ja na kazdy program o ciazy, porodach i dzieci beczewlaczylam sobie do pracy w tle "położne" na youtubie i się prawie popłakałam a oglądałam tylko kątem oka
reklama
A ile ma Twoj? Moja waży 8.5 kg i ma 10.5 mcaMój waży już 10 kg, a spróbuj nie nosić dziecka, które jeszcze nie umie chodzić.
A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim!
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a czy karmicie swoje starsze dzieci piersia? Ja swoja corke karmie jeszcze dwa razy dziennie i tak sie zastanawiam czy to bezpieczne...
Ja karmię jak ciąża bez plamień i krwawień, bez skracania szyjki to można. Brodawki się aktywują dopiero w terminie. Tak samo całą ciążę można współżyć, bo prostaglandyny spowodują dojrzewanie szyjki dopiero w terminie porodu. Także luz, karmcie się na zdrowie
ja mam rope na dziasle i mnie menda nie przyjal, musze przyjsc w 4 miesiacu wtedy mi go wyrwie, bolec nie boli poki co
Na Twoim miejscu poszłabym do innego dentysty - stan zapalny (ropa) jeśli dostanie się do krwi to i do dziecka a to bardzo niebezpieczne. A ty nie jesteś w 12tc żeby mówić o kwestii 2-3 tygodni oczekiwania na usunięcie tylko na samym początku.
Co do trollujących sióstr, koleżanek czy szwagierek. .. mam taką koleżankę. Ona wyszła za mąż i zaczęli się starać, ale to ja pierwsza zaszłam w ciążę. Ona kilka lat leczyła się w klinice niepłodności aż w końcu nie dawali jej szans. Jednak zaszła w ciążę naturalnie i urodziła. Potem ja zaszłam w ciążę i poroniłam. Potem znów ja zaszłam w ciążę a ona miesiąc po mnie. Obie miałyśmy juz córki i teraz tak. Nie wierzyła mi, że poczułam ruchy w 13tc bo ona poczuła dużo później (inna budowa robi swoje), gin powiedział nam płeć w 14tc to ona "na pewno będzie syn, twój gin pomylił się u mojej koleżanki wiec teraz na pewno też się myli". I przy każdym spotkaniu było to samo, szczególnie jak czas mijał a jej gin nie chciał potwierdzić płci bo niestety ale słaby z niego lekarz. Nawet jak nam inny lekarz w 31tc potwierdził na 3D - no nie było wątpliwości, ona dalej swoje, że na pewno obie synów urodzimy. W końcu obie urodziłyśmy córki. I ciąg dalszy licytacji a co jej dzieci robią i umieją, mała sama zasypia itp itd. Od takich rzeczy trzeba się odciąć i tyle. Ale wiadomo, że koleżanka czy nawet szwagierka toksyczna boli mniej niż rodzona siostra.
Czarownica3006
Fanka BB :)
O jak ja nienawidze zaglądania komuś w portfel a jeszcze bardziej takich negatywnych tekstów jak ktoś ma lepiej i słyszę np: o tym to się w dupie przewraca, o ludzie w Polsce tak mało zarabiają a tym wiecznie mało. .. no kurde... jak ktoś ma lepiej to powinno być motywacja dla innych a nie powodem do krytyki. Tak samo nienawidzę jak np rozmawiam z kimś i mówię, że się przeprowadzamy do domu to pierwsze co to nie a jaki, a gdzie itd tylko od razu pytanie: ZA ILE???? Tak jakby sprawdzali na ile nas stac...No po prostu kopara opada.... rozumiem to pytanie w dłuższej rozmowie ale nie od razu jak mowie,ze zmieniamy mieszkanie. Ludzie potrafią być strasznie sfrustrowani jak tylko komuś jest trochę lepiej... ale zapominają,że to trzeba się narobić żeby coś osiągnąć a nie tylko siedzieć i gledzic jak im źle. ...to jest prawda akurat, jak ja slucham od kogos jak masz fajne mieszkanie, firanki, meble, i bla bla bla to ja mowie sie pracuje sie ma i koniec tematu...manna z nieba nie leci mi przeciez
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Też karmie swoją core w dzień 2 razy a w nocy z 3 :/ właśnie w pt idę do lekarza to dowiem się czy to bezpieczne. Polozna mi mówiła że bezpieczne jeśli nie towarzysza temu skurcze lub inne dziwne objawy... Szkoda mi jej odstawiac ale będę i tak musiała o tym pomyśleć może ktoś ma dobrą radę jak to dobrze zrobić??Dziewczyny a czy karmicie swoje starsze dzieci piersia? Ja swoja corke karmie jeszcze dwa razy dziennie i tak sie zastanawiam czy to bezpieczne...
Też karmie swoją core w dzień 2 razy a w nocy z 3 :/ właśnie w pt idę do lekarza to dowiem się czy to bezpieczne. Polozna mi mówiła że bezpieczne jeśli nie towarzysza temu skurcze lub inne dziwne objawy... Szkoda mi jej odstawiac ale będę i tak musiała o tym pomyśleć może ktoś ma dobrą radę jak to dobrze zrobić??
Czemu chcesz odstawić? Ile mała ma? Z ginem bym uważała - większość robi wielkie oczy na pomysł kp w ciąży powinnaś wyjść z założenia, że jak gin mówi, że wszystko ok i nie zabrania seksu to i karmić można.
aneta_ck
Fanka BB :)
Też karmie swoją core w dzień 2 razy a w nocy z 3 :/ właśnie w pt idę do lekarza to dowiem się czy to bezpieczne. Polozna mi mówiła że bezpieczne jeśli nie towarzysza temu skurcze lub inne dziwne objawy... Szkoda mi jej odstawiac ale będę i tak musiała o tym pomyśleć może ktoś ma dobrą radę jak to dobrze zrobić??
Po prostu nie dac i juz. Trzeba byc twardym. Ja synka w sierpniu tamtego roku odstawilam w ten sposob. Najpierw calkiem w dzień nie dawalam tylko dwa razy w nocy. Po dwoch tyg tylko raz w nocy a po nastepnych dwoch już w ogole. Trzy noce sie awanturowal a od 4 juz spi cala noc. Tlumaczylam mu ze mnie boli i jest chore i nie ma mleczka.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
11 z hakiem.
Skończy rok 27 maja.
Super to też będzie u Was mała różnica, jak i u nas bardzo chcieliśmy od razu drugie dziecko ale wszyscy mówili że przy kp to niemożliwe a tu proszę- 3 cykl u ciąża... boję się tylko bo ja jestem po cc :/ lekarka mówiła żebym od maja zaczęła się starac a my w kwietniu wpadliśmy myślałam że dłużej nas zejdzie[emoji14]11 z hakiem.
Skończy rok 27 maja.
reklama
Właśnie czytałam że nie raz to może źle wpływać na ciążę. Poza tym zęby mojej zachowują się jak dziurkacz ! Mała ma 10.5 mca i szkoda mi już kończyć kp. Bardzo się do tego przywiązalam. Ehh jestem w rozterce...Czemu chcesz odstawić? Ile mała ma? Z ginem bym uważała - większość robi wielkie oczy na pomysł kp w ciąży powinnaś wyjść z założenia, że jak gin mówi, że wszystko ok i nie zabrania seksu to i karmić można.