reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

o 16.30 odeszły mi wody i czeeekam aż się coś zacznie na porodówce. Musiałam przyjechać przez ten gbs+, mam nadzieję że dziś Apolonia się pojawi, ale skurcze słabe....

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
O kurcze, to trzymamy kciuki za szybkie rozkręcenie akcji

reklama
Eli, myślisz, że poród da się jakoś wyczuć? Pytam, bo ciekawa jestem... Ja od 2dni jakaś taka niespokojna jestem. Pełnia albo nadciągający poród. W czwartek zacznę 39tc. Już chcę rodzić....
Tzn ja mam za sobą dwie końcówki. I wiem że w moim przypadku zaczynało się zawsze skurczami i po kilku dniach porodem. Myślę że teraz będzie podobnie.

Wyczuć się da jakoś. Koleżanka moja piła kawe ze mną i mówiła że chyba do planowanej cc nie pochodzi i tej nocy ją wzięło.

nic do przodu... wody już 4h, ale już tony ze mnie tego wyleciało. skurcze powoli niestety . ja mam dopiero 36+3.. więc monitoruja.

No to na tym samym etapie jesteśmy, ten sam tydzień i dzień ciąży.
Oby skurcze były mocniejsze, i oby bez oksytocyny.
Dasz radę kochana trzymam kciuki, Apolonia to bliźniaczka mojego, bo mamy ten sam termin!!!
Dasz radę, jesteś dzielna!!!!

o 16.30 odeszły mi wody i czeeekam aż się coś zacznie na porodówce. Musiałam przyjechać przez ten gbs+, mam nadzieję że dziś Apolonia się pojawi, ale skurcze słabe....

Kciuki kciuki. 36tc skończony to już ok. Mam kilka znajomych co tak wcześnie rodziły i zdrowiutkie dzieci.
Nie wiem jakie są procedury przy wodach ale coś czuję że jak smao nie ruszy to oksy podadzą. Poproś o test oxy zanim dadzą kroplowke

Tzn ja mam za sobą dwie końcówki. I wiem że w moim przypadku zaczynało się zawsze skurczami i po kilku dniach porodem. Myślę że teraz będzie podobnie.

Wyczuć się da jakoś. Koleżanka moja piła kawe ze mną i mówiła że chyba do planowanej cc nie pochodzi i tej nocy ją wzięło.
To ja przy pierwszym porodzie kompletnie nic nie przeczuwałam. Normalnie poszłam spać i obudziło mnie mocne zakłucie, a potem pojawiły się skurcze.

reklama
20161115-212259.jpg

mmmmmmm ♥

Do góry