Hmm może policzyła od zapłodnienia... Ale liczy się od ostatniej miesiączki. Ważne, że na usg wyszło prawidłowoW weekend zaczęłam 10tc a ona liczyła i wyszło jej 7tc. W czwartek na usg nawet wyszło, że to 9t+4d. Mnie ostatnio praktycznie nie bolał dopiero po badaniu. Jakoś mocno mnie ucisnęła, bo mało nie dostała kopa ode mnie. Stwierdziła, że mała ciąża. Nie wiem dlaczego ją tak chwalą.
reklama
Ja podobnie myślę, nawet byłam na weselu 2 maja niestety z mega odrostem ale stwierdziłam że dziecko najważniejsze ;-) po 1 trymestrze doprowadze się do ładuja tam jestem przezorna i będę zabiegi fryzjerski kosmetyczne itp po I trymestrze. Po prostu nie chcę fundować żadnej zbędnej chemii maluchowi. Wiem że można wiem że zabobony, ale taka jest moja świadoma decyzja.
Madzialenka powinni ci liczyć wg miesiączki (OM) chyba że miałaś mocno nieregularne cykle.
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
K
Krasnal77
Gość
Właśnie czuję nadchodzące zapalenie pęcherza.... Przypomnice nazwe tego leku ktory mozna na to brac, bo pamietam, ze niedawno przewijal sie ten temat, ale nie moge go odnalezc w nawale postów!!:-)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
aneta_ck
Fanka BB :)
Moj doktor uwaza ze mozna tak rozjasniacz jak i farbę. Z tym ze on nie poleca bo pod wpływem tych hormonów ciazowych podobno jeszcze bardziej wysuszaja sie wlosy.
W pierwszej ciazy mialam pasemka robione caly czas ale czekalam do zakonczenia pierwszego trymestru. Moja ciocia jest fryzjerka i uwaza ze pasemka sa bezpieczniejsze bo nie naklada sie ich bezposrednio na skórę tylko zostawiam odstep wiec nie przenikają tak mocno te substancje. A czy tak jest to nie wiem.
W pierwszej ciazy mialam pasemka robione caly czas ale czekalam do zakonczenia pierwszego trymestru. Moja ciocia jest fryzjerka i uwaza ze pasemka sa bezpieczniejsze bo nie naklada sie ich bezposrednio na skórę tylko zostawiam odstep wiec nie przenikają tak mocno te substancje. A czy tak jest to nie wiem.
madzia.ch.1995
Musiałam was troche nadrobić powiem wam ze ja będę się cieszyć i z syna i córki bo to pierwsze i wszystko jedno byle zdrowe a mąż oczywiście chce synka jak twierdzi ze jak dorośnie bedzie mu pomagal w różnych rzeczach
Moze się na wizycie za miesiąc okaże
madzia.ch.1995
A włosów farbować na razie nie będę. moze za kilka tyg sie skusze henny sie boje zrobic ale chyba pod koniec tyg zrobie
Antiope
Ja też wcale nie farbuję, więc i dylemat mam z głowy.Ja nie farbuje włosów wcale więc ten problem mi odpada, ale przyznaję że jestem na punkcie ciąży troche freakiem i też staram się unikać tego co szkodliwe. Chociaż w tej ciąży i tak już wyluzowalam.
reklama
madzialenka3009
A mój wręcz przeciwnie. Cały czas twierdzi, że to córka. Jak zapytałam dlaczego chciałby mieć córkę to odpowiedział, że będzie z nią chodzić na spacery z karabinem [emoji23] [emoji23] [emoji23]Musiałam was troche nadrobić powiem wam ze ja będę się cieszyć i z syna i córki bo to pierwsze i wszystko jedno byle zdrowe a mąż oczywiście chce synka jak twierdzi ze jak dorośnie bedzie mu pomagal w różnych rzeczach