reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

IzuLQ witaj! Wydaje mi się, że w 3-4 tygodniu to mogło jeszcze nie być pęcherzyka, bo przecież prawdopodobnie dopiero co doszło do zagnieżdżenia. Pęcherzyk nie urósł by z dnia na dzień. Jak ja miałam na podobnym etapie robione usg, to lekarz tylko stwierdził, że jest duże, ładne endometrium. 1,5 tygodnia później na usg mój pęcherzyk miał 11,7 mm.

reklama
Antiope, no właśnie tak mi gin powiedziała i dlatego wszystko do powtórki ale wiadomo, ja i tak sie trochę martwię..

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam nowe mamusie :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży? Nawet cycki nie bolą? Wczoraj cały czas mnie mdliło, a dziś nic. Trochę się martwię. A może bez potrzeby nakręcam :(

agnesis myślę, że jak nie ma plamienia, czy krwawienia, to się nie masz czym martwić. Tak naprawdę to mdłości nie świadczą o tym, że jest w porządku. Ja w poprzedniej ciąży miałam mdłości do samego zabiegu, pomimo, że ciąża od samego początku nie była prawidłowa. Z drugiej strony przy synku w ogóle nie miałam mdłości, a wszystko było ok. Za to jeśli chodzi o ból piersi, to s synkiem miałam, ale z tego co pamiętam dopiero później. Teraz piersi nie bolą mnie prawie wcale, jedynie czasami coś w piersiach zakuje. Każda ciąża jest inna i nie ma co się nakręcać objawami, czy ich brakiem, bo czasami ma się wszystkie, a czasami wcale i to o niczym nie świadczy.

Agnesis, ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam mdłości i nudności. Teraz na razie też nie. Czasami tylko coś mnie ukłuje w podbrzuszu i ciągnie. Też mnie to niepokoiło. Ale lepiej to niż nie ruszać się znad muszli klozetowej przez pierwszy trymestr ;)

Witam nowe mamusie :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży? Nawet cycki nie bolą? Wczoraj cały czas mnie mdliło, a dziś nic. Trochę się martwię. A może bez potrzeby nakręcam :(
Ja wczoraj tak się nakręcałam cały dzień... bo tylko czasami mnie coś zaciągnie w brzuchu, piersi również wcale nie bolą (a z córka na tym etapie nie mogłam się dotknąć bo mnie tak okropnie bolały) i czuję się tak nie ciążowo ;-) ale podobno każda ciąża jest inna i próbuje myśleć pozytywnie bo innej opcji nie widzę :-D
Mnie znów od wczoraj połamało w plecach, ledwo co chodzę, wstaje itp a tu dupa bo nic przeciwbólowego wziąć nie można... oby mi szybko przeszło bo już rady nie daje.

Lastpetunia1, mnie tez ostatnio polamalo w kregoslupie, wtedy jeszzce nie wiedzialam ze jestem w ciazy i posmarowalam sie mascia voltarem i owinelam bandazem elastycznym i poszlam spac, rano bylam jak nowa :) no ale pojecia nie mam czy mozna w ciazy stosowac te masc.. ja wtedy bylam ledwo co po owulacji..

Kochane, mi zas piersi urosly i bola delikatnir ale tylko jak dotykam, za to brzuch mnie dzis boli w dole chwilami, leze juz dlugo, pisalam wczesniej ze musialam sie polozyc bo nie dalam rady.. ale wiem ze to normalne takie ciagniecie i chwilowy ból, nie jest jakis mocny. Mam tez takie uczucie niestrawnosci w zoladku :/

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
u mnie też kręgosłup daje w kość. .. moj kupil mi rogala ;)
b3d6e2764ae1d174afac88de51e17c7c.jpg

Napisane na SM-G357FZ w Forum BabyBoom

Do góry