reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Od wczoraj chce mi się pierogów!! Był w takiej desperacji że chciałam wyciągać z zamrażarki i na kolacje gotować.ale że kuzwa jestem już 3 kg na plusie to się opamietalam.kurde wczoraj było 60 kg na wadze [emoji33][emoji33][emoji33]. Dziś będą [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] na obiad ruskie i z mieskiem. Już mam slinotok jak tylko pomyślałam [emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi wskoczyło po majowce 2.5kg i tak się trzyma ale musze panować nad sobą bo u mnie przytyć to chwila. Mam wrażenie, że zbiera mi się woda, czasami mam spuchniete palce. Włosy mi się bardzo pogorszyły ale nie wiem czy to zasługa ciazy... Są takie matowe suche a jednocześnie się przetluszczaja. I na twarzy wydaje mi się, że gorzej wyglądam. ... może to od braku solarium, na które czasem sobie chodziłam. A może to na dziewczynkę [emoji120] [emoji176]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi ja tez mialam akcje pierogi ale tylko ruskie hihi u nas dzis placki po wegiersku wczoraj gulasz robilam najpierw srednio mi smakowal luby powiedzial zostaw go pewnie sie przegryzie no i mial racje pozniej juz mi bardziej podpasowal jak jedlismy
Boshe kiedy sie skonczy z tymi moimi smakami bo zwariowac mozna luby juz sam kombinuje co mi tu zrobic ... o i wlasnie mi sie przypomnialo, ze knapek mu nie zrobilam do pracy, ciaza uciska na mozg !

Dzień dobry,

Powodzenia na wizytach dziś.
Agnesis jesteśmy z tobą myślami.

Na obiad nie wiem co mąż wymyśli, dziś on gotuje.
Miłego słonecznego dnia

Witam się dziewczyny.
Nocka jako tako minęła bez większych rozmyślań.Trudno mam dziś wizytę i muszę ją zaliczyć. Chcę mieć to juz z głowy i usłyszeć że jest wszystko dobrze.
Nakręcam się bo chyba wszystkie objawy minęły. Wcześniej czułam dość wyraźnie podbrzusze, wieczorami nawet mocniej. Teraz cholera nic i to od kilku dni. Niewiem. Cycki też jakby mniej bolą, czuje je tylko wtedy jak ściągnę stanik to bolą od ciężaru swego. Oszaleje do tej 16.
Do tego mam stresa językowego, kurde no nieznam terminów szpitalnych i ginekologicznych po niemiecku [emoji23]. Dobrze ze maz idzie ze mną [emoji6]. Pocieszam się że tylko położne i panie w rejestracji są Niemkami, a lekarz to czysty rodowity polak.
Niewiem bardzo się denerwuje. Aż jak Boga kocham dostałam z nerwów biegunki [emoji23][emoji23][emoji23].
Mąż tylko puka się w głowę i już zdzierżyc moich czarnych myśli nie może. Ciśnienie pewnie będę miała masakrycznie [emoji23].
Durna jestem i tyle.
Zamiast wierzyć że bedzie dobrze to tylko coraz mocniej się nakręcam. Mając świadomość że to nie jest dla nas dobre.
Ochłone dopiero po wizycie znając mnie.

Agnesis jestem myślami z tobą dzisiaj.

Antiope, trzymam za ciebie dzisiaj kciuki, obyś nie miała takiego stresa jak ja. Ja Ogólnie to jestem panikara.

Kapturek ty też się wizytujesz dzisiaj chyba tak? Trzymam kciuki mocno.

Czarownica super ze ominą cie szpital, teraz tylko zwolnienie i odpoczywanie, nie ma co szaleć.

Mam dziś wizytę o 20:30, bardzo się boję. Od początku ciąży nie wymiotuje i nie mam mdłości. Bolą mnie tylko piersi i jestem zmęczona. Chciałabym być już po wizycie, a tu tyle czasu do wieczora :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry :happy:
Tak, wspiera. Gdyby nie on, to nie wiem co by było... tamta kłótnia, to po prostu nerwy i stres, każdemu z nas chyba bardzo chciało się pokrzyczec. Grunt że się rozumiemy.
To dobrze. Ja nie wiem jak bym sobie psychicznie dała radę po stracie bez wsparcia D. Dobrze, że zabieg masz tak szybko. Po zabiegu z każdym dniem będzie lepiej a niedługo na pewno znów doczekasz się 2 kreseczek i tym razem wszystko będzie dobrze.

