aneta_ck
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny, a ja niestety mam cd. bólu głowy i do tego mega ból podbrzusza...
Co do cesarki...ja pierwszego synka rodziłam przez 21 godzin w mega męczarniach i szczerze w życiu nie chciałabym już rodzić naturalnie jak sobie przypomnę ten ból, te skurcze krzyżowe...brrrr....:-) poród i tak zakończył się cesarką, bo młody doskoczył z tętnem ponad 220 po czym złapał infekcję i leżeliśmy ponad tydzień w szpitalu pod pompą infuzyjną...
Przy drugim postanowiłam, że jeszcze raz spróbuję naturalnie...lecz podczas ostatniego badania lekarz powiedział mi, że ułożenie dziecka wskazuje na to, że poród może wyglądać podobnie jak przy pierwszym...to do mnie przemówiło i zdecydowałam się na CC.
Na pocieszenie, nie miałam żadnych problemów z karmieniem, raną itp. Drugą zniosłam już o niebo lepiej i stanęłam błyskawicznie na nogi.
Ale mam koleżanki, które rodziły jak błyskawice...szczęściary
Znam ten ból. 4 dni wywoływania porodu. Potem 18h porod a na koniec 6 dni pod kroplowka z antybiotykiem bo infekcja w oczko sie wdala u dziecka. U mnie tylko nie bylo cc bo byl juz bardzo nisko i go proznociagiem wyciągnęli. Mialam pełny zestaw po porodzie krwiak sie mi ogromny zrobil na wiecie czym. Dwa razy go nacinali i oprozniali. W ogole ostro. 4 tyg na pupie usiasc nie moglam. Ale warto bylo dla takiego maluszka drugi raz ide rodzic sn ale mam nadzieje na łatwiejszy porod. Zreszta oby tylko do nosic a potem o obojetne wszytsko da sie przezyc.
Pisalyscie o płci. Mi to nie robi roznicy. Jak bedzie drugi synek to swietnie. Chlopaki będą razem szalec. Jak córeczka tez pięknie to sukienusie bede kupowac.
Ja siedzę u diabetologa. Soczek z glukozy wypity i czekam na pobranie po 1h. Na czczo slyszalam ze 89 było wiec niezle