reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry !
@Eli @Antiope @Jadwiga kciuki za szybki powrót dzieciaków do zdrowia !

Co do jazdy samochodem to ja jeszcze jeżdżę, ale to już ostatni tydzień, ciągle coś do załatwienia, a to badania, a to coś innego...

@Nonkatoja coś mi się kiedyś obiło o uszy, że chyba można na to ktg, ale to chyba bardziej tam w przychodni ? Bo na ip lepiej powiedzieć cos na zasadzie, że pobolewa i wtedy od ręki (jedyny minus, że potem trzeba jeszcze czekać na wizytę u lekarza, żeby wszystko wpisał w kartę)

reklama
@xXxIzuLQaxXx to faktycznie coś jest nie tak z tym Twoim dostępem

@elifit trzymam kciuki, żeby się rozkręciło

@aneta_ck @xXxIzuLQaxXx wyplujcie ten szpital, bo bym się chyba zaryczała. W szpitalu rodzice śpią w nocy na fotelach jak chcą zostać z dzieckiem. Przecież ja nie byłabym tam w stanie z młodym nocować w ten sposób, a mój D musi do pracy i musi być w pogotowiu porodowym, więc też musi być na chodzie. Niestety na noc mogą zostać tylko rodzice, nie pozwolą na to np. babci, więc nikt poza nami nie wchodzi w grę z nocowaniem. Ja już to przeszłam jak młody trafił do szpitala mając 12 dni i to był naprawdę koszmar. Ale jak mogłabym mojego skarba zostawić samego w szpitalu. Nie dopuszczam do siebie myśli o szpitalu. Na razie mamy ten antybiotyk co poprzednio, bo ponoć przy zapaleniu płuc trzeba leczenie liczyć na 2 tygodnie. We wtorek do kontroli i jak nie będzie poprawy, to da nam inny antybiotyk. Poza tym oprócz antybiotyku i nebulizacji dostaliśmy Encorton.
Trzymam kciuki żeby Twój synek nie musiał byc hospitalozowany. Zdrówka, dużo zdrówka dla synka i siły dla Ciebie. Oby antybiotyk zadziałał

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba dziś wieczorem pójdę na IP i coś nasciemiam. Kurde, nie korzystam prawie wogóle z NFZ i jak coś potrzebuję, to muszę ściemiać.

@ana ana właśnie położna mi powiedziała, że chyba lepiej na IP, bo tam jeszcze lekarz mnie przebada. A w przychodni zapłacę 50zł i tylko suche KTG. No trudno, najwyżej posiedzę kilka godzin.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No niestety, ja mam podobnie - jak już chciałabym coś załatwić na nfz to z wielką łaską i wyrzutem, że w ogóle coś mi się należy :/
Chociaż nie wiem czy sytuacja się nie zmienia jak jest sie po terminie porodu ? Wtedy chyba bezplatnie powinni w szpitalu w którym chcemy rodzić ? (chyba są takie zalecenia)

Z tego co zrozumiałam, to po terminie można umówić się na KTG, ale w Zośce terminy na przyszły rok, więc nie mam tyle czasu. Nie pozostaje mi nic innego jak iść i odczekać swoje. Chyba, że mój syn kapnie się, że jego czas minął i czas przywitać się z rodzicami[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No niestety, ja mam podobnie - jak już chciałabym coś załatwić na nfz to z wielką łaską i wyrzutem, że w ogóle coś mi się należy :/
Chociaż nie wiem czy sytuacja się nie zmienia jak jest sie po terminie porodu ? Wtedy chyba bezplatnie powinni w szpitalu w którym chcemy rodzić ? (chyba są takie zalecenia)
ja pamietam jak pojechalam wtedy w 21 tygodniu co mnie tak brzuch bolal...chyba naprawde zle wygladalam bo nawet ktg chcieli robic tylko za wczesnie bylo i wiadomo zrezygnowali, ale wypisali wszystkie dokumenty, zrobili usg i zbadali szyjke :) mozna? mozna :)
@Tuiles szpital nie powinien odmowic pomocy i sprawdzenia, przynajmniej ten w moim miescie, choc w innym miescie jak poszla moja kumpela na ktg to wiecie co jej powiedzieli (to byl 32 tydzien) a ginekologa pani nia ma?! i odeslali mowiac, ze ma przyjechac ze skierowaniem...jednak to jedyna taka sytuacja z jaka sie spotkalam....

Dzień dobry

Co za noc. Aru wymiotował całą noc, stan podgorączkowy, ewidentnie wirus.. i teraz mam wielką nadzieję że mnie nie złapie bo przecież pojadę do szpitala i będę rzygać na prawo i lewo.. chociaż z drugiej strony może poród mi to wywoła heh..

Wczoraj Lili szalała masakrycznie jak to zwykle ona o swojej porze. Do drugiej godziny się wierciła. Dzieci moje miały przerwę na kp ok 2.00 więc i Lili potwierdza regułę.

@Antiope @Jadwiga zdrówka dla waszych pociech

@lenam77 kciukamy dziś
@klarolina na fb wczoraj pisała że skurcze ma. Może rodzi właśnie.

Miłego dnia

♡ 39 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

Cześć czy któraś z was miała zawezona oscylacja w 38 tyg ciąży? w poniedziałek idę po powtórzenia Ktg ale strasznie się boję, ruchy czuje ale panikuje strasznie, co byście zrobiły?

reklama
Witam sie z rana z bolem piczy standardowo. [emoji52]
Czy Wam tez kosci strzelaja w spojeniu I miednicy?
No ewidentnie sie rozlatuje.
Na wadze dzis 15 kg na plusie !!
Maly tak glowka mnie napiera na pecherz ze kurde chyba z kibla bym nie schodzila I to by bylo najlepsze rozwiazanie.
@Antiope , @elifit @Jadwiga zdrowka dla dzieciaczkow !!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry