No nawet teraz nie myśl żeby nas zostawić [emoji6]a ja właśnie się zorientowałam,że z moją datą porodu powinnam być na listopadowych mamach a to wszystko przez to, że sama nie wiedziałam na kiedy mam termin bo mi mącili
i co teraz? moge z wami zostać?
reklama
koralinakato
Fanka BB :)
no way przeciągnę młodego do 1 grudnia !No nawet teraz nie myśl żeby nas zostawić [emoji6]
no wlasnie jaja beda jak sie obudze 1 stycznia po sylwku i wody mi odejda albo przed 24 31 grudnia zaczne rodzicNo tyle tylko,
To jak się omsknie Maluch 1 dzień to będzie o rok młodszy!
Ja jestem na dwóch a raczej 3. Listopadowe, grudniowe i blizniacza. [emoji6]a ja właśnie się zorientowałam,że z moją datą porodu powinnam być na listopadowych mamach a to wszystko przez to, że sama nie wiedziałam na kiedy mam termin bo mi mącili
i co teraz? moge z wami zostać?
Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
@joshi a może to tylko takie uczucie, że tak wysoko? Ja teraz tak czekam na każdy ruch maluszka, że nawet gazy mocniejsze gdzieś w boku to przypomina mi wypychanie nóżek Jestem w 16tc i dno macicy mam prawie w połowie wysokości między spojeniem a pępkiem.
@koralinakato jeśli masz 17+1 to jesteś w 18 tygodniu ciąży
@gorzkicukier a czemu masz mieć cięcie na zimno? Poczytaj o korzyściach czekania na naturalną akcję. Pierwsze skurcze nie bolą mocniej niż delikatna miesiączka a jak masz cc z przyczyn medycznych nikt nie będzie Ci kazał się męczyć X godzin do jakiegoś sensownego rozwarcia. Najlepiej poczekać aż albo wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze i wtedy jechać. Wiadomo, że lekarze wolą umówić się na datę i godzinę ale to dziecko decyduje o rozpoczęciu porodu gdy jest już gotowe i zostało udowodnione, że cc na zimno (bez akcji) jest bardziej szkodliwe.
@gorzkicukier a czemu masz mieć cięcie na zimno? Poczytaj o korzyściach czekania na naturalną akcję. Pierwsze skurcze nie bolą mocniej niż delikatna miesiączka a jak masz cc z przyczyn medycznych nikt nie będzie Ci kazał się męczyć X godzin do jakiegoś sensownego rozwarcia. Najlepiej poczekać aż albo wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze i wtedy jechać. Wiadomo, że lekarze wolą umówić się na datę i godzinę ale to dziecko decyduje o rozpoczęciu porodu gdy jest już gotowe i zostało udowodnione, że cc na zimno (bez akcji) jest bardziej szkodliwe.
cesarka jest sugerowana, ze względu na blizny w macicy po jej usunięciu. i dodatkowo panicznie boję się naturalnego. dlatego cesarka. będe rodzić w Łodzi w Salve. 4 lipca mam wizyte u mojej gin , wtedy się zapytam co z tym terminem, czy bierzemy ten z pierwszego usg, czy ten z pierwszego prenatalnego skorygowany ewentualnie o moje przypuszczenia i sugestie pani przeprowadzającej to usg . no ale na pierwszy USG prawie 2 tygodnie różnicy! a przecież w tak małej ciaży to w dwa tygodnie zarodek dwukrotnie może urosnąć.Pod pępkiem to ja miałam gazy. I to od kilku tygodni. Malucha czuję niżej.
Gorzkicukier w twoim przypadku i moim też termin ustala się na podstawie pierwszego usg, potem dziecko rośnie w swoim tempie i wyniki są niemiarodajne. Ja ostatnią @ miałam w grudniu ale wrześniówką nie będę
Czemu masz mieć cc?
koralinakato
Ja jestem na dwóch a raczej 3. Listopadowe, grudniowe i blizniacza. [emoji6]
To ja tu chyba tylko
@joshi a może to tylko takie uczucie, że tak wysoko? Ja teraz tak czekam na każdy ruch maluszka, że nawet gazy mocniejsze gdzieś w boku to przypomina mi wypychanie nóżek Jestem w 16tc i dno macicy mam prawie w połowie wysokości między spojeniem a pępkiem.
naprawde? to by wynikało, że jutro będę miałą 17+1 czyli 18tydzień
Powiem Ci ze tam mało sie dzieje. Wole grudzien 2016. Choć tam sa też fajne dziewczynyTo ja tu chyba tylko
naprawde? to by wynikało, że jutro będę miałą 17+1 czyli 18tydzień
koralinakato
Powiem Ci ze tam mało sie dzieje. Wole grudzien 2016. Choć tam sa też fajne dziewczyny
ja jeszcze byłam na temacie o amniopunkcji i o braku tętna u dziecka we wczesnej ciąży, ale nie wiem czy to ogólne wątki czy odłam grudniówkowy
reklama