reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja tam nie wierze w te chińskie kalendarzyki :) jednym sie sprawdza a drugim nie :)

A zadam pytanie, moze głupie ale czy laktator warto/trzeba miec?? Pierwsza dzidzia i pytam. Jestem zielona w tych tematach. Tak samo pytanie jesli o butelki. Ile na początek? Jedna starczy? Czy więcej??

Z laktatorem to zależy, nie jest on koniecznym elementem wyprawki jeśli nastawiasz się tylko na karmienie piersią, ale nawet przy wyłącznym kp może zdarzyć się że będziesz chciała zostawić komuś pod opieką dziecko i wtedy przyda się odciaganiete mleko, inna sprawa że nie każda pierś nadaje się do odciągnia albo nie każda współpracuje z danym laktatorem Ja aventem ręcznym po wielu mekach i zmasakrowaniu piersi cisłam ledwo 20 ml
Co do butelek przy karmieniu piersią podanie butelki może zniechęcić malucha do ssania piersi, pierś jest trudniejsza pracuje dużo mięśni twarzy potrzeba się napracować by wyssac mleko z butli idzie łatwiej Do tego inaczej ssie się smoczek butelki inaczej pierś Niektórym dzieciom butla miesza i nie chcą potem cyca Niektórym za to nie sprawia to żadnej różnicy zależy od malucha Na pewno w pierwszych tygodniach życia (min 4) należy unikać podawania butelki i smoczka jeśli jest taka możliwość.

reklama
Dzien dobry :)

A mi w tym kalendarzu wychodzi chlopiec i na USG rowniez :)
U mnie leje okrutnie, zagrozenia powodziowe. Ciekawa jestem czy bedziemy mieli chociaz pare dni lata w UK w tym roku... Depresyjnie jest. Dobrze, ze mi lekarz zelazo dodatkowo przepisal, to moze sie troche obudze ;)
a mdlosc i wymioty nadal masz? mi wrocily mdlosci

Z laktatorem to zależy, nie jest on koniecznym elementem wyprawki jeśli nastawiasz się tylko na karmienie piersią, ale nawet przy wyłącznym kp może zdarzyć się że będziesz chciała zostawić komuś pod opieką dziecko i wtedy przyda się odciaganiete mleko, inna sprawa że nie każda pierś nadaje się do odciągnia albo nie każda współpracuje z danym laktatorem Ja aventem ręcznym po wielu mekach i zmasakrowaniu piersi cisłam ledwo 20 ml
Co do butelek przy karmieniu piersią podanie butelki może zniechęcić malucha do ssania piersi, pierś jest trudniejsza pracuje dużo mięśni twarzy potrzeba się napracować by wyssac mleko z butli idzie łatwiej Do tego inaczej ssie się smoczek butelki inaczej pierś Niektórym dzieciom butla miesza i nie chcą potem cyca Niektórym za to nie sprawia to żadnej różnicy zależy od malucha Na pewno w pierwszych tygodniach życia (min 4) należy unikać podawania butelki i smoczka jeśli jest taka możliwość.

Troche mi rozjasnilas :) ale i tak jeszcze dużo nauki przede mna. Jestem nastawiona na kp ale zobaczymy.

Ja tam nie wierze w te chińskie kalendarzyki :) jednym sie sprawdza a drugim nie :)

A zadam pytanie, moze głupie ale czy laktator warto/trzeba miec?? Pierwsza dzidzia i pytam. Jestem zielona w tych tematach. Tak samo pytanie jesli o butelki. Ile na początek? Jedna starczy? Czy więcej??

Moim zdaniem laktator warto, butelkę nie warto. Oczywiście o ile nastawiasz się na kp. Moja córka czasem dostała butelkę jak ktoś z nią został a ja wychodziłam, ale butelki miałam jakieś dorzucone w zestawie do laktatora.

reklama
Do góry