reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja odstawilam witaminy dla mam bo żołądek mi pekał teraz biore tylko folik i jest ok.
po zatym sądzę ze po co faszerowac się chemia jak mozna jedzenie dopasowac do zapotrzebowania witaminowego ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do ubrań ciążowych to w pierwszej ciąży kupiłam jedne spodnie + trochę ocieplanych getrów (bo z brzuchem chodziłam jesienią i zimą) i rajstopy. Reszta ciuchów normalna. Do tego jakas większa, nieciazowa kurtka w promocji i dwie tuniki z Lidka - również nie ciążowe i służą mi do teraz. Nie wiem czy jest sens jeszcze coś kupować, ale może zobaczę te koszulki.
Co do różnicy wieku to moi rodzice mają ok 55 lat a u męża prawie 70. Babcia dużo czasu spędza z wnuczką ale mówi wprost że z dwójką już absolutnie nie da rady.

A co ma być konkretnie w tym Lidlu?
mojeboje no dla mojej mamy opieka nad Bazylim, to też duży wysiłek. Z 2 równocześnie też by sobie nie dała rady.

A co ma być konkretnie w tym Lidlu?
mojeboje no dla mojej mamy opieka nad Bazylim, to też duży wysiłek. Z 2 równocześnie też by sobie nie dała rady.

Będą spodnie, koszulki i rajstopy. W sumie na lato jakas koszulka mi się może przydać.

Teściowa pewnie żałuje że tyle się na wnuki naczekała, w międzyczasie bawiła sporo innych dzieci z rodziny, często zajmowała się dwójką. Jest bardzo energiczna i po jej zachowaniu i planie dnia trudno się domyślić ile ma lat ale wiadomo, z czasem będzie coraz ciężej, siły już nie te i to jej się bardziej przyda nasza pomoc niż na odwrót.

Ja mam ciążowe ciuchy jeszcze z pierwszej ciąży, ale pewnie coś dokupię jeszcze. Jakieś cienkie spodnie na lato, bo sukienek nie toleruję, a w poprzedniej ciąży lato mnie ominęło. ;)

A, to na rajstopy, czy spodnie można zerknąć, ale bez wariowania. Ja to raczej spódnicowo sukienkowa jestem :happy: To kiedy te ciuszki mają być? Pewnie zanim się wybiorę, to wszystko co fajniejsze będzie już przebrane.

Od czwartku 5 maja
Ja mam zamiar kupic jakies spodnie i legginsy i rajstopy plus widzialam maja byc staniki do karmienia moja mama zawsze kupuje u nich staniki i mowi, ze sa bardzo wygodne tez sobie musze kupic bo z moich wyroslam a pomyslalam ze kupie sobie juz takie do karmienia od razu to bedzie na przyszlosc ;) nie bede szalec z tymi zakupami bo raptem ile sie w tej ciazy chodzi ale spodnie mi sie bardzo przydadza bo we wszystkich swoich juz sie nie dopinam i mi nie wygodnie
Co do zapeszania ja w zabobony nie wierze ...

Hey
U mnie pierwszy syn 26lat potem 31 a ostatnie 35. I bardzo mi sie tak podoba.

Witaminy biore czasami najczesciej zapominam I mnie to wcale nie martwi Bo warzywa I owoce lubie I jem codziennie. Kwas foliowy lykam . Codzienne lykanie witanin w tabsach przez 9mies. zmienilo mi sylwetke na bardzooo rozbudowana po pierwszym synu.

My chrzcimy ale nie zastanawislam sie jeszcze kiedy I kyo chrzesny . Niech sie szczwsliwie urodzi najpierw

Spodnie z panelem kupilam juz w 6tc Bo mnie gniotly w pasie w aucie. Ja przesadna nie jestem. Dla mnie to nielogiczne co to ma wspolnego ze zdrowiem dziecka czy przebiwgiem ciazy. Jak mi cos wpadnie w oko to kupie I dla dziecka tez.

Zadora daj znac mam nadzieje ze dobrze u Was.

reklama
Do góry