reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja odstawilam witaminy dla mam bo żołądek mi pekał teraz biore tylko folik i jest ok.
po zatym sądzę ze po co faszerowac się chemia jak mozna jedzenie dopasowac do zapotrzebowania witaminowego ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do ubrań ciążowych to w pierwszej ciąży kupiłam jedne spodnie + trochę ocieplanych getrów (bo z brzuchem chodziłam jesienią i zimą) i rajstopy. Reszta ciuchów normalna. Do tego jakas większa, nieciazowa kurtka w promocji i dwie tuniki z Lidka - również nie ciążowe i służą mi do teraz. Nie wiem czy jest sens jeszcze coś kupować, ale może zobaczę te koszulki.
Co do różnicy wieku to moi rodzice mają ok 55 lat a u męża prawie 70. Babcia dużo czasu spędza z wnuczką ale mówi wprost że z dwójką już absolutnie nie da rady.

A co ma być konkretnie w tym Lidlu?
mojeboje no dla mojej mamy opieka nad Bazylim, to też duży wysiłek. Z 2 równocześnie też by sobie nie dała rady.

A co ma być konkretnie w tym Lidlu?
mojeboje no dla mojej mamy opieka nad Bazylim, to też duży wysiłek. Z 2 równocześnie też by sobie nie dała rady.

Będą spodnie, koszulki i rajstopy. W sumie na lato jakas koszulka mi się może przydać.

Teściowa pewnie żałuje że tyle się na wnuki naczekała, w międzyczasie bawiła sporo innych dzieci z rodziny, często zajmowała się dwójką. Jest bardzo energiczna i po jej zachowaniu i planie dnia trudno się domyślić ile ma lat ale wiadomo, z czasem będzie coraz ciężej, siły już nie te i to jej się bardziej przyda nasza pomoc niż na odwrót.

Ja mam ciążowe ciuchy jeszcze z pierwszej ciąży, ale pewnie coś dokupię jeszcze. Jakieś cienkie spodnie na lato, bo sukienek nie toleruję, a w poprzedniej ciąży lato mnie ominęło. ;)

A, to na rajstopy, czy spodnie można zerknąć, ale bez wariowania. Ja to raczej spódnicowo sukienkowa jestem :happy: To kiedy te ciuszki mają być? Pewnie zanim się wybiorę, to wszystko co fajniejsze będzie już przebrane.

Od czwartku 5 maja
Ja mam zamiar kupic jakies spodnie i legginsy i rajstopy plus widzialam maja byc staniki do karmienia moja mama zawsze kupuje u nich staniki i mowi, ze sa bardzo wygodne tez sobie musze kupic bo z moich wyroslam a pomyslalam ze kupie sobie juz takie do karmienia od razu to bedzie na przyszlosc ;) nie bede szalec z tymi zakupami bo raptem ile sie w tej ciazy chodzi ale spodnie mi sie bardzo przydadza bo we wszystkich swoich juz sie nie dopinam i mi nie wygodnie
Co do zapeszania ja w zabobony nie wierze ...

Hey
U mnie pierwszy syn 26lat potem 31 a ostatnie 35. I bardzo mi sie tak podoba.

Witaminy biore czasami najczesciej zapominam I mnie to wcale nie martwi Bo warzywa I owoce lubie I jem codziennie. Kwas foliowy lykam . Codzienne lykanie witanin w tabsach przez 9mies. zmienilo mi sylwetke na bardzooo rozbudowana po pierwszym synu.

My chrzcimy ale nie zastanawislam sie jeszcze kiedy I kyo chrzesny . Niech sie szczwsliwie urodzi najpierw

Spodnie z panelem kupilam juz w 6tc Bo mnie gniotly w pasie w aucie. Ja przesadna nie jestem. Dla mnie to nielogiczne co to ma wspolnego ze zdrowiem dziecka czy przebiwgiem ciazy. Jak mi cos wpadnie w oko to kupie I dla dziecka tez.

Zadora daj znac mam nadzieje ze dobrze u Was.

reklama
Do góry