reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Znowu chodzę i myślę. Raz do roku robie generalne sprzatanie w szafie u synka w tym myje wszystkie półki. I dzis tak się rozpedzilam i użyłam środka do dezynfekcji z alkoholem. No i wiadomo on ma dość intenstywny zapach. I teraz się zamartwiam czy jak sie nawdychalam tego to moglam zaszkodzic dziecku. Boze stara a glupia jestem :( nie zastanowilam się cholera bo zawsze tak robilam.

Edit. Nie bylo tam zadnego chloru czy cos tylko etanol i jeszcze jakis alkohol i substancjie zapachowe cos z cytryny

Znowu chodzę i myślę. Raz do roku robie generalne sprzatanie w szafie u synka w tym myje wszystkie półki. I dzis tak się rozpedzilam i użyłam środka do dezynfekcji z alkoholem. No i wiadomo on ma dość intenstywny zapach. I teraz się zamartwiam czy jak sie nawdychalam tego to moglam zaszkodzic dziecku. Boze stara a glupia jestem :( nie zastanowilam się cholera bo zawsze tak robilam.

Edit. Nie bylo tam zadnego chloru czy cos tylko etanol i jeszcze jakis alkohol i substancjie zapachowe cos z cytryny

Nie panikuj, na pewno się nic nie stanie. Fakt, że w ciąży trzeba na takie rzeczy uważać, ale przecież po jednym razie... Ja bym się tak nie denerwowała.
Za to ja się na początku ciąży denerwowałam czy wszystko z maluszkiem będzie ok, bo jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, to przetykałam wannę kretem. Noi wiadomo, że jak się wleje wrzątek do tych granulek, to te opary są dość intensywne. Oczywiście zaraz wyszłam z łazienki, ale zanim to zrobiłam to wzięłam ze dwa wdechy.

Nie panikuj, na pewno się nic nie stanie. Fakt, że w ciąży trzeba na takie rzeczy uważać, ale przecież po jednym razie... Ja bym się tak nie denerwowała.
Za to ja się na początku ciąży denerwowałam czy wszystko z maluszkiem będzie ok, bo jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, to przetykałam wannę kretem. Noi wiadomo, że jak się wleje wrzątek do tych granulek, to te opary są dość intensywne. Oczywiście zaraz wyszłam z łazienki, ale zanim to zrobiłam to wzięłam ze dwa wdechy.

No nie moge sobie wybaczyc normalnie. Staram sie na prawde uwazac. Nawet wlosow nie farbuje ani lakierow nie uzywam czy zmywaczy do paznokci. Jedyne co to mam srodek do mycia lazienki antybakteryjny i właśnie ten drugi co dzis uzylam. Mam nadzieje ze z dzidzia wszystki bedzie dobrze.

No nie moge sobie wybaczyc normalnie. Staram sie na prawde uwazac. Nawet wlosow nie farbuje ani lakierow nie uzywam czy zmywaczy do paznokci. Jedyne co to mam srodek do mycia lazienki antybakteryjny i właśnie ten drugi co dzis uzylam. Mam nadzieje ze z dzidzia wszystki bedzie dobrze.

Kobieto wyluzuj! Używaj lakierów zmywaczy czy farb. To nie szkodzi dziecku. Ja domestosem myje kibel, chodzę do fryzjera na farbę, paznokcie maluje co tydzien i wszystko jest w porzadku:) nie wpadaj w paranoję, żeby coś doszło do dziecka i mu zaszkodzilo to chyba musiałabys dożylnie to stosować [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno będzie ok. To tylko opary. Ileż mogłaś się tego nawdychać? Żaden alkomat na pewno by Ci tego nie wykazał. Podejrzewam, że po jakimś "bezalkoholowym" piwie miałabyś tego więcej we krwi.

Taki swirus niestety jestem ;)
A tak w ogóle to pisalam dzis do mojej poloznej. To taka fajna babka która woli jak sie z nią przez whats app kontaktowac. Jak wszsytko bedzie dobrze to mam sie jeszcze raz po 26 tyg odeWac a juz teraz sobie zapisze zeby nie miec duzo pacjentek w tym terminie i zeby mogla spokojnie do mnie przyjezdzac po porodzie. Ciesze się bo to sympatyczna pani a znamy sie z mojej pracy juz jakis czas :) przy synu mialan straszną położną. Nawet tak trafilo ze była przy moim porodzie ale zaluje ze tak sie stalo. Byla tak nieczula i niedelikatna ze masakra. Mam do niej uraz i mam nadzieje ze na nia drugi raz nie trafię. Pracuje w tym szpitalu gdzie czesto na kontrolę chodzilam ale na szczescie na nia nie trafilam juz.

cesarka jest sugerowana, ze względu na blizny w macicy po jej usunięciu. i dodatkowo panicznie boję się naturalnego. dlatego cesarka. będe rodzić w Łodzi w Salve. 4 lipca mam wizyte u mojej gin , wtedy się zapytam co z tym terminem, czy bierzemy ten z pierwszego usg, czy ten z pierwszego prenatalnego skorygowany ewentualnie o moje przypuszczenia i sugestie pani przeprowadzającej to usg . no ale na pierwszy USG prawie 2 tygodnie różnicy! a przecież w tak małej ciaży to w dwa tygodnie zarodek dwukrotnie może urosnąć.
Hej ja też będę miała cc . Nie wyobrażam sobie inaczej rodzić. Dwa lata temu byłam nastawiona na poród sn ale skończyło się błyskawiczną cesarka. Synek nie dość że urodził się w 42 tyg to jeszcze mało go nie straciłam, na siłę indukowali poród i gdy synek miał 260 tetno i odeszly zielone.wody plodowe padla decyzja o cc. Dla mnie.koszmarem byloby znow czekac , nie wspomne o panicznym strachu ze mogloby sie.cos.stac dziecku . Nie wspomnę prze co przechodzilismy przez pierwszy rok zycia mojego maluszka. Myślę że musisz zaufać lekarzowi . Ja będę miała cc umawiana na termin prawdopodobnie w 38 tyg ja wszystko pojdzie zgodnie z.planem .

Kobieto wyluzuj! Używaj lakierów zmywaczy czy farb. To nie szkodzi dziecku. Ja domestosem myje kibel, chodzę do fryzjera na farbę, paznokcie maluje co tydzien i wszystko jest w porzadku:) nie wpadaj w paranoję, żeby coś doszło do dziecka i mu zaszkodzilo to chyba musiałabys dożylnie to stosować [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
takiej paranoi dostaje sie jak sie straci ciaze. wiem bo mam:(
@aneta - obiektywnie nic sie nie stalo dziecku na 100%. jednak alkohol chociaz szkodliwy w spozyciu w ciazy jest substancja naturalna i te opary nie sa trujace w tak niskiej dawce. subiektywnie - rozumiem twoj lęk i kazdy lęk kazdej z was.

eh mam dzis pierwsza bezsenna noc z powodu tego ze niewygodnie mi z moim brzuchem. no nie ma pozycji w ktorej moge usnac. rogal stal sie wlasnie artykulem pierwszej potrzeby !

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Grama no niestety tak jest jak sie straci ciążę. A najgorzej jest jak sie nie wie dlaczego to wtedy czlowiek sie caly czas zastanawia co zrobil nie tak :(

Wstalam na siku i juz nie zasne. W między czasie popatrzylam sobie jeszcze raz na te chonskie kalendarze płci i na kazdym wychodzi mi inaczej. Zobaczymy co moj lekarz we wtorek powie czy potwierdzi czy nie ze mam dziewczynkę

Do góry