reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Mnie :( uwielbiam cebulę, o tej porze roku już normalnie bym się zażerała pomidorami z cebulą i śmietaną a tu dupa. Chodzi mi po głowie krajanka ale tam też cebula i muszę odpuścić na razie bo mnie odrzuca.

Antiope a mnie właśnie do jaj ciągnie od początku :D najpierw gotowane na miękko, a od kilku tygodni nie ma dla mnie śniadania bez jajek na bekonie. Wchodzą mi niesamowicie. Jak tak dalej pójdzie to znowu będę gruba ;)

Dostałam od gina polecenie obniżenia dawki dupka tak żeby w ciągu 2-3 tyg całkowicie odstawić. Zmierzyłam znów rano temp, ładne 36,93 ale i tak poszłam na poziom progesteronu. Nie chcę ryzykować. Aczkolwiek od wtorku zamiast 2x1 biorę 1x1 i żadnych plamień ani bólu brzucha nie ma także myślę, że będzie ok.

W końcu dziś udało mi się wziąć omegamed bo wyniki miałam słabe i gin nakazał coś brać. Tak to tylko folian dawałam radę wcisnąć, ale to mała tabletka.

Ja generalnie wracam do żywych, wczoraj byłam z koleżanką na kawie (szok ze w ogóle mi ta kawa weszła, ale mimo iż było to słabiutkie latte macchiato to potem mnie trzęsło ;) ) a dziś z rana zaliczyłam juz długi spacer na polu z psami. Gnojki zadowolone bardzo z wybiegania, mniej z tego, że teraz w holu siedzą zamknięte żeby wyschnąć i z błotka się obkruszyć.

Zabieram się za sprzątanie i poszukiwanie kluczyków od auta niemęża - zostawił je wczoraj na schodach i chyba złodziejaszek fret gdzieś je skitrał ;)

Miłego dzionka kobitki.
Oooo taaak, pomidorki malinowe ze smietana i cebulka <3 Codziennie wcinam i to jest moja zachcianka nr1. Jeszcze jak sie smietana skonczy to moze byc serek wejski, ale ten taki gdzie jest wiecej mokrego niz granulek :p

Od jajek mnie odrzucilo, na poczatku mialam mega faze a teraz jak jestem glodna i pomysle o jajkach to kibelek gwarantowany.

Dawaj znaki jak juz bedziesz miala wyniki progesteronu :)

Lux jak masz dobrane leki to juz bedzie z gorki. Chwila moment i zapomnisz, ze w ogole bylo :)

Ja sie dzisiaj zadziwiajaco dobrze czuje! Rano tylko zaliczylam rzyganko, ale w porownaniu do ostatnich dni to to bylo bardzo krotkie i przyjemne :p Zjadlam bez problemu sniadanko i jestem w pracy. Zobaczymy jak bedzie dalej :)

reklama
Muli mnie od rana bo dzień zaczęłam od pralinki Lindt;) A potem owsianka z owocami nie poprawiła sprawy. Czekam na lunch z utęsknieniem, chyba pierogi z kapustą sobie zjem.

Oooo taaak, pomidorki malinowe ze smietana i cebulka <3 Codziennie wcinam i to jest moja zachcianka nr1. Jeszcze jak sie smietana skonczy to moze byc serek wejski, ale ten taki gdzie jest wiecej mokrego niz granulek :p

Od jajek mnie odrzucilo, na poczatku mialam mega faze a teraz jak jestem glodna i pomysle o jajkach to kibelek gwarantowany.

Dawaj znaki jak juz bedziesz miala wyniki progesteronu :)

Lux jak masz dobrane leki to juz bedzie z gorki. Chwila moment i zapomnisz, ze w ogole bylo :)

Ja sie dzisiaj zadziwiajaco dobrze czuje! Rano tylko zaliczylam rzyganko, ale w porownaniu do ostatnich dni to to bylo bardzo krotkie i przyjemne :p Zjadlam bez problemu sniadanko i jestem w pracy. Zobaczymy jak bedzie dalej :)
no wiesz jaka ulga i siku moge, wczoraj tak sie meczylam :no:

Antiope jasne że mogę wziąć małą ale ona nie znosi auta i jeździmy z nią w dalszą drogę tylko jak śpi Hipotetycznie mogła bym ustawić dojazd w czasie jej drzemki koło południa Dla mnie to ok 3h drogi rzadko kiedy tyle śpi No i potem trzeba jakiś obiad podać kolacje i wracać dopiero na czas nocnego snu Na samą myśl o tej wyprawie mi się odechciewa :D

reklama
Mnie za to odrzucilo prawie od poczatku od herbaty. Wczesniej moglam pic tonami :) I tak od razu samego poczatku kupuje bezkofeinowa - smakuje identycznie ale jakos mi nie wchodzi :)
Na śniadanie najchętniej jem jajka albo z bekonem albo z awokado :D ogórki kiszone mogłabym jeść caly czas. Wszystkie produkty mleczne mi smakują, nawet samo mleko moge pić albo kakao. A wczesniej mleko nie za bardzo... Często mnie po nim brzuch bolał ;p
Jeszcze co zauwazylam z mięsem jest różnica. Zwykle wolałam jakiegoś kurczaka albo indyka a teraz mam ochotę na czerwone mięso, najchętniej wołowe, wczesniej nie tykałam. Hamburgery - marzenie :D najlepiej z ogórkiem kiszonym :D :D

Do góry