reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A co do mdłości to absolutnie nie chce straszyć, tylko w moim przypadku było akurat tak ze w pierwszej ciazy wymiotowalam jak kot i córka zdrowiutka sie urodzila, a druga ciąża od poczatku problemy, infekcje, toksoplazmoza, krwawienia, itd no i córcia urodziła sie chora a ja w ciazy z nia nie wymiotowalam.. Nie ma wiec na to reguly.. Ja np teraz nie wymiotuje, a wierze ze teraz bedzie dobrze bo moja Pani doktor zna historie mojej poprzedniej ciazy, problemow z jakimi sie borykalam a takze to na co choruje moja córeczka i wiem ze na pewno bedzie zlecala odpowiednie badania a nawet jak czego nie zleci to sama pojde to badanie zrobic bo wiem juc co i jak, bo jestem bogatsza o wiele doświadczen :)

Nie ma sie co przejmowac na zapas :)

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
Gabinia, mój kochany mąż jak tylko sie dowiedzial o ciazy to kupil mi taki sam rogalik tylko rozowy w bobasy haha bo ja lubie kolor rozowy :);) hehe i w ogole mąż nie pozwala mi nic nosić, nic robić itd, kochany jest :)

Mam tak samo... objawów zupełnie brak. Ale czytałam, że niektórzy szczęśliwcy przechodzą ciążę bez żadnych mdłości i bolączek, więc wierzę głęboko, że do tej grupy się zaliczam po prostu ;)

Witam nowe mamusie :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży? Nawet cycki nie bolą? Wczoraj cały czas mnie mdliło, a dziś nic. Trochę się martwię. A może bez potrzeby nakręcam :(

Anio0, dokładnie, moja szwagierka oraz moja przyjaciółka mają zdrowe kochane dzieci a całą ciążę przeszły bez objawów, żadnych mdłości itd :)

Ja tylko nawiązując do objawów powiem, że dla mnie ich ustanie byłoby czymś strasznym, ale jeśli jeszcze się do końca nie rozkręciły, to cieszmy się i radujmy ;) w poprzedniej ciąży nie mogłam sobie wybaczyć, że przegapiłam jakoś moment, w którym moj biust przestał swędzieć i boleć. A te objawy były początkowo wręcz uciążliwe. Dla mnie niestety taka nagła cisza oznaczała obumarcie fasolki :(

Tak jak pisałam, przy synku ani razu mnie nie zemdliło, a ciąża przebiegała książkowo. Mogę powiedzieć, że byłam szczęśliwcem, bo dobrze zniosłam ciążę i miałam lekki poród.
Za to teraz jest masakra, cały czas mnie muli, choć nie wymiotuję. Najgorsze, że jak tylko wyczuję jakiś detergent, to mnie tak muli, że muszę w domu wszystkie okna na oścież otwierać. Jak tu sprzątać przy takiej dolegliwości. No i niestety sakramencko mnie muli jak przebieram synkowi pieluchę z kupą. Jak ja mam z tym funkcjonować?

Anio0, przykro mi z powodu fasolki :( ale głowa do góry, teraz na pewno będzie dobrze :)
A wiesz co? Ja np w pierwszej ciąży wymiotowalam, a potem nagle przestalam z dnia na dzien, i bylo ok :) Ale w sumie ciąża od początku była zagrożona ze względu na to ze najpierw spadł mi bardzo magnez co wywolalo skurcze w trzecim miesiącu ciąży, mialam tez koli nerkowe ktore rowniez wywolywaly skurcze i ciagle bylam w szputalu, ale koniec koncow córka urodzila sie w terminie i zdrowa, dopiero jak miala 4 lata to zachrowala na astme i wyszlo tez ze ma torbielowatosc nerek jak ja i młodsza córka, ale u niej jest bez objawów, taka "uśpiona" choroba i mam nadzieje ze sie nie aktywuje :) Dla mnie ciąże to i tak był Pikuś przy tym co przeszłam później, te choroby, diagnozy, szok :( ale wytrwale robiłam wszystko co tylko mogłam by dzieci były zdrowe, i teraz faktycznie jest o niebo lepiej, moja teraz 3 i pół letnia córka rozwija sie prawidlowo :) Niestety teraz są podejrzenia o nerwice natręctw, ale się nie nakręcam na to dopóki nie potwierdzi tego lekarz..

Antiope, ja w pierwszej ciąży tylko spałam i jadłam ( i to niewiele), kpmpletnie nic nie robiłam bo nie mogłam sie nawet ruszać te pierwsze miesiące, tak wymiotowalam. Nie wiem co Ci doradzić bo mi zawsze ktos pomagał jak byłam w ciąży, bo tak jak wspomniałam ciaze miałam zagrozone i bralam duphaston i temu mi zawsze ktoś pomagał..

Hej dziewczyny. Nie mam siły na razie czytać, ale od poniedziałku mam trochę wolnego, to nadrobie :) wrzucam Wam kilka fotek z Pragi :)
1460225829384.jpg
1460225876764.jpg
1460225906619.jpg
1460225927516.jpg
1460225941016.jpg

Załączniki

• 1460225829384.jpg
    1460225829384.jpg
    136,1 KB · Wyświetleń: 643
  • 1460225876764.jpg
    1460225876764.jpg
    80,7 KB · Wyświetleń: 633