reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Witam sie z Wami w ten piękny poranek:)
Po wczorajszych odwiedzinach przyjaciółek bylam trochę zmeczona ale bylo super :D potem wrocil maz z pracy i jestem od razu spokojniejsza jak jest przy mnie. Nawet sie wyspalam:) Po wczorajszym badaniu nadal brazowe uplawy...a skurcze hmm jest ich coraz wiecej z dnia na dzien. Czy to mozliwe zeby cos zaczelo sie dziac po badaniu u lekarza...? Wiem ze to taki czas ze wszystko moze sie wydarzyc a natury sie nie oszuka..Maluszek sie rozpycha. Boli wszytko na dole i plecki no ale tak juz pewnie do konca. Oby niedlugo sie cos rozkrecilo..:) Mamy polowke 38 tygodnia:) Dzis przede wszystkim odpoczywam a jutro na imieniny do tesciowki. Widzialam ze pisalyscie o ktg..kurcze ja chodze do gina na nfz i jestem zadowolona naprawde. Prywatnie usg robilam 2 razy a na nfz juz mialam 5 w sumie do tej pory. Ktg co tydzien juz do konca a po terminie chyba codziennie albo co dwa dni.

@Luxuorius dobrze ze nic sie nie stalo..Idziez na ktg?

@lenam77 trzymam kciuki:)

@xXxIzuLQaxXx jakie super wiesci od rana :D w koncu w domku :)

Dziewczyny zycze zeby Waszym dzieciaczkom szybko te chorobska przeszly. co za paskudny okres na choroby...

Milej soboty dla wszystkich:***

Hej właśnie się jakoś źle schylilam i coś mi strzelilo u dołu pleców boli strasznie :-/ można smarować jakimiś masciami rozgrzewającymi? co robić? poród tuż tuż a jak nie przejdzie do porodu? co robić?

Dziewczyny z chorymi dziecmi zdrowka zycze! Lux, a Ty uwazaj na siebie na finiszu. Ja juz sama nie wiem jak to ze mna bedzie. Obserwuje ruchy, wszystko ok, chyba na poniedzialek umowie sie do innego gina w innym miescie na wizyte i skonsultuje. Po wczorajszym mega bolesnym badaniu ciagle rzadki sluz zabarwiony na brazowo, wczesniej na czerwowo, nie wiem czy to czop czy co... Niezlego stracha wczoraj mi napedzily skurcze, byly bolesne i dosc regularne przez pare godzin, nie minely po kapieli, a potem nagle wszystko odpuscilo. Nie wiem czy to moj gin cos specjalnie naruszyl tym badaniem, bo tak podwozie caly dzien bolalo, jakby mi tam ktos wiertarke wlozyl i wiercil... A samo badanie bolesne tak, ze....... Ciekawa jestem czy to juz cos sie zbliza czy nie. Musze skonsultowac tylko fakt ten, ze gin mi ciagle mowi zebym w koncu zaczela rodzic, a skoro przeplywy sa ok, to po co sie spieszyc.... Dzis troche mnie mdli...

@Tuiles no ja tak jak mowie pochodze w dwupaku do Swiat, tak czuje :D hehe
@majka23x tak jak mowiz lepiej idz do innego lekarza i niech on zobaczy co sie swieci :) co do ruchow moj wlasnie mi robi fale z brzucha, z rana kopal, ale teraz sie rozbudzil na calego, ciaza u mnie donoszona, wiec musze te ruchy juz porzadniej kontrolowac :)
@Ola0303 Natanek kopie ladnie wiec nie ide poki co na ktg, nerwow sie najedlismy, ale juz jest ok :)

Dzień dobry. U nas też póki co spokój, w nocy bóle i ciągniecie brzucha jak na okres i ból w pachwinach, a od rana spokój. Idę zaraz na spacer z rodzinką bo słonko zachęca do wyjścia ;)

@lenam77 kciuki i dawaj znać co u Was:)

@Luxuorius też mam nadzieję, że jakoś się uda i mąż będzie ze mną a małym ktoś się zajmie... a Ty uważaj na siebie.

Chorym dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Miłego dnia.

Witam kobitki:))

Znow wracam z pytaniem[emoji15]
Moj maly rusza sie glównie jak go zaczepie, odpowiada kopniakiem praktycznie od razu, ale tak sam z siebie to mocno leniwy jest... nie wiem czy się martwić....:-(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też Mała raz na jakiś czas coś się ruszy, co najdziwniejsze tak po prostu w ciągu dnia, po jedzeniu juz niekoniecznie... A z tym zaczepianiem mam identycznie, jak długo się nie odzywa to coś tam ja smyrne i od razu szybka reakcja :)

reklama
moj kopie duzo sam z siebie a jak zaczepie to potrafi tak kopnac, ze hej :D choc czasami jest i tak, ze jak go zaczepie to przez minute cisza (musi chyba zczaic, czy to mama lub tata zaczepiaja) i jak sie upewni to odp kopniakiem :D smiejemy sie wtedy, ze sprawdza kto wola :D

Do góry