reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja nie noszę spódnic ani sukienek (tylko suknia ślubna była wyjątkiem).
Chciałam się odchudzać. Dużo spaceruje każdego dnia. W weekend moja mama się pyta, czemu wcale nie chudnę, mimo chodzenia.. Wcisnelam jej kit o słodyczach, bo nie chciałam mówić, że to chyba przez ciążę.
mama nie wie o Twojej ciazy?

reklama
Nie. Powiedziałam tylko kilku koleżankom i siostrze.
Nie jestem zbyt blisko że swoją Mamą. O niczym się pierwsza nie dowiaduje.
Zastanawiam się, czy powiedzieć rodzicom po usg w przyszłym tygodniu, czy dopiero po 12 tc.

Mam wrażenie jakbym miała zaraz okres dostać. Dosłownie chodzę i sprawdzam czy mi już nie leci. Jezuuu powiedzcie,że to normalne uczucie...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam wrażenie jakbym miała zaraz okres dostać. Dosłownie chodzę i sprawdzam czy mi już nie leci. Jezuuu powiedzcie,że to normalne uczucie...

Na poczatku tez tak mialam. Takie uczucie. A teraz ciągle mi cos leci wiec sie przyzwyczailam. Moze po prostu śluzu masz dużo i stąd takie uczucie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Zastanawiam się, czy powiedzieć rodzicom po usg w przyszłym tygodniu, czy dopiero po 12 tc.
W pierwszej ciąży chciałam powiedzieć mamie po 12 tc, a nawet później w dniu matki, ale to już byłby jakoś 16 tc, więc raczej nie dało się tak długo ukrywać. Ale oczywiście za długo nie dałam rady utrzymać tajemnicy, bo mnie mama prosiła, żebym pomogła wnieść babci jakiś stary ciężki telewizor. Nie umiałam zmyślić wymówki nie robiącej przy okazji przykrości mamie, więc powiedziałam prawdę, że nie mogę dźwigać, bo jestem w ciąży. W drugiej ciąży już nawet nie pamiętam kiedy powiedziałam. W każdym razie teściowej powiedziałam wcześniej, bo odbierałam przy niej wyniki bety. A tym razem powiedziałam mamie zaraz po zrobieniu testu, czyli jakoś 3-4 tydzień. ja z mamą mam dobry kontakt, więc to nie był powód, żeby zwlekać z nowiną.

Jeśli masz dużo śluzu i stąd to wrażenie, to normalne. Ja też tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz śluzu mam dużo mniej.

Tez mialam zagwozdke kiedy powiedziec. Chcialam odczekac do prenatalnych, ale to moze byc za 2tyg a moze za miesiac, wiec nie da sie nie zauwazyc ( mimo, ze na Skype moglabym sie poukrywac). Jednak Luby mi powiedzial, ze nie powinnismy takiej nowiny ukrywac przed najblizszymi. I tym sposobem w srode spodziewamy sie gosci. Cholernie sie stresuje bo jestem oczkiem w glowie taty, teraz jest nadopiekunczy to podejrzewam, ze bede miala non stop hot line jak wyjada ;-) napewno beda skakac z radosci, ale mnie jakis taki bezpodstawny stres ogarnia.

Antiope dobrze slyszec, ze nie tylko mnie nie zalewa bo juz zaczelam sobie wkrecac ;-) Sluz mam w normie, nie ma sahary, ale tez nie ma rzeki ;-) w pierwszych tygodniach bylo troszke wiecej.

Czarownica to normalne ;) takie glupie uczucie bedzie ciagle ... ja tak mam caly czas ale juz sie przyzwyczailam
Czasami jak mi wiecej poleci to sprawdzam zaraz czy to.nie krew taka jakas schize mam ...

Moja mama pierwsza wiedziala, ze w ciazy jestem ale to dlatego, ze mamy bardzo dobry kontakt teraz tez mi duzo mowi i doradza powiem wam, ze dopiero teraz to doceniam ostatnio mowie do niej, ze zastanawiam sie czy to, ze juz mam taki brzuch jest normalne na co moja mama w ciazy wszystko jest normalne i kazdy przechodzi ja inaczej. Jest niezastapiona w doradzaniu co kupic co wybrac co bedzie potrzebne a co jest zbednym wydatkiem ... jak mam watpliwosci co do objawow uspokaja mnie takze naprawde szczerze jest niezastapiona !

Tez mialam zagwozdke kiedy powiedziec. Chcialam odczekac do prenatalnych, ale to moze byc za 2tyg a moze za miesiac, wiec nie da sie nie zauwazyc ( mimo, ze na Skype moglabym sie poukrywac). Jednak Luby mi powiedzial, ze nie powinnismy takiej nowiny ukrywac przed najblizszymi. I tym sposobem w srode spodziewamy sie gosci. Cholernie sie stresuje bo jestem oczkiem w glowie taty, teraz jest nadopiekunczy to podejrzewam, ze bede miala non stop hot line jak wyjada ;-) napewno beda skakac z radosci, ale mnie jakis taki bezpodstawny stres ogarnia.

Antiope dobrze slyszec, ze nie tylko mnie nie zalewa bo juz zaczelam sobie wkrecac ;-) Sluz mam w normie, nie ma sahary, ale tez nie ma rzeki ;-) w pierwszych tygodniach bylo troszke wiecej.
Moja siostra mieszka za granicą i dowiedzieliśmy się dopiero jak przyjechała na święta Bożego Narodzenia, a to był już jakiś 5 miesiąc. Ta to umie utrzymać tajemnicę...
Co do śluzu, to w tej ciąży na początku miałam go jeszcze mniej. Dopiero teraz mam coś więcej, ale i tak bez szaleństwa.

reklama
Do góry