reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a ja zrobilam sobie dziś legowisko na balkonie
1462549909-1d1mld.jpeg

a wczoraj jak z koleżanką wpadłam do lumpa to znalazłam 5 pieluch wielorazowych nowiutkie, spiworek do fotelika , malenkie bodziaki i papciorki ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do grupy krwi, to polecam wam dziewczyny wyrobić sobie kartę krwi. To jest super sprawa, bo ja np wyrobiłam sobie w ciąży z synkiem i teraz jak grupa krwi potrzebna, to tylko tą kartę pokazuję i już nie muszę kolejnych badań robić. Bo u nas jest taki kretyński przepis, że przy każdej wizycie w szpitalu, każdej ciąży i w wielu innych sytuacjach wymagają badania na grupę krwi i nie uwierzą na słowo jak się im powie, bo się swoją grupę zna. Za każdym razem muszą mieć nowy papierek. Ale jak się ma kartę krwi, to to już jest wtedy bezterminowo. Żeby sobie taką kartę wyrobić, to najpierw się robi raz badania grupy krwi (w laboratorium trzeba powiedzieć, że to do wyrobienia karty krwi), oni to chyba wysyłają do jakiegoś laboratorium, które ma specjalne uprawnienia. I potem trzeba to badanie drugi raz powtórzyć w tym samym laboratorium. Oni sobie sprawdzają zgodność tych 2 wyników i na tej podstawie wydają kartę krwi.
.
Ty piszesz o PL czy gdzieś indziej? U mnie lekarz tylko zapytał czy przy poprzedniej ciąży robiłam badanie na grupę krwi. Wynik mam i mam nadzieję że to powinno wystarczyć bo przecież przez 2 lata nie mogla mi się zmienić ;) ale ja jestem w luxmedzie więc nawet jakbym drugi raz musiała robić to nie problem.

A mi brzucha jeszcze nie widać, chyba że mam wzdęcia. Wchodzę wciąż w te same spodnie tylko jak dluzej siedzę to rozpinam ale to raczej dla mojego spokoju psychicznego a nie że mnie coś uwiera. Wczoraj kupiłam leginsy ciążowe w lidlu ale chyba długo mi się nie przydadzą. Raczej muszę odkopać luźniejsze sukienki bo robi się coraz cieplej.

Ty piszesz o PL czy gdzieś indziej? U mnie lekarz tylko zapytał czy przy poprzedniej ciąży robiłam badanie na grupę krwi. Wynik mam i mam nadzieję że to powinno wystarczyć bo przecież przez 2 lata nie mogla mi się zmienić ;) ale ja jestem w luxmedzie więc nawet jakbym drugi raz musiała robić to nie problem.
Tak, piszę o Pl. Ja już w pierwszej ciąży miałam sytuację, że mi ciągle kazali badania grupy krwi powtarzać, choć miałam wynik i od dawna znałam swoją grupę krwi. Strasznie mnie to irytowało. Nie wiem od czego to zależy. W każdym razie ta karta rozwiązała mi ten problem.

tez mam taką kartę gr krwi . udało mi sie zrobić po jednym oddaniu krwi bo jedno zaswiadczenie mialam chyba10 lat wcześniej wydane. ale 37 chyba zl skasowali

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Mojego brzucha jeszcze nie widać, tzn wylewa mi się tłuszcz jedynie. ;)
We wszystkie ciuchy mieszczę się komfortowo.

Mi tez dopiero w tym tygodniu urosl, ale tak, ze juz sie w jeansach nie dopne. W pupie i udach we wszystkie spodnie wchodze normalnie, ale brzuchol sie nie miesci. A ja sie boje po ciazowe isc .. na szczescie pogoda w UK oszalala i dzisiaj mielismy 28 stopni a to ponac dopiero od jutra ma byc cieplo! Czas na sukienki i spodnice :))

reklama
Ja nie noszę spódnic ani sukienek (tylko suknia ślubna była wyjątkiem).
Chciałam się odchudzać. Dużo spaceruje każdego dnia. W weekend moja mama się pyta, czemu wcale nie chudnę, mimo chodzenia.. Wcisnelam jej kit o słodyczach, bo nie chciałam mówić, że to chyba przez ciążę.

Do góry