reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witajcie drogie Panie:))

U mnie moja mama czy mama w. Tylko zapytały czy on bedzie ze mną rodził i powiedzieliśmy, że tak... ale zapytaly chyba tylko dla formalnosci, bo raczej każdy brał to jako pewniak.
Ja osobiście mogę rodzić z nim, mogę z koleżanką, nigdy z mama.... nawet bym chyba wolała z koleżanką, mam taką jedną ktora sama zaproponowala jakby W. Nie chciał.... czuję, że z nią byłoby mi łatwiej, akurat taki typ człowieka, że duzo lepiej potrafi rozładować napięcie i duzo mniej się przejmuje niz moj W. On bedzie pewnie tak zestresowany, ze nawet jak go o cos poprosze to moze nie rozumieć polecenia;)) a z nią to bym pewnie cały poród psy na W. Wieszała za to co mi zrobił!!! ;))

U mnie dziś nocka taka sobie... 100 kursów do kibelka, obudziłam się o 8:00 bo miałam jechac na badania krwi, wiec zjadlam owsianke i polozylam sie dalej spac:) obudzilam się o 12:00.

Śniło mi się, że z Rossem Gellerem z "przyjaciół"kradłam cukierki na dworcu i scigała nas policja... wiec wskoczylismy do pędzącego pendolino ktory nie miał dachu i żeby zamortyzowac upadek nalane było do srodka pełno jakiejs galarety... policja nas jednak dorwała i wybili mi zęba! Jedynke!! Na co zjawiła się Lamia z seksmisji i nas uratowała;))

a8doqqmz725nh9h0.png
Kocham Cię!!! Uświadamiasz mi, że obie jesteśmy stukniete i nierówno mamy pod koparą :D Nasze sny mówią same za siebie :D
Nieźle się uśmialam!!!!!

reklama
Siemanko.

U mnie czop odpadł w sobotę, bez krwi.
Jest u mnie mama od wczoraj, dużo mi posparzala, pomyłka, zajęła się małym.
I dobrze że jest.
Około 15 dostałam palpitacji serca, ostre wymioty, biegunka - sama woda, skręt jelit, zawroty głowy, nie kontaktowałam, młody wypychal się w kanal, ból straszny. Kilka skurczów doszło.
Tak do 17 się meczylam, już mama pogotowie chciała wzywac. I prawie się zgodziłam.
Wstałam, a brzuch na kolanach, jeszcze bardziej opadł. Mama przerażona, bo brzuch jest tak nisko że skóra na brzuchu jest na maksa napięta, aż sina....
Mąż też jak wszedł do domu, to do mnie z tekstem"wyglądasz jakbyś worek ziemniaków na kolanach miała!!".
Nie mogę stać, bo parcie na krocze jest nieznośne, młody naciska strasznie.
Skurcze minęły, wody nie odeszły więc nie ma co lecieć do szpitala.
Przyszła położna i też do mnie mówi, że poród niedaleko i daje mi maksymalnie tydzień hehehe..... Taaaaaaa

W poniedziałek ginekolog i sprawdzi czy w środku wszystko w porządku.

Jestem na diecie ryzowo-marchwkowej bo roztrój jelit nadal jest :(
cos czuje, ze blisko u Cb juz!

ja chce bawelniay zawiazywany wiesz, ceplejszy mam w domu i jest za cieply a ona ma na stanie wiec mi musi przywiezc i on pasuje do koszuli, ktora mam, ta sama firma, cos na ten typ, moze nawet ta firma bedzie,bo mama handluje ta firma tez
Wydaje mi sie, że Czarownica pytała co to jest porannik, a nie jaki[emoji6] Domyślam się, że chodzi po prostu o szlafrok[emoji6] Jeśli nie, to mnie popraw.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

podomka, ja chce bawelniay zawiazywany wiesz, ceplejszy mam w domu i jest za cieply a ona ma na stanie wiec mi musi przywiezc i on pasuje do koszuli, ktora mam, ta sama firma, cos na ten typ, moze nawet ta firma bedzie,bo mama handluje ta firma tez
Aaa czyli szlafrok mowiac inaczej[emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co szkoła to co innego, w Szczecinie kazali moczyć, myć normalnie bobasa, potem octenisept lub spirytus i Luz. U nas pępek zawsze był moczony i nic się nie działo. Pępek odpadł w 3 tyg, wszystko pięknie zagojone.
U nas odpadł po 5 dniach.

Hmmmm.... czy tylko ja w takim razie nie mam jeszcze sławetnej siary? ;/
Spokojnie. W pierwszej ciąży też myślałam, że nie mam, a jak mi położna nacisnęła, to była. Widocznie nie umiesz odpowiednio nacisnąć. Ale naprawdę nie ma się co przejmować, na pewno wszystko będzie ok i bez problemu będziesz karmić maluszka.

Ja bym go w sumie wieczornik nazwała bo częściej wieczorem noszę haahahahaha [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
\
A jeszcze inaczej podomka :happy:

Do góry