reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

o 16.30 odeszły mi wody i czeeekam aż się coś zacznie na porodówce. Musiałam przyjechać przez ten gbs+, mam nadzieję że dziś Apolonia się pojawi, ale skurcze słabe....

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
O kurcze, to trzymamy kciuki za szybkie rozkręcenie akcji

reklama
Eli, myślisz, że poród da się jakoś wyczuć? Pytam, bo ciekawa jestem... Ja od 2dni jakaś taka niespokojna jestem. Pełnia albo nadciągający poród. W czwartek zacznę 39tc. Już chcę rodzić....
Tzn ja mam za sobą dwie końcówki. I wiem że w moim przypadku zaczynało się zawsze skurczami i po kilku dniach porodem. Myślę że teraz będzie podobnie.

Wyczuć się da jakoś. Koleżanka moja piła kawe ze mną i mówiła że chyba do planowanej cc nie pochodzi i tej nocy ją wzięło.

nic do przodu... wody już 4h, ale już tony ze mnie tego wyleciało. skurcze powoli niestety . ja mam dopiero 36+3.. więc monitoruja.

No to na tym samym etapie jesteśmy, ten sam tydzień i dzień ciąży.
Oby skurcze były mocniejsze, i oby bez oksytocyny.
Dasz radę kochana trzymam kciuki, Apolonia to bliźniaczka mojego, bo mamy ten sam termin!!!
Dasz radę, jesteś dzielna!!!!

o 16.30 odeszły mi wody i czeeekam aż się coś zacznie na porodówce. Musiałam przyjechać przez ten gbs+, mam nadzieję że dziś Apolonia się pojawi, ale skurcze słabe....

Kciuki kciuki. 36tc skończony to już ok. Mam kilka znajomych co tak wcześnie rodziły i zdrowiutkie dzieci.
Nie wiem jakie są procedury przy wodach ale coś czuję że jak smao nie ruszy to oksy podadzą. Poproś o test oxy zanim dadzą kroplowke

Tzn ja mam za sobą dwie końcówki. I wiem że w moim przypadku zaczynało się zawsze skurczami i po kilku dniach porodem. Myślę że teraz będzie podobnie.

Wyczuć się da jakoś. Koleżanka moja piła kawe ze mną i mówiła że chyba do planowanej cc nie pochodzi i tej nocy ją wzięło.
To ja przy pierwszym porodzie kompletnie nic nie przeczuwałam. Normalnie poszłam spać i obudziło mnie mocne zakłucie, a potem pojawiły się skurcze.

reklama
20161115-212259.jpg

mmmmmmm ♥

Do góry