reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Cześć Grudniówki :) byłam rano z mężem na zakupach - moje pierwsze wyjście z domu od poniedziałku, chociaż wciąż walczę z katarem i bólem gardła. Szliśmy takim ryneczkiem w stronę piekarni i nie wytrzymałam. Wsunęłam kebaba o 10 rano, marząc, by go popić colą, której mi M. kategorycznie odmawia ze względu na mój stan zdrowia i na Maleństwo. Całe życie byłam uzależniona od coli, więc naprawdę walczę w tym momencie z samą sobą ;)

Jeśli chodzi o brak objawów, wspominałam Wam już, że moje odpuściły już jakiś czas temu. Wierzę jednak, że to przez końcówkę 1 trynestru, a nie coś złego. Do badań został mi niecały tydzień. Hurra! ;) tyle przeżyję jakoś.

Antiope twój synek ma tak na imię czy tak to nazywacie? :D
Mój synek ma na imię Bazyli

U nas to głównie sprawa tego, że cały czas jeździ w tym foteliku tyłem, z którego nic nie widzi. Jest malutka i jeszcze cały czas ten pierwszy fotelik jest na nią dobry. Mąż poluje na dobry RWF z opcją jazdy przodem, mam nadzieję, że t o poprawi jakość jazdy. Ale kupimy chyba dopiero jak będziemy mieć nowy samochód, żeby mieć pewność, że będzie pasować.
No młody przeszedł na fotelik przodem dokładnie jak miał rok, bo on z tych większych dzieci był (teraz już jakoś spadł w tych centylach, ale jak miał rok, to był koło 90 centyla).
Podobno przymierzają się do tego, żeby u nas obowiązywało, że dzieci bodajże do 18 kg mają obowiązkowo jeździć tyłem. Tak jest podobno w Szwecji. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Cześć Grudniówki :) byłam rano z mężem na zakupach - moje pierwsze wyjście z domu od poniedziałku, chociaż wciąż walczę z katarem i bólem gardła. Szliśmy takim ryneczkiem w stronę piekarni i nie wytrzymałam. Wsunęłam kebaba o 10 rano, marząc, by go popić colą, której mi M. kategorycznie odmawia ze względu na mój stan zdrowia i na Maleństwo. Całe życie byłam uzależniona od coli, więc naprawdę walczę w tym momencie z samą sobą ;)

Jeśli chodzi o brak objawów, wspominałam Wam już, że moje odpuściły już jakiś czas temu. Wierzę jednak, że to przez końcówkę 1 trynestru, a nie coś złego. Do badań został mi niecały tydzień. Hurra! ;) tyle przeżyję jakoś.
No mój D też mi nie pozwala pić coli, a ja mam taką straszną ochotę. Ja mam prenatalne za 5 dni, też mam nadzieję, że jakoś wytrzymam.

ja pije pepsi tak lyczkami caly dzien bo mi ona na mdlosci pomaga

U nas to głównie sprawa tego, że cały czas jeździ w tym foteliku tyłem, z którego nic nie widzi. Jest malutka i jeszcze cały czas ten pierwszy fotelik jest na nią dobry. Mąż poluje na dobry RWF z opcją jazdy przodem, mam nadzieję, że t o poprawi jakość jazdy. Ale kupimy chyba dopiero jak będziemy mieć nowy samochód, żeby mieć pewność, że będzie pasować.

My mamy joie stages chyba najlepsza opcja cenowa no i jak dla mnie najlepsza pozycja W axkidach siedziała prosto, przy drzemkach a my jeździmy głównie w trakcie nich, głowa leci do przodu Do tego sprzedawca, kolo współpracujący z tym z osiem gwiazdek, mówił ze nie ma sensu dopłacać drugie tyle Be safe odrazu odradzil jako te już przestarzałe i dużo zajmujące miejsca Są jeszcze britaxy ale one nie pasują do naszego auta

reklama
Do góry