reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

cześć dziewczyny , ja oczywiście zabiegana i od czasu do czasu Was podglądam. W poniedziałek mam wizytę... tak się boje, czy wszystko będzie dobrze. Mam nadzieje, że fasolka już będzie w pęcherzyku:)

Manai trzymam kciuki:) ja dzis robie test z praca. Mam pozwolenie od lekarza spribowac isc i zobaczymy jak coa bedzie sie dzialo to bede musiala zrezygnowac. Pozdrawiam odezwe sie po weekendzie:)

reklama
Gabinia z moim PCO się poprawiło po urodzeniu synka. Podobno często się tak dzieje. Wprawdzie moje cykle nie stały się bardzo regularne, ale np. miałam cykle 32-33 dniowe z owulacją, czasami z odchyłami do ponad 40, ale również z owulacją, tylko po prostu organizm się dłużej do niej zbierał, że tak powiem. Przed urodzeniem Bazylka większość cykli miałam bezowulacyjnych i @ przychodziła kiedy jej się chciało. U mnie to było jakieś zrządzeniem losu, bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu bez zabezpieczania się. Nie planowaliśmy jeszcze maluszka z moim D, bo byliśmy razem dopiero od 3 miesięcy. Przestaliśmy się zabezpieczać, bo mi endokrynolog powiedział, że marne szanse żebym zaszła bez wspomagania, więc po co się zabezpieczać w takiej sytuacji. A tu proszę, zaszłam od razu. Na szczęście ułożyło się między nami i nie zostałam sama z Bazylim. No ale my zanim się ze sobą związaliśmy, to znaliśmy się już od 5 lat.

Cześć. Chyba pora do Was dołączyć. W różnych kalkulatorach wychodzi, że termin mam 7.12 ale pewnie będzie listopad. Na ostatnim badaniu uwidocznił się pęcherzyk, ale serduszka jeszcze nie ma, mam przyjść za 2 tygodnie. To będzie moje 2 dziecko, mam już 2-letnią córkę (miała być kwietniówka, wyszła marcówka;). Pozdrowienia dla wszystkich:)

mojeboje witaj! :happy: Czy podejrzewasz, że jednak zostaniesz listopadówką nie grudniówką dlatego, że córcię urodziłaś przed terminem, czy masz inne powody, by tak sądzić?

Córka urodziła się w 36 tc, gdyby nie to pewnie i tak bym miała cesarkę planową ok 2 tygodnie przed terminem. Ze względu na wadę macicy to była ciąża podwyższonego ryzyka. Na szczęście bezobjawowa i bezproblemowa, gdyby nie ten przedwczesny poród. Mam nadzieję, że tym razem też dotrwam przynajmniej do tego 36tc..

hej . Jak tam?
Antiope miałam to wytlumaczyć, ale mnie ubiegłaś :D ja np dziś 5t6d czyli 6 tydzień ciąży
ja dzisiaj przespałam cały ranek i śniły mi się pierogi z serem na słodko. Muszę je zrobić koniecznie dzisiaj :D

Z tego co się orientuję, to inaczej liczy się to "potocznie" a inaczej liczą to lekarze. Np. moją córkę urodziłam w 36tc wg lekarzy a tak naprawdę był to skończony 36 +2 dni.

Ja według bety jestem w 5 tyg, ostatnia miesiączka początek lutego :dd ciekawe co mi powie lekarz, mam nadzieję że będę miała Koziorożca bo u mnie w rodzinie ich cała masa :))

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :) ja prawdopodobnie jestem w 4 tygodniu ciąży, moja beta w 24 dniu cyklu wynosiła 43 co oznaczało wtedy 3-4 tydzień, według gin prawidłowo, choć pęcherzyka na usg jeszcze nie było co mnie martwi trochę, ale bete mam powtórzyć w pn, a usg 19 lub 21 kwietnia. Ostatnią miesiączke miałam 12/13 marzec, a moje cykle trwają koło 25-26 dni. Mam już dwie córeczki, Olivka ma 6 lat, a Olusia 3 i pół roku. Ja byłam jedynaczką, i dlatego zawsze marzyła mi się duża rodzina :) Trzymajcie kciuki żeby badania były ok, pozdrawiam! :-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej Dziewczyny!
Mam termin na początek grudnia ! To druga moja ciąża pierwsza niestety stracona :( Mam nadzieję że będę mogła z wami cieszyć się w grudniu dzidziusiem !

Ostatnia miesiączka była 26 lutego. Moja beta z 5 kwietnia wynosi 3000. W poniedziałek było widać pęcherzyk mam nadzieję że na następnym usg będzie pięknie biło serduszko!

Do góry