reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny im dłużej dziecko jeździ tyłem tym lepiej, bezpieczniej.
Pod warunkiem, że przy ewentualnym wypadku uderzenie nastąpi przodem a nie tyłem...

a miala z Was ten fotelik maxi cosi cabrio? i jakie macie o nim zdanie?
Ja mam Maxi Cosi Pebble. Bazyli w nim jeździł i teraz będzie młodsze. Jestem zadowolona. Jest tylko jeden problem przy tym foteliku. Jest dość ciężki i jeśli używasz go jako nosidła, to można się nieźle umęczyć. No ale ja zwalam to na karb tego, że on jest solidny, a nie jakaś wydmuszka, a poza tym i tak przeważnie korzysta się z niego jak z fotelika, albo zakłada się go na ramę wózka.

reklama
Pod warunkiem, że przy ewentualnym wypadku uderzenie nastąpi przodem a nie tyłem...

Ja mam Maxi Cosi Pebble. Bazyli w nim jeździł i teraz będzie młodsze. Jestem zadowolona. Jest tylko jeden problem przy tym foteliku. Jest dość ciężki i jeśli używasz go jako nosidła, to można się nieźle umęczyć. No ale ja zwalam to na karb tego, że on jest solidny, a nie jakaś wydmuszka, a poza tym i tak przeważnie korzysta się z niego jak z fotelika, albo zakłada się go na ramę wózka.
no one sa ciezkie, bo bratowa ma i nieraz Zuzke w nim nioslam i po chwili juz lapki bolaly, ale to sa fajne i chwalone foteliki wiec chyba sie na niego skusze

My mamy joie stages chyba najlepsza opcja cenowa no i jak dla mnie najlepsza pozycja W axkidach siedziała prosto, przy drzemkach a my jeździmy głównie w trakcie nich, głowa leci do przodu Do tego sprzedawca, kolo współpracujący z tym z osiem gwiazdek, mówił ze nie ma sensu dopłacać drugie tyle Be safe odrazu odradzil jako te już przestarzałe i dużo zajmujące miejsca Są jeszcze britaxy ale one nie pasują do naszego auta

Moja młodsza drobniutka to w cybexie Aton 2 jeździła 18 m-cy he he ale ryk był notoryczny. Potem miałam okazję pożyczyć axkida bo byłam napalona na rwf ale nadal ryk. Dopiero jak romera normalnego przodem kupiliśmy to jak ręką odjął. Także chyba tez zależy od egzemplarza czy będzie chciał jeździć tyłem czy nie.

Co do foteli MC - ja bym nie kupiła. To jest firma, która żeruje na dawno wypracowanej pozytywnej opinii. Na dzień dzisiejszy nie robią nic nowego, zero innowacji, nowych badań bezpieczeństwa. Jedyne co potrafią to co roku nową linię kolorystyczną wypuszczać. Szkoda kasy.

Moja młodsza drobniutka to w cybexie Aton 2 jeździła 18 m-cy he he ale ryk był notoryczny. Potem miałam okazję pożyczyć axkida bo byłam napalona na rwf ale nadal ryk. Dopiero jak romera normalnego przodem kupiliśmy to jak ręką odjął. Także chyba tez zależy od egzemplarza czy będzie chciał jeździć tyłem czy nie.

Co do foteli MC - ja bym nie kupiła. To jest firma, która żeruje na dawno wypracowanej pozytywnej opinii. Na dzień dzisiejszy nie robią nic nowego, zero innowacji, nowych badań bezpieczeństwa. Jedyne co potrafią to co roku nową linię kolorystyczną wypuszczać. Szkoda kasy.
Jakiego macie Romera? Ja mam King Plus

To nie jest prawda pytałam o to w sklepie Gdzieś nawet na blogu widziałam wpis o tym Jak będę miała chwilę to odnajde i wkleję (chodzi mi o to że nie ważne z której strony uderzenie) a jak nie znajdę to opisze swoimi słowami

Dla starszej miałam king plusa. Dla młodszej mam king 2 - chyba tak się nazywa ;) czyli nowsza wersja king plusa. Tylko tapicerka gorsza, nieco skurczyła się w praniu. Ale poza tym ok, szeroki i wygodny jak to romer.

Mam tego Kinga w garażu Ojciec zabrał od faceta co chciał na śmietnik wyrzucić Mówi oszczędzisz kasę ale ja jak to ja Nie znam historii nie montuje Pierwszy fotelik my be safe izi plus okazyjnie cybex aton 2

Mam tego Kinga w garażu Ojciec zabrał od faceta co chciał na śmietnik wyrzucić Mówi oszczędzisz kasę ale ja jak to ja Nie znam historii nie montuje Pierwszy fotelik my be safe izi plus okazyjnie cybex aton 2
Oj tak, w życiu nie zamontowałabym używki z nieznanego źródła.

Nie no zgadzam się. My zawsze siup do sklepu i fotele kupujemy. Wózek itp to co innego ale fotel musi być nowy :)

reklama
Do góry