a bralas to?Najlepiej jakiejś sieciowej typu cefarm. Oni zawsze mają w dobrej cenie
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
Czarownica ja wołam męża do ziemniaków jak jest. Taka ze mnie gapa, ze wole nie ryzykowac
majka23x
Najgorszy jest bol zebaJa nic nie kupowałam na pępek, jakby co mam gaziki nasączone spirytusem.
My nigdy jakoś szczególnie sie pępkiem nie zajmowali. Jak sie zmoczyl to sie wysuszyło i tyle. Przecież ranę po cc kazali mi normalnie mydłem myć. A na you tubę to widziałam jak noworodki moczyło po szyje, czyli można.
Do pupy to tez można z kranu, ewentualnie jak coś sie dzieje to lepiej przegotowana.
Iza ja czytałam, ze jak czop z krwią to poród w ciagu 24 godzin. U Anetki chyba tak wyszło, jestem ciekawa czy potwierdzisz regule.
Ja jutro ktg, może sprawdza szyjkę. W czwartek było 2 cm. Zobaczymy co sie zmieniło.
Anio współczuje ręki. To chyba najgorszy ból jaki może być.
Antiope
Współczuję. U mnie dziś na szczęście noc trochę lepsza.Ehh słowo daję, po moich ostatnich ciążowych nocach to bezsenne noce przy noworodku - o ile nie będzie się budzić co 15 minut - mogą być pestką. Co godzinę wstaję bo boli brzuch, bo niby chce się siku a niewiele z tego wychodzi a potem przez kolejną godzinę usiłuję usnąć. W międzyczasie mała się wierci, druga kopie, jeszcze Asia dzisiaj była małym grzejniczkiem a nad ranem już myślałam że się zaczyna. Mimo wzięcia nospy co jakiś dłuższy czas miałam skurcz, co do tej pory mi się nie zdarzało. I co? I nic. Jestem nieprzytomna ale bóle przeszły. Więc myślę że jeśli będzie się budzić jak Asia - co 2-3 godziny na cyca i pieluchę to po tym co teraz przezywam nie będzie tak źle.
Obserwuj kupki. Jak bedą ok, to nie ma po co wcześniej. Ja zaczęłam mojemu małemu wodę podawać jak przeszliśmy na mm, ale nawet wtedy pił niechętnie a jeśli już to bardzo niewiele. Zobaczysz jak Twoja mała, bo dzieci też są różne.Czy w późniejszym okresie trzeba tę wodę wprowadzać? Czy dopiero wraz z rozszerzaniem diety po 6 miesiącu życia? To dla mnie naprawdę czarna magia jest...
Ja też myślę o tym, żeby go kupić. Jeśli chodzi o ciepłe okłady, to zależy od przyczyny bólu brzuszka. Ja miałam dla mojego starszego termofor z pestek wiśni, ale to nic nie dawało. U nas przyczyna tkwiła w mojej diecie i przeszło dopiero jak odstawiłam gluten.Jeszcze jedna sprawa, póki pamiętam - kiedyś była tu mowa o Mr B i zastanawiam się czy któraś z Was miała już z tym misiem do czynienia? Czy rzeczywiście takie rozgrzewające okłady działają zbawiennie na kolki? Zamówiłam go ostatnio, bo skusiły mnie głównie jego kolory, ale w internecie ma tyle pozytywnych opinii, że aż zaczęłam wątpić czy rzeczywiście to taki bajer
Edit: W Smyku na stronie internetowej są rabaty na zabawki i darmowa wysyłka jeśli się zamówi do dzisiejszego wieczora
No zobaczymy czy się sprawdzi. Ja w sumie wolałabym jeszcze wytrzymać tych kilka dni. Jeszcze nie czuję się do końca gotowa i mój D chyba też. Ale już prawie.Ja obstawiam następną Antiope. Nie wiem czemu jakoś tak mi po glowie chodzi.
Iza ja malo przytomna ostatnio. Jak tam u was? Jak synek.
