reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Joshi, jak czujesz w okolicy pępka to chyba raczej nie dzidzia. Na tym etapie ciąży dzidziol jest dużo dużo niżej. Na wysokości pępka to raczej nie wcześniej niż w połowie ciąży.
Tu widać jak wysoko jest macica w poszczególnych tygodniach ciąży:
695f1f0feab2dbf0f753183312d9a2d6.jpg

f2w3yx8d53zjrig5.png
Z tego rysunku to u mnie nawet by się zgadzało:)

Joshi, jak czujesz w okolicy pępka to chyba raczej nie dzidzia. Na tym etapie ciąży dzidziol jest dużo dużo niżej. Na wysokości pępka to raczej nie wcześniej niż w połowie ciąży.
Tu widać jak wysoko jest macica w poszczególnych tygodniach ciąży:
695f1f0feab2dbf0f753183312d9a2d6.jpg

f2w3yx8d53zjrig5.png
Kochana na 100 % to dzidzia dziś na usg z lekarzem było w tym samym miejscu,tyle że nizej i lekarz mi mówił że w prawidłowym miejscu czuje ruchy bo tam jest baby . Macice mam pod pepkiem, ale o ile małe położy się w pionie i wyciągnie to zachacza o pępek, bynajmniej to takie uczucie i tak mi się wydaje .tak jak rano pisałam przed wizytą Przeważnie pod pepkiem, między spojeniem łonowym, tylko że z przewaga lewej strony . O ile leży w poziomie. Jak pójdzie w pion to przeciąga się i czuje w okolicy pępka.

h4zpgov3o3h14ll7.png

a ja właśnie się zorientowałam,że z moją datą porodu powinnam być na listopadowych mamach:o a to wszystko przez to, że sama nie wiedziałam na kiedy mam termin bo mi mącili :o
i co teraz? :D moge z wami zostać? :D
Pewnie, że możesz zostać:) Mi wychodzi z OM 2.12, a z USG 4.12, więc jak mi się bąbel pospieszy, to też może być listopadowy:D

Pod pępkiem to ja miałam gazy. I to od kilku tygodni. Malucha czuję niżej.

Gorzkicukier w twoim przypadku i moim też termin ustala się na podstawie pierwszego usg, potem dziecko rośnie w swoim tempie i wyniki są niemiarodajne. Ja ostatnią @ miałam w grudniu ale wrześniówką nie będę ;)
Czemu masz mieć cc?

cb7wugpju04jz4q8.png

Pewnie, że możesz zostać:) Mi wychodzi z OM 2.12, a z USG 4.12, więc jak mi się bąbel pospieszy, to też może być listopadowy:D

hihi :D No mnie tak kręcili, mówili że 25listopada ale jak ciąża młodsza to pewnie później się urodzi.. Wyszło z usg 30listopada aczkolwiek jak mu się nie będzie spieszyło to i na mikołajka może przyjść :D i lekarz mój co mnie prowadzi mówił, że raczej początek grudnia by obstawiał..choć jak młody już w 13tyg miał 13cm to ja nie wiem :D ...

Tak teraz pomyslalam,że w sumie jak siedze to może mi się wydawać,że to okolice pępka i się tak układa skóra po prostu na brzuchu bo jak chodzę to nie czuję a może jest i niżej :d
Ja jak chodzę to też nic nie czuje kompletnie. Być może mam tylko takie wrażenie że w tych okolicach, a rusza się o wiele niżej. ??? [emoji33] już zglupialam.
Mam jeszcze inne rozwiązanie [emoji6], być może po dwóch cieciach cc z czucie na mojej skórze jest coś nie teges [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale na 100% to ruchy dziecka, bo jak pokazałam okolice lekarzowi gdzie cos czuje, położył głowice od usg i mówi " no i prawidlowo pani czuje bo tam jest dziecko "

h4zpgov3o3h14ll7.png

reklama
Ja jak chodzę to też nic nie czuje kompletnie. Być może mam tylko takie wrażenie że w tych okolicach, a rusza się o wiele niżej. ??? [emoji33] już zglupialam.
Mam jeszcze inne rozwiązanie [emoji6], być może po dwóch cieciach cc z czucie na mojej skórze jest coś nie teges [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale na 100% to ruchy dziecka, bo jak pokazałam okolice lekarzowi gdzie cos czuje, położył głowice od usg i mówi " no i prawidlowo pani czuje bo tam jest dziecko "

h4zpgov3o3h14ll7.png

Awwwww nie mogę się już normalnie doczekać tego II prenatalnego :D A jeszcze specjalnie coś w poczekalni zjem,żeby powierzgał hihihihihi :D

Do góry