reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Kurcze, co ile macie wizyty? Bo co widzę, non stop każdy ma za chwile wizytę i za dwa tygodnie kolejna i kolejna, a ja byłam 6 maja, kolejna 3 czerwca, tylko kwas foliowy mam brać i zaczynam sie zastanawiać czy lekarz mnie nie zbywa.... A niby prywatnie chodzę....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja chodze prywatnie i mam co dwa teraz, bo sie boje i wole chodzi wczesniej, nie wiem na kiedy po tej bedzie czy za dwa czy za trzy

Ja mam Krasnal 25 maja prywatnie USG prenat. Potem poczatkiem czerwca na nfz potem znow prywatnie. Pewnie dlatego wydaje sie czesto. Ale badania robie na nfz.

Kurcze, co ile macie wizyty? Bo co widzę, non stop każdy ma za chwile wizytę i za dwa tygodnie kolejna i kolejna, a ja byłam 6 maja, kolejna 3 czerwca, tylko kwas foliowy mam brać i zaczynam sie zastanawiać czy lekarz mnie nie zbywa.... A niby prywatnie chodzę....

Jeśli ciąża przebiega bez powikłań to wizytuje sie na początku co 4 tyg. Ja ogólnie mam czesciej bo raz ze jestem panikara a dwa przez tego krwiaka. Teraz tez czekam ponad 3 tyg. Kolejna wizyta 31.05.

Ja na początku miałam w 5 tc, ale był tylko pęcherzyk i następna wizyta dlatego za 2 tygodnien w 7 tc, kolejna za 3 tygodnie, a następna już za miesiąc i podejrzewam, że tak już do 8 miesiąca. Z synkiem miałam wizyty co miesiąc, tylko pod koniec częściej. Teraz mam wizytę po miesiącu od poprzedniej, ale w między czasie mam genetyczne, więc wyjdzie 2 tygodnie pomiędzy wizytą u mojej gin, a genetycznym, a potem 2 tygodnie między genetycznym, a kolejną wizytą u mojej gin. Myślę, że Cię nie zbywa, wizyta co miesiąc to standard.

Zaliczyłam rzyganie pianą. Nie wiem czy to ciąża czy choroba i coś mi się z płucami dzieje :/ ale jestem załamana. Jeszcze jeden taki wybryk mojego organizmu i jadę do szpitala. Wydawało mi się przez chwilę, że widziałam w tym wszystkim tez maleńkie strzępki krwi, ale może to tylko moja wyobraźnia tak działa...

Jak dla mnie ta piana to wynik pustego żołądka, też tak miałam nieraz że rzucało pustym żołądkiem aż w końcu wychodziła ślina i soki żołądkowe Ale my na forum to nie lekarze jeśli masz wątpliwości co do swojego zdrowia lepiej daj się zbadać Ja przechodziłam w 6mc ciąży grypę zoladkowa Jedyne co mogłam zażywać to orsalit i espumisan w razie gorączki paracetamol Tydzień czasu się męczylam Oby wszystko było ok!

Czy po badaniu też Was tak boli brzuch?? Też chciałam chodzić i prywatnie i na nfz, ale chyba odpuszczę nfz. Nie czuję się po badaniu dobrze. I zastanawiam się dlaczego każdy lekarz liczy tygodnie inaczej.

reklama
Do góry