reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiem stąd, że od stycznia od kiedy jestem na diecie to nagle miesiączki mi się wyregulowaly co do dnia co 28 dni (pierwszy raz w zyciu) i zapłodnienie było dokładnie w owulacje, która wyliczyłam na kalkulatorze w internecie :D w życiu po prostu się zdarzają takie cuda,że naukowcom się nie śniło ;) ja miałam mieć takie problemy z zajściem w ciaze,że jak o tym myslalam to mi się odechciewalo. Cud. Tak to nazywam :)))))))))

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze, to o takim magicznym wyregulowaniu się cykli nie słyszałam. U mnie do tej pory różnie to bywa z długością, choć fakt, że po urodzeniu synka cykle zrobiły się ciut regularniejsze. A problemy z zajściem to ja tez miałam mieć, więc stwierdziłam, że się nie zabezpieczam, bo i po co, a tu bach w pierwszym cyklu bez zabezpieczeń. Mój endokrynolog nie mógł wyjść z podziwu. A jak jeszcze teraz stosunkowo szybko zaszłam, najpierw w tą ostatnią, straconą ciążę (w ciągu 4 miesięcy i teraz w 2 cyklu starań, to już w ogóle on się dziwi jak to możliwe, zważywszy, że ja odstawiłam wszelkie leki poza tymi na tarczycę. Czym leczyłaś PCO? Brałaś może Glukophage (nie pamiętam jak to się pisze)?

reklama
A ja się witam bezobjawowo. Może będę takim egzemplarzem, bez objawów. Wolę tak myśleć, niż się stresować, bo na majówkę wyląduje w szpitalu, ale psychiatrycznym :eek:

Dzień dobry:) Ja się witam jak zwykle doc tej pory bez objawów. Jaki dziś miałam sen okropny ... trumienka dziecka mi się snila. .. taka rzeźbiona, z wystająca glowa jakby anioła czy raczej diabla bo czerwona była ... masakra. Ale w senniki wyczytałam,że trumna oznacza nowe zycie:)

O kurcze, to o takim magicznym wyregulowaniu się cykli nie słyszałam. U mnie do tej pory różnie to bywa z długością, choć fakt, że po urodzeniu synka cykle zrobiły się ciut regularniejsze. A problemy z zajściem to ja tez miałam mieć, więc stwierdziłam, że się nie zabezpieczam, bo i po co, a tu bach w pierwszym cyklu bez zabezpieczeń. Mój endokrynolog nie mógł wyjść z podziwu. A jak jeszcze teraz stosunkowo szybko zaszłam, najpierw w tą ostatnią, straconą ciążę (w ciągu 4 miesięcy i teraz w 2 cyklu starań, to już w ogóle on się dziwi jak to możliwe, zważywszy, że ja odstawiłam wszelkie leki poza tymi na tarczycę. Czym leczyłaś PCO? Brałaś może Glukophage (nie pamiętam jak to się pisze)?
Glucophage brałam dość duża dawkę 2x dziennie ale to brałam od kilku lat a wyleczyla mnie dopiero zdrowa dieta w 2-3 miesiące :)))))

reklama
czemu zalujesz?
Przy cesarce na zimno to ty decydujesz kiedy twoje dziecko się rodzi, nie ono. Ono siedzi sobie brzuszku spokojnie a tu nagle ktoś go wyjmuje z ciepłego brzuszka. Jest to stres i trauma dla dziecka, dla kogo nie byłby zresztą. Zaleca sie więc nie umawiać na konkretną datę lecz pojawić się w szpitalu ze skierowaniem gdy wystąpią pierwsze skurcze lub odejdą wody płodowe.
Cesarka na zimno jest "wygodna", wygodna dla lekarza bo rach ciach godzinka i po kłopocie, i wygodna dla mamy niejako bo może sobie wszystko zaplanować, ba może nawet 2 tygodnie przed terminem już tulić swoje dziecko, nie przenosi, nie zmęczy się końcówką.
Sama nieako byłam tak wygodna, teraz żałuję.

To nie jest moja opinia, nie oceniam nikogo kto się na nią zdecyduje, takie są fakty przytaczane przez położne.

Drugą cc przeżyłam gorzej niż pierwszą, trzeciej się boję, czwartej pewnie nie będzie :( Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, sama z takiej pochodzę, cesarki niejako hamują mi te chęci.
Zamierzam więc szukać lekarza który obiektywnie na mnie spojrzy i powie mi realne szanse na poród siłami natury po cc (vba2c).

Do góry