie włożyć (już po porodzie, gdy okres wrócił).
Mąż uważał, że wymyślam.. Przykre to było.
W każdym razie ból ustąpił całkowicie pół roku po porodzie. Powoli wracało też lubido.
A tu druga ciąża i znów mnie odrzuca od seksu i znów zaczyna pobolewać, choć nie na razie leciutko. :(

Martwię się o zadorę....
Bardzo....

U mnie libido spadło do zera. Zresztą i tak mam zakaz od mojej gin. I do tego dalej ciche dni z P. Majówkę spędzam samotnie.

Zadora długo się nie odzywa. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok.

Spojrzałam na te staniki z lidla.
Śmiechu warte. ;)
Rozmiary z kosmosu. W biodrach mogłabym to sobie zapiąć i chyba kolano zamiast cyca wsadzić w miseczkę.
Noszę obecnie 65f (choć z wyglądu to takie "zwykłe 75 c"). :p

reklama
Do góry