A ja jestem wydygana dziewczyny. Serio. Bylam w toalecie i wypadły ze mnie dwa skrzepy wielkosci piastki no kur..a bylo tak fajnie... Zglosilam to i jesli akcja sie powtórzy to jeszcze raz na wizyte i zobaczymy co dalej. Kurna kurna kurna to lozysko mi chodzi po glowie czy cale wyszlo. Niby powiedzieli ze tak ale jakos tak mi to nie pasuje
Co do skrzepów, to nie panikuj, jesteś pod dobrą opieką, a w razie co, to zanim wyjdziesz ze szpitala to upomnij się, żeby jednak dobrze sprawdzili czy to łożysko wyszło w całości.
A ja się cieszę, że się wycwaniłam i za mnie poprasowała niania.Witajcie drogie Panie....
I ja chcialam sie dzis w nocy rozplakac.... jak juz po raz setny wstalam na siku to siedzialam na tym kibelku i sie zastanawialam czy to juz tak bedzie przez najblizsze 2 lata, ze porzadnie nocy nie prześpie.....[emoji30][emoji30]
Ja tak kocham spac!!!
Długo, bez przerwy i z szalonymi snami!!! A tu chyba mozna o tym zapomniec...
Po drugie bardzo, bardzo, bardzo i najbardziej chcialabym podziekowac wszystkim doświadczonym mamom ktore nam tu podpowiadały żeby prasowanie zacząć już we wrześniu.... przszła do mnie ostatnio kolezanka i rzuciła już chyba ostatnim zestawem ubranek dla Leośka i jak je poprałam i teraz próbuje prasować to aż mi się rzygać chce..... już wymyślam takie głupoty zeby tego nie robic.... nawet auto na parkingu bylam przestawic....[emoji19][emoji30][emoji849][emoji849]
Tak więc jeszcze raz dziękuję, że większość tego prasowania już za mną!!![emoji851][emoji170][emoji170]
Ja zgadzam się z mojeboje. My do pępuszka nie używaliśmy niczego, tylko podczas kąpieli staraliśmy się go nie zamoczyć. Jak się go zamoczyło, to się wytarło i tyle. Odpadł bardzo szybko bez żadnego paprania się, jadzenia itp.Anetka oby to nie bylo łożysko. Trzymam kciuki zeby to nie było nic poważnego i zebyscie jutro wrocily do domu.
Dziewczyny a jak to jest z pepuszkiem, czy wszystkie będziecie uzywaly do jego pielęgnacji octanisept? Dużo ostatnio słyszałam o spirytusie do pepka bo z octaniseptem czasem się paprze i długo się goi. A co myślicie np o tych gazikach nasaczonych spirytusem? I zapomniałam jak to było z wodą do przemywania pupy. Musi byc przegotowana? ale przeciez nie bede gotowala wody i czekala aż wystygnie to jak to miało być?
Nicno to co uzywac do tego pepka w koncu?
No mój od kilku dni, to wieczorem naprawdę ostro daje. Masę już konkretną ma więc jak zasadzi kopa, to potrafi naprawdę poważnie zaboleć.Czy wasze dzieciole tez takie ostre kopniaki daja, ze az sie zyc odechciewa? Dzisiaj to juz przegiecie, wszystkie flaki mnie bola [emoji23][emoji23][emoji23]
A ja nie wiem już co z tym moim synkiem. Pomimo nebulizacji i podawania syropków on wciąż kaszle. Daję mu syrop z cebuli, wapno i rano wyksztuśnie Pectodrill. Nie ma poza tym żadnych innych objawów, więc nie chcę iść z nim do lekarza, bo nie chciałabym, żeby któreś z nas się w przychodni zaraziło czymś gorszym. Macie jakiś pomysł co jeszcze mogę zastosować?
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Tego nie wiadomo. W piątek wyjde jak nic sie nie będzie działoczyli porod blisko?
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica, łączę się w bólu... ech.Ja tez dzisiaj się oparzylam! Wylewalam wrzątek z ziemniaków i para poleciała mi na nadgarstek...
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
W nocy myslalam ze urodze ale się uspokoilo. Sama nie wiem, moze jeszcze wytrzymamKurczę, nogi w tyłek mi wchodzą. Jak wyszłam z domu o 11:30, to dopiero niedawno wrociłam.
Też pewnie wyjdę na wieczorny spacer z psem w poszukiwaniu ksiezyca[emoji4]
Anetka, lekarze coś mówili co to może być?
Izula, a Ty czujesz, że poród już tuż tuż, czy jeszcze nie?
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Czop mi wychodzi stopniowo po trochuJa nic nie kupowałam na pępek, jakby co mam gaziki nasączone spirytusem.
My nigdy jakoś szczególnie sie pępkiem nie zajmowali. Jak sie zmoczyl to sie wysuszyło i tyle. Przecież ranę po cc kazali mi normalnie mydłem myć. A na you tubę to widziałam jak noworodki moczyło po szyje, czyli można.
Do pupy to tez można z kranu, ewentualnie jak coś sie dzieje to lepiej przegotowana.
Iza ja czytałam, ze jak czop z krwią to poród w ciagu 24 godzin. U Anetki chyba tak wyszło, jestem ciekawa czy potwierdzisz regule.
Ja jutro ktg, może sprawdza szyjkę. W czwartek było 2 cm. Zobaczymy co sie zmieniło.
Anio współczuje ręki. To chyba najgorszy ból jaki może być.
xXxIzuLQaxXx
Berodual i nebbud, oba na recepte.Współczuję. U mnie dziś na szczęście noc trochę lepsza.
Obserwuj kupki. Jak bedą ok, to nie ma po co wcześniej. Ja zaczęłam mojemu małemu wodę podawać jak przeszliśmy na mm, ale nawet wtedy pił niechętnie a jeśli już to bardzo niewiele. Zobaczysz jak Twoja mała, bo dzieci też są różne.
Ja też myślę o tym, żeby go kupić. Jeśli chodzi o ciepłe okłady, to zależy od przyczyny bólu brzuszka. Ja miałam dla mojego starszego termofor z pestek wiśni, ale to nic nie dawało. U nas przyczyna tkwiła w mojej diecie i przeszło dopiero jak odstawiłam gluten.
No zobaczymy czy się sprawdzi. Ja w sumie wolałabym jeszcze wytrzymać tych kilka dni. Jeszcze nie czuję się do końca gotowa i mój D chyba też. Ale już prawie.
Co do skrzepów, to nie panikuj, jesteś pod dobrą opieką, a w razie co, to zanim wyjdziesz ze szpitala to upomnij się, żeby jednak dobrze sprawdzili czy to łożysko wyszło w całości.
A ja się cieszę, że się wycwaniłam i za mnie poprasowała niania.
Ja zgadzam się z mojeboje. My do pępuszka nie używaliśmy niczego, tylko podczas kąpieli staraliśmy się go nie zamoczyć. Jak się go zamoczyło, to się wytarło i tyle. Odpadł bardzo szybko bez żadnego paprania się, jadzenia itp.
Nic
No mój od kilku dni, to wieczorem naprawdę ostro daje. Masę już konkretną ma więc jak zasadzi kopa, to potrafi naprawdę poważnie zaboleć.
A ja nie wiem już co z tym moim synkiem. Pomimo nebulizacji i podawania syropków on wciąż kaszle. Daję mu syrop z cebuli, wapno i rano wyksztuśnie Pectodrill. Nie ma poza tym żadnych innych objawów, więc nie chcę iść z nim do lekarza, bo nie chciałabym, żeby któreś z nas się w przychodni zaraziło czymś gorszym. Macie jakiś pomysł co jeszcze mogę zastosować?
reklama
Antiope
Na receptę odpadają, bo ja właśnie wolałabym uniknąć pójścia do lekarza. No nic, zapytam jutro w aptece, może polecą mi jakiś syropek.