Witam się dziewczyny.
Nocka jako tako minęła bez większych rozmyślań.Trudno mam dziś wizytę i muszę ją zaliczyć. Chcę mieć to juz z głowy i usłyszeć że jest wszystko dobrze.
Nakręcam się bo chyba wszystkie objawy minęły. Wcześniej czułam dość wyraźnie podbrzusze, wieczorami nawet mocniej. Teraz cholera nic i to od kilku dni. Niewiem. Cycki też jakby mniej bolą, czuje je tylko wtedy jak ściągnę stanik to bolą od ciężaru swego. Oszaleje do tej 16.
Do tego mam stresa językowego, kurde no nieznam terminów szpitalnych i ginekologicznych po niemiecku [emoji23]. Dobrze ze maz idzie ze mną [emoji6]. Pocieszam się że tylko położne i panie w rejestracji są Niemkami, a lekarz to czysty rodowity polak.
Niewiem bardzo się denerwuje. Aż jak Boga kocham dostałam z nerwów biegunki [emoji23][emoji23][emoji23].
Mąż tylko puka się w głowę i już zdzierżyc moich czarnych myśli nie może. Ciśnienie pewnie będę miała masakrycznie [emoji23].
Durna jestem i tyle.
Zamiast wierzyć że bedzie dobrze to tylko coraz mocniej się nakręcam. Mając świadomość że to nie jest dla nas dobre.
Ochłone dopiero po wizycie znając mnie.

Agnesis jestem myślami z tobą dzisiaj.

Antiope, trzymam za ciebie dzisiaj kciuki, obyś nie miała takiego stresa jak ja. Ja Ogólnie to jestem panikara.

Kapturek ty też się wizytujesz dzisiaj chyba tak? Trzymam kciuki mocno.

Czarownica super ze ominą cie szpital, teraz tylko zwolnienie i odpoczywanie, nie ma co szaleć.

Oj ja bym nie liczyła na to, że będę się mniej denerwować od Ciebie. Nie dość, że ja panikara jestem, to po jednej stracie jest jeszcze gorzej. Ja mam wizytę o 18.20 i nie wiem jak przetrwam dzień.

Ja też dziś mam wizytę, ale dopiero od 17:30.
Już się stresuję.
Wkręcam sobie, że może ja wcale nie jestem w ciąży.
Nie mam zupełnie żadnych objawów ciąży.
Od początku nic nie miałam.
Ja mam jeszcze później, bo 18.20. U Ciebie na pewno wszystko jest dobrze i jak najbardziej jesteś w ciąży.

Creativo a bo ja ogólnie panikara jestem.
W poprzednich ciazach jak wchodziłam do przychodni to odrazu ciśnienie kosmos. Mierzyly mi bo tak trzeba ale wiedziały że wyniki tak nie będzie prawdziwy [emoji23],zawsze dostawałam przekaz mierzenia ciśnienia w domu a spokojnie i zapisywać. Lekarz nie mógł pojac dlaczego ja się tak cholernie go boję [emoji23] a dwie ciążę mi prowadził w Polsce.
Nie bałam się lekarza, ja po prostu taka durna jestem [emoji23]
Teraz będzie to samo cholera.

Rukmini no to kochana i za ciebie trzymam mocno kciukasy
Obysmy dziś wróciły wszystkie szczęśliwe z bijacymi serduszkami naszych dzieci.

Musi być dobrze przecież prawda!!

No ja na ostatniej wizycie miałam to samo. W domu ciśnienie 100/60 albo mniej, a na wizycie 140/70 i też dostałam przykazanie mierzenia w domu.

Mam dziś wizytę o 20:30, bardzo się boję. Od początku ciąży nie wymiotuje i nie mam mdłości. Bolą mnie tylko piersi i jestem zmęczona. Chciałabym być już po wizycie, a tu tyle czasu do wieczora :(

Mnie w ciąży z synkiem też ani razu nie zemdliło i też mnie tylko piersi bolały, więc się nie denerwuj.

Mi wskoczyło po majowce 2.5kg i tak się trzyma ale musze panować nad sobą bo u mnie przytyć to chwila. Mam wrażenie, że zbiera mi się woda, czasami mam spuchniete palce. Włosy mi się bardzo pogorszyły ale nie wiem czy to zasługa ciazy... Są takie matowe suche a jednocześnie się przetluszczaja. I na twarzy wydaje mi się, że gorzej wyglądam. ... może to od braku solarium, na które czasem sobie chodziłam. A może to na dziewczynkę [emoji120] [emoji176]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje włosy też jakieś gowniane się zrobiły i też jakaś taka brzydka, niewyjsciowa jestem [emoji23][emoji23] ale niewiem czy to zasługa ciąży czy tak zawsze było a nie docierało to do mnie wcześniej [emoji6][emoji6][emoji6]

No ja też już chce to mieć za sobą
Co będzie to będzie.
Muszę ją dziś zaliczyć i koniec.
Wczoraj miałam moment że mówię a może przełożony wizytę za tydzień? [emoji6], ale mój odrazu mnie zbastowal żebym nawet o tym nie myślała.
On po prostu wie że będę się stresować dopóki nie zobaczę że wszystko jest ok. A tym bardziej że zwalnia się specjalnie z pracy. Więc mam nic nie kombinować.

reklama
Do góry