reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

W weekend zaczęłam 10tc a ona liczyła i wyszło jej 7tc. W czwartek na usg nawet wyszło, że to 9t+4d. Mnie ostatnio praktycznie nie bolał dopiero po badaniu. Jakoś mocno mnie ucisnęła, bo mało nie dostała kopa ode mnie. Stwierdziła, że mała ciąża. Nie wiem dlaczego ją tak chwalą.
Hmm może policzyła od zapłodnienia... Ale liczy się od ostatniej miesiączki. Ważne, że na usg wyszło prawidłowo ;)

reklama
ja tam jestem przezorna i będę zabiegi fryzjerski kosmetyczne itp po I trymestrze. Po prostu nie chcę fundować żadnej zbędnej chemii maluchowi. Wiem że można wiem że zabobony, ale taka jest moja świadoma decyzja.

Madzialenka powinni ci liczyć wg miesiączki (OM) chyba że miałaś mocno nieregularne cykle.
Ja podobnie myślę, nawet byłam na weselu 2 maja niestety z mega odrostem ale stwierdziłam że dziecko najważniejsze ;-) po 1 trymestrze doprowadze się do ładu :p

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie czuję nadchodzące zapalenie pęcherza.... Przypomnice nazwe tego leku ktory mozna na to brac, bo pamietam, ze niedawno przewijal sie ten temat, ale nie moge go odnalezc w nawale postów!!:-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moj doktor uwaza ze mozna tak rozjasniacz jak i farbę. Z tym ze on nie poleca bo pod wpływem tych hormonów ciazowych podobno jeszcze bardziej wysuszaja sie wlosy.

W pierwszej ciazy mialam pasemka robione caly czas ale czekalam do zakonczenia pierwszego trymestru. Moja ciocia jest fryzjerka i uwaza ze pasemka sa bezpieczniejsze bo nie naklada sie ich bezposrednio na skórę tylko zostawiam odstep wiec nie przenikają tak mocno te substancje. A czy tak jest to nie wiem.

Musiałam was troche nadrobić :) powiem wam ze ja będę się cieszyć i z syna i córki :) bo to pierwsze i wszystko jedno byle zdrowe :) a mąż oczywiście chce synka jak twierdzi ze jak dorośnie bedzie mu pomagal w różnych rzeczach :)
Moze się na wizycie za miesiąc okaże :)

Krasnal, furagina i urosept, ale najlepiej zapytaj lekarza czy można. A ja z całego serca polecam żurawinę. Działa cuda. Najlepiej kup sobie czysty sok żurawinowy i pij na potęgę razem z wodą.

Ja nie farbuje włosów wcale więc ten problem mi odpada, ale przyznaję że jestem na punkcie ciąży troche freakiem i też staram się unikać tego co szkodliwe. Chociaż w tej ciąży i tak już wyluzowalam.

Ja nie farbuje włosów wcale więc ten problem mi odpada, ale przyznaję że jestem na punkcie ciąży troche freakiem i też staram się unikać tego co szkodliwe. Chociaż w tej ciąży i tak już wyluzowalam.
Ja też wcale nie farbuję, więc i dylemat mam z głowy. :happy:

reklama
Musiałam was troche nadrobić :) powiem wam ze ja będę się cieszyć i z syna i córki :) bo to pierwsze i wszystko jedno byle zdrowe :) a mąż oczywiście chce synka jak twierdzi ze jak dorośnie bedzie mu pomagal w różnych rzeczach :)
Moze się na wizycie za miesiąc okaże :)
A mój wręcz przeciwnie. Cały czas twierdzi, że to córka. Jak zapytałam dlaczego chciałby mieć córkę to odpowiedział, że będzie z nią chodzić na spacery z karabinem [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Do góry