reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
madzialenka mysle ze stres z ciaza i slubem daje się we znaki, wszędzie bywa raz lepiej raz gorzej, spróbuj się troszkę wyluzować ze względu na maluszka, a zobaczysz ze wszystko szybko się ulozy ;) trzymam kciuki!

agnesis dzięki, to brzmi naprawdę pocieszająco. :happy: Poza tym pocieszam się, że od wczoraj czuję intensywne rozciąganie się wiązadeł po jednej i drugiej stronie, ciągną mnie, a przy tym podbrzusze nie boli. Bo gdybym miała ból podbrzusza, to pewnie znowu zaczęłabym panikować. Poza tym powiem Wam, że u mnie w ogóle dziwnie z tymi mdłościami w tej ciąży, bo pojawiły się już w kilka dni po zapłodnieniu. Ja sobie wmawiałam, że to niemożliwe, że przecież mdłości to najwcześniej 5-6 tydzień, że pewnie mdłości z innego powodu. A tu proszę, dwie krechy na teście, byłam naprawdę w szoku.

madzialenka no tak to już bywa w związku, że czasami jest dobrze, czasami gorzej. Na pewno niedługo będzie lepiej i w sierpniu będzie sielanka. :happy: Okresy przełomowe mają to do siebie, że są testem dla związku. Jak byłam w ciąży z Bazylim, to żarliśmy się z D przeokrutnie. A na dodatek nasz związek miał bardzo krótki staż, bo jak zaszłam, to byliśmy razem dopiero od 3 miesięcy. Myślałam, że już koniec będzie. Ale jednak okazało się, że przetrwaliśmy i teraz będziemy mieć kolejne wspólne dziecko.

agnesis dzięki, to brzmi naprawdę pocieszająco. :happy: Poza tym pocieszam się, że od wczoraj czuję intensywne rozciąganie się wiązadeł po jednej i drugiej stronie, ciągną mnie, a przy tym podbrzusze nie boli. Bo gdybym miała ból podbrzusza, to pewnie znowu zaczęłabym panikować. Poza tym powiem Wam, że u mnie w ogóle dziwnie z tymi mdłościami w tej ciąży, bo pojawiły się już w kilka dni po zapłodnieniu. Ja sobie wmawiałam, że to niemożliwe, że przecież mdłości to najwcześniej 5-6 tydzień, że pewnie mdłości z innego powodu. A tu proszę, dwie krechy na teście, byłam naprawdę w szoku.

madzialenka no tak to już bywa w związku, że czasami jest dobrze, czasami gorzej. Na pewno niedługo będzie lepiej i w sierpniu będzie sielanka. :happy: Okresy przełomowe mają to do siebie, że są testem dla związku. Jak byłam w ciąży z Bazylim, to żarliśmy się z D przeokrutnie. A na dodatek nasz związek miał bardzo krótki staż, bo jak zaszłam, to byliśmy razem dopiero od 3 miesięcy. Myślałam, że już koniec będzie. Ale jednak okazało się, że przetrwaliśmy i teraz będziemy mieć kolejne wspólne dziecko.
Ja z P w maju mamy 10-lecie. Raz jest lepiej raz gorzej. Tylko, że gorzej jest jak inne osoby się w to wtrącają. Ale co ma być to będzie. Byle maleństwo było zdrowe.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jestem nowa ostatnia muesiaczka moja 23.03.16 wiec termin wypada mi na 27grudnia . Jutro msm z beta do gin isc bo jeszcze pecherzyka nie widac tylko macica pogrubiala . Jedynie piersi puchna i czesto sikam jestem po dwoch stratach mam 24l

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope jakiś czas temu i też tak po prostu z dnia na dzień ( jedyne co mi zostało to mdłości po otwarciu zmywarki i to juz po myciu hehh )

Madzialenka ciąża to ciężki okres i dla nas i dla naszych drugich połówek, nam się możesz wyżalić , a u Was na pewno się poprawi tylko trzeba przetrwać gorszy okres ..

Ja wczoraj zrobiłam młodą kapustę z koperkiem i zjadłam cały gar :-) a dziś mam ochotę na maksyfa :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,

Witam nowe mamusie! :)

Ja nie mam żadnych objawów ciąży.
Żadnych mdłości, ani nic.

Niestety nie mam też czasu bywać na forum.
Mój synek jest zbyt absorbujący.
A gdy zasypia, ja też.. Albo sprzątam wtedy po nim.
Zazdroszczę tym, które mogły spać 11 h. :)
Ja śpię zwykle 6-7h w tym pobudki na dwa karmienia.

Będę zaglądać co jakiś czas.
Trochę Was podczytuje, ale nie sposób się poodnosic mając takie zaległości w wątku.

Miłej niedzieli Wam życzę! :-)

reklama
Dzień dobry :) u nas też piękna pogoda, mąż rosół tworzy, a ja na balkonie łapię pierwsze pełne wiosenne promienie. W przyszły weekend planujemy jechać do Torunia, do rodziny i przyjaciół , i podzielić się nowiną. Nie umiem jednak przewidzieć jak zareagują. Pewnie też z odrobiną zwątpienia, w końcu nie tak dawno teściowa juz zaczynała szukać ubranek dla naszego Maleństwa, a tu nagle musieliśmy przekazać, że ciąża obumarła... :( teraz jednak czuję, że będzie dobrze. Musi być dobrze! :D chociaż objawów też u mnie brak, a piersi bolą jedynie jak je sama ścisnę.

Do góry