reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

cesarka jest sugerowana, ze względu na blizny w macicy po jej usunięciu. i dodatkowo panicznie boję się naturalnego. dlatego cesarka. będe rodzić w Łodzi w Salve. 4 lipca mam wizyte u mojej gin , wtedy się zapytam co z tym terminem, czy bierzemy ten z pierwszego usg, czy ten z pierwszego prenatalnego skorygowany ewentualnie o moje przypuszczenia i sugestie pani przeprowadzającej to usg . no ale na pierwszy USG prawie 2 tygodnie różnicy! a przecież w tak małej ciaży to w dwa tygodnie zarodek dwukrotnie może urosnąć.
To skoro masz wskazania do cc to tak jak bonusowa sugeruje poczekaj na akcje czyli albo wody albo skurcze.
Ty boisz się naturalnego a ja cesarki. Jestem po dwóch i ja dziękuję [emoji14]

Tuiles na czczo

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
@joshi a może to tylko takie uczucie, że tak wysoko? Ja teraz tak czekam na każdy ruch maluszka, że nawet gazy mocniejsze gdzieś w boku to przypomina mi wypychanie nóżek ;) Jestem w 16tc i dno macicy mam prawie w połowie wysokości między spojeniem a pępkiem.
@koralinakato jeśli masz 17+1 to jesteś w 18 tygodniu ciąży ;)

@gorzkicukier a czemu masz mieć cięcie na zimno? Poczytaj o korzyściach czekania na naturalną akcję. Pierwsze skurcze nie bolą mocniej niż delikatna miesiączka a jak masz cc z przyczyn medycznych nikt nie będzie Ci kazał się męczyć X godzin do jakiegoś sensownego rozwarcia. Najlepiej poczekać aż albo wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze i wtedy jechać. Wiadomo, że lekarze wolą umówić się na datę i godzinę ale to dziecko decyduje o rozpoczęciu porodu gdy jest już gotowe i zostało udowodnione, że cc na zimno (bez akcji) jest bardziej szkodliwe.
No teraz tak myślę że to moje takie wrażenie że małe sie rusza wysoko.a jest nizej.Bo kładąc rękę nic nie czuje.
Jak leżałam u gina to pokazałam mu miejsce gdzie czuje tak z lewej strony mniej więcej w połowie spojenia lonowego a pępka, lub centralnie pod pepkiem niżej. I tam było dziecko. Napewno nad blizna z cięcia cesarskiego czuje.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ha ha ja też albo tak albo odejmuję od przewidywanego terminu porodu. Między jednym i drugim jest 7 dni różnicy ;)

Dziewczyny nie chcę się mądrzyć, ale picie naparu z liści malin w 36tc czy później nic już nie pomoże - chyba, że psychicznie. Jak każda naturalna metoda potrzebują czasu aby zadziałać. Tak samo wiesiołek - nie wpłynie znacząco na szyjkę brany dopiero w terminie albo co gorsza, od 41tc. Ja nie mówię o ciążach z komplikacjami, zagrożonych przedwczesnym porodem, jak szyjka się skraca czy rozwiera. Ale jak jest wszystko książkowo to można spokojnie już wcześniej ;)

wczesniej czyli kiedy?
To zależy od miasta i szpitala. U nas około 1000 zł. Przy poprzednim porodzie płaciłam 1000 zł, a teraz ma to kosztować 1050zł, więc różnica praktycznie żadna. To dość sporo kasy, ale uważam, że jak najbardziej warto, zwłaszcza jeśli wiesz, że to położna, która przypilnuje, żeby poród przebiegał na Twoich warunkach.

Wiesz co, ja nie wiem czy aż z takim, ale mnie bardzo zależało właśnie na tej konkretnej położnej, więc wolałam nie ryzykować, że mi ją ktoś podbierze :happy:

Żebyś się tylko przez ten monitor tętna nie zestresowała. Ja jak byłam w ciąży z synkiem, to często tętna nie mogłam znaleźć ze względu na tak usytuowane łożysko. Teraz podchodzę do tego z większym luzem i jak czasami nie znajdę tętna, to się nie przejmuję i próbuję następnego dnia. Wtedy najczęściej już znajduję.
prawdopodobnie w moim miescie (wojewodzkim!!!) w zadnym szpitalu nie mozna sie umowic z polozna na porod... skad wy macie takie informacje tzn. mam na mysli zrodlo formalne: czy sa jakies regulamy wewnetrze szpitala? wkurzam sie ze nie moge sie umowic:(((
Kurcze, to w szpitalu, w którym ja bym chciała rodzić to wynajęcie położnej kosztuje 2000zl... stwierdziłam, że w takim razie wystarczy mi lekarz z tego szpitala, a jeżeli chodzi o położną - liczę, że trafię na jakąś fajną [emoji5]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
j.w. gdzie szukac takiej informacji (poza poczta pantoflowa)? jakim prawem szpitale w moim miescie tej opcji mi odmawiaja?:(((
Dziewczyny czy TSH robi się na czczo, bo nie pamiętam?
nie

moja Zosia urodzi sie cala okraglutka i czerwona jak pomidor bo ja wcinam calymi talerzami zupe pomidorowa. w kuchennym watku wam napisze moj przepis na pomidorowke w 10 min:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuję to w środku, na zewnątrz nic nie widać, nawet jak rękę przykładam to nic nie czuje na ręce a w środku się rusza. Mój mały przykłada ucho do brzucha i też nic nie czuje choć ja wyraźnie czuje je w środku w tym momencie co on daje mi ucho na brzuch. Mały tylko mówi że słychać jakby bąbelki wtedy kiedy ja czuję że się przyciągnęło dziecko.

h4zpgov3o3h14ll7.png
A ja przed chwilą leżałam i zaobserwowałam jak mi brzuch rytmicznie skakał, bardzo delikatnie, ale jednak dostrzegalnie. Ale to chyba raczej pulsowanie łożyska moim tętnem niż dzidzia. Czułam dzidzię w tym samym czasie, ale te ruchy były zdecydowanie wolniejsze i na pewno nie tak regularne. Spróbuję następnym razem to nagrać.
Ja maluszka czuję raczej niżej niż pępek, ale nie aż tak nisko, żeby to było w połowie odległości do pępka. Ja myślę, że my nie jesteśmy w stanie tak dokładnie określić, tego gdzie czujemy te ruchy i ona się jakoś tak roznoszą, że mamy wrażenie, że bliżej pępka. Albo ta wysokość macicy jest podana podczas stania, kiedy działa na nią grawitacja i może wtedy jest jakoś niżej.

Dziewczyny czy TSH robi się na czczo, bo nie pamiętam?
Na pewno rano przed zażyciem leków, ale czy trzeba być koniecznie na czczo, to nie jestem pewna. Jeśli zażywa się leki to na czczo, więc w tym sensie na pewno tak, ale nie wiem co w przypadku kogoś, kto leków nie zażywa. Chyba wtedy to nie powinno mieć znaczenia.

Odcień mojej skóry oślepia oczy [emoji23] wiem wiem [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale chciałam wam pokazać dokladnie gdzie czuje ruchy, i te miejsca wskazałam lekarzowi może źle odpisuje wam . tutaj też czuje twardość i zgrubienie wieczorami.

Nawet teraz po naciśnięciu do zdjęcia, czuje ze mnie tam Rozpycha.

Widać blizne po dwóch cc nad spodenkami. Spojenie lonowe mam tak jak kończą się spodenki.

Już sama zglupialam.

Ale czuję wciąż to samo rozpychanie od 4 dni w tych samych rejonach.

1466607137-1d1mld.jpeg

1466607155-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Co do tsh to moim zdaniem na czczo. Po pierwsze z tego względu o którym pisze antiope, a po drugie z rana naturalne jest największy wyrzut hormonu. Tak mi przynajmniej tłumaczył lekarz.

f2w3yx8d53zjrig5.png

wczesniej czyli kiedy?

prawdopodobnie w moim miescie (wojewodzkim!!!) w zadnym szpitalu nie mozna sie umowic z polozna na porod... skad wy macie takie informacje tzn. mam na mysli zrodlo formalne: czy sa jakies regulamy wewnetrze szpitala? wkurzam sie ze nie moge sie umowic:(((

j.w. gdzie szukac takiej informacji (poza poczta pantoflowa)? jakim prawem szpitale w moim miescie tej opcji mi odmawiaja?:(((

nie

moja Zosia urodzi sie cala okraglutka i czerwona jak pomidor bo ja wcinam calymi talerzami zupe pomidorowa. w kuchennym watku wam napisze moj przepis na pomidorowke w 10 min:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co, mnie moja położna za każdym razem informowała o tej kwocie, ale to na pewno jest również w oficjalnym cenniku szpitala, bo po porodzie dostałam od nich opis z cennikiem i rachunek na tą kwotę o której mówiła położna.

reklama
Odcień mojej skóry oślepia oczy [emoji23] wiem wiem [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale chciałam wam pokazać dokladnie gdzie czuje ruchy, i te miejsca wskazałam lekarzowi może źle odpisuje wam . tutaj też czuje twardość i zgrubienie wieczorami.

Nawet teraz po naciśnięciu do zdjęcia, czuje ze mnie tam Rozpycha.

Widać blizne po dwóch cc nad spodenkami. Spojenie lonowe mam tak jak kończą się spodenki.

Już sama zglupialam.

Ale czuję wciąż to samo rozpychanie od 4 dni w tych samych rejonach.

1466607137-1d1mld.jpeg

1466607155-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ja dokładnie w tym samym miejscu tyle,że z prawej strony i bardziej z boku :D

Do góry