reklama
Czarownica3006
Fanka BB :)
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła próby wątrobowe. Dziwny jest Twój lekarz... trzymaj się kochana i nie daj sie:*Wrocilam ale moglam tam nie jechac... Maz ma tylko przerabane w pracy... Ten glupie sk... przepisal mi tabletki i mam je brac po jednej dziennie... Z kortyzonem... Zrobil ktg i po tym wywnioskowal ze moje swedzenie nie ma nic wspolnego z ciążą. Jak nie przejdzie to mam po dwoch dniach isc do szpitala. Jezu nie wierze.... Ide zjesc obiad i zaraz do apteki po te tabletki
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jadwiga orłowska
jestem, jestem. Podczytuje tylko bo mój maź zrobił sobie kilka dni wolnego, a bardzo nie lubię jak mi kuka przez ramie gdy pisze.Witam.
Anetka tulam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
U mnie śniegu nie ma, ale rano padał.
Hmmm... co prawda ostatnio nie śledzę forum zbyt uważnie, więc może przegapiłam, ale wiecie co u Jadwigi? Nie widziałam chyba jej postów.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
anio0
Taki typ ciekawego jaja? To jak ja, haha!jestem, jestem. Podczytuje tylko bo mój maź zrobił sobie kilka dni wolnego, a bardzo nie lubię jak mi kuka przez ramie gdy pisze.
aneta_ck
Wlasnie wracamy ze szpitala. Zalatwilismy tyle co u mojego lekarza. Zmierzyli mu temp a tam 40 stopni. Dali syrop i kazali do domu jechac. Jak do jutra nie przejdzie to jutro pediatra ma przepisac antyniotyk tylko kur...a na co. Uszy czyste pluca oskrzela gardlo. Brak biegunki bolu brzucha czy pecherza. Wysypki brak. Wyglada to na wirus. A do tego moj maly ma alergie na antybiotyki i nic z penicylina nie moze.
Wzielam ta tabletke co mi lekarz przepisał. Mam dwa dni odcZekać. Jak nie pomoze to szpital w piątek. Tylko ciekawe czy mnie przyjmą bez skierowania. Trzymajcie sie dziewczyny. Odezwe sie jutro.
Wzielam ta tabletke co mi lekarz przepisał. Mam dwa dni odcZekać. Jak nie pomoze to szpital w piątek. Tylko ciekawe czy mnie przyjmą bez skierowania. Trzymajcie sie dziewczyny. Odezwe sie jutro.
Boze ta sluzba zdrowia tam to porazkaWlasnie wracamy ze szpitala. Zalatwilismy tyle co u mojego lekarza. Zmierzyli mu temp a tam 40 stopni. Dali syrop i kazali do domu jechac. Jak do jutra nie przejdzie to jutro pediatra ma przepisac antyniotyk tylko kur...a na co. Uszy czyste pluca oskrzela gardlo. Brak biegunki bolu brzucha czy pecherza. Wysypki brak. Wyglada to na wirus. A do tego moj maly ma alergie na antybiotyki i nic z penicylina nie moze.
wiolciaAn
Początkująca w BB
Część Dziewczynki cały czas Was czytam. Ja też mