reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Gabinia ja też robię zdjęcia. Chcę zmontować z tego filmik na końcu. Zobaczymy na ile mi wytrwałości wystarczy.

Ładny ten wózek. Ja mam po synku i dobrze się złożyło, że dzieci będę miała o podobnej porze roku, bo założenia podobne. Ja kupując wózek dla synka patrzyłam, żeby miał pompowane koła, przednie skrętne z możliwością blokowania. Chodziło mi o to, że jak będzie śnieg i chlapa to łatwiej będzie pchać. No i jest dość głęboki, więc przy zimnym zimowym wietrze dziecku nie powinno wiać. Musi być też w miarę lekki bo mieszkam na 1 piętrze bez windy i muszę go znosić. Ja mam Espiro Victor Pro. Nie jest specjalnie piękny, ale w miarę tani i spełnia moje założenia. No i mam adaptery do tego wózka do wpinania fotelika Maxi Cosi Pebble. Ja też głównie samochodem jeżdżę, ale mimo tego jakoś bez głębokiego wózka sobie nie wyobrażam. No ale ja jakoś chust nie używam.

Agnesis ja tez mam pryszcze, ale nawet nie tak dużo (przed ciążą zdarzały mi się jeszcze rzadziej).

mojeboje no ja właśnie chcę zrobić taką animację, ale nie robię zdjęć codziennie, bo czasami mnie łapie leń, albo nie ma mnie w domu o tej porze o której normalnie robię. Robię sobie zdjęcia w jednej sukience, zawsze o tej samej porze dnia (wieczorem koło 20). na pewnym etapie sukienkę pewnie trzeba będzie zmienić, ale to już jakoś wplotę w scenariusz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gabinia ja też robię zdjęcia. Chcę zmontować z tego filmik na końcu. Zobaczymy na ile mi wytrwałości wystarczy.

Ładny ten wózek. Ja mam po synku i dobrze się złożyło, że dzieci będę miała o podobnej porze roku, bo założenia podobne. Ja kupując wózek dla synka patrzyłam, żeby miał pompowane koła, przednie skrętne z możliwością blokowania. Chodziło mi o to, że jak będzie śnieg i chlapa to łatwiej będzie pchać. No i jest dość głęboki, więc przy zimnym zimowym wietrze dziecku nie powinno wiać. Musi być też w miarę lekki bo mieszkam na 1 piętrze bez windy i muszę go znosić. Ja mam Espiro Victor Pro. Nie jest specjalnie piękny, ale w miarę tani i spełnia moje założenia. No i mam adaptery do tego wózka do wpinania fotelika Maxi Cosi Pebble. Ja też głównie samochodem jeżdżę, ale mimo tego jakoś bez głębokiego wózka sobie nie wyobrażam. No ale ja jakoś chust nie używam.

Agnesis ja tez mam pryszcze, ale nawet nie tak dużo (przed ciążą zdarzały mi się jeszcze rzadziej).

mojeboje no ja właśnie chcę zrobić taką animację, ale nie robię zdjęć codziennie, bo czasami mnie łapie leń, albo nie ma mnie w domu o tej porze o której normalnie robię. Robię sobie zdjęcia w jednej sukience, zawsze o tej samej porze dnia (wieczorem koło 20). na pewnym etapie sukienkę pewnie trzeba będzie zmienić, ale to już jakoś wplotę w scenariusz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
wozki espiro sa ladne, mi tam ten vector sie podoba :-) :)

Gabinia bardzo mi się podoba ten wózek, świetny jest :D
Ja co prawda gondole kupie 3w1 na większych kołach i przód obrotowy. Ale po synku mam spacerowke na mniejszych kołach i na naszych dziurawych chodnikach normalnie mi się jeździło, a drogi mamy najgorsze chyba w całym kraju :p
Link do: BABY JOGGER WÓZEK CITY MINI KOLORY + GRATISY

Poza tym jak dziecko jest ciężkie to i tak nie da rady wozić go w ciężkim wózku, a te z dużymi kołami niestety ważą od 10kg do nawet 16.
Też niby wszędzie jeżdżę autem, ale z maluchem to na pewno będę chodzić duuuzo na spacerki ;)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. U mnie znów brak mdłości i bólu piersi. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego 10 maja do wizyty. Ale wytrzymam. Znalazłam sporo przypadków kobiet, którym objawy nagle odpuściły, a z dzidzią było ok. Nie będę panikować.

agnesis niby dlaczego ciężkiego dziecka nie da się wozić w wózku z dużymi kołami? Ja bym Bazylka jeszcze długo woziła, bo wagowo, to jeszcze hoho i trochę, ale już mi się nie mieścił na wysokość, a raczej nie miał gdzie nóg trzymać. No więc kupiłam parasolkę, ale przy tej to miałam straszny problem, bo parasolki są najczęściej tylko do 15 kg i jak poza Bazylim wsadziłam jeszcze jakieś zakupy, to mi tak trzeszczał, że miałam wrażenie, że zaraz się rozleci. Tym sposobem ze spacerówki Bazyli korzystał bardzo krótko. Łatwiej mi było pójść na zakupy biorąc go za rękę. Nie rozumiem, dlaczego parasolki są tylko do 15 kg, skoro wozi się w nich właśnie starsze dzieci.

Antiope u mnie też mdłości jak ręką odjął, piersi też nie bolą są tylko olbrzymie i jestem mega zmęczona tyle z objawów mam :-)
Co do wózka to ja miałam oddzielną gondole taką stylizowana na stara , dobrze ze duża była bo Kuba jak się ur miał 60 cm a ze zimowy chłopak ze spiworkiem na styk mi wchodził, zaczął chodzić jak miał 8-9 miesięcy i moja ukochana wyszukana spacerowka była o dupe rozbić bo ww ogóle nie chciał do niej wsiadac , przydała sie tylko parasolka na zakupy i dluuugie wycieczki tylko tez mi trzeszczala :-)

reklama
Dlatego jakoś nie mam serca teraz wózka szukać, tamte miałam swoje wymarzone a i tak właściwie mało co używane.. Choć każde dziecko inne i teraz jak znam życie na odwrót będzie :-)

Do góry