reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a ja właśnie się zorientowałam,że z moją datą porodu powinnam być na listopadowych mamach:o a to wszystko przez to, że sama nie wiedziałam na kiedy mam termin bo mi mącili :o
i co teraz? :D moge z wami zostać? :D
No nawet teraz nie myśl żeby nas zostawić [emoji6]

h4zpgov3o3h14ll7.png

reklama
a ja właśnie się zorientowałam,że z moją datą porodu powinnam być na listopadowych mamach:o a to wszystko przez to, że sama nie wiedziałam na kiedy mam termin bo mi mącili :o
i co teraz? :D moge z wami zostać? :D
Ja jestem na dwóch a raczej 3. Listopadowe, grudniowe i blizniacza. [emoji6]

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

@joshi a może to tylko takie uczucie, że tak wysoko? Ja teraz tak czekam na każdy ruch maluszka, że nawet gazy mocniejsze gdzieś w boku to przypomina mi wypychanie nóżek ;) Jestem w 16tc i dno macicy mam prawie w połowie wysokości między spojeniem a pępkiem.
@koralinakato jeśli masz 17+1 to jesteś w 18 tygodniu ciąży ;)

@gorzkicukier a czemu masz mieć cięcie na zimno? Poczytaj o korzyściach czekania na naturalną akcję. Pierwsze skurcze nie bolą mocniej niż delikatna miesiączka a jak masz cc z przyczyn medycznych nikt nie będzie Ci kazał się męczyć X godzin do jakiegoś sensownego rozwarcia. Najlepiej poczekać aż albo wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze i wtedy jechać. Wiadomo, że lekarze wolą umówić się na datę i godzinę ale to dziecko decyduje o rozpoczęciu porodu gdy jest już gotowe i zostało udowodnione, że cc na zimno (bez akcji) jest bardziej szkodliwe.

Pod pępkiem to ja miałam gazy. I to od kilku tygodni. Malucha czuję niżej.

Gorzkicukier w twoim przypadku i moim też termin ustala się na podstawie pierwszego usg, potem dziecko rośnie w swoim tempie i wyniki są niemiarodajne. Ja ostatnią @ miałam w grudniu ale wrześniówką nie będę ;)
Czemu masz mieć cc?

cb7wugpju04jz4q8.png
cesarka jest sugerowana, ze względu na blizny w macicy po jej usunięciu. i dodatkowo panicznie boję się naturalnego. dlatego cesarka. będe rodzić w Łodzi w Salve. 4 lipca mam wizyte u mojej gin , wtedy się zapytam co z tym terminem, czy bierzemy ten z pierwszego usg, czy ten z pierwszego prenatalnego skorygowany ewentualnie o moje przypuszczenia i sugestie pani przeprowadzającej to usg . no ale na pierwszy USG prawie 2 tygodnie różnicy! a przecież w tak małej ciaży to w dwa tygodnie zarodek dwukrotnie może urosnąć.

Ja jestem na dwóch a raczej 3. Listopadowe, grudniowe i blizniacza. [emoji6]

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja tu chyba tylko :D

@joshi a może to tylko takie uczucie, że tak wysoko? Ja teraz tak czekam na każdy ruch maluszka, że nawet gazy mocniejsze gdzieś w boku to przypomina mi wypychanie nóżek ;) Jestem w 16tc i dno macicy mam prawie w połowie wysokości między spojeniem a pępkiem.
@koralinakato jeśli masz 17+1 to jesteś w 18 tygodniu ciąży ;)

@gorzkicukier a czemu masz mieć cięcie na zimno? Poczytaj o korzyściach czekania na naturalną akcję. Pierwsze skurcze nie bolą mocniej niż delikatna miesiączka a jak masz cc z przyczyn medycznych nikt nie będzie Ci kazał się męczyć X godzin do jakiegoś sensownego rozwarcia. Najlepiej poczekać aż albo wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze i wtedy jechać. Wiadomo, że lekarze wolą umówić się na datę i godzinę ale to dziecko decyduje o rozpoczęciu porodu gdy jest już gotowe i zostało udowodnione, że cc na zimno (bez akcji) jest bardziej szkodliwe.

:o naprawde? :D to by wynikało, że jutro będę miałą 17+1 czyli 18tydzień :D

reklama
Do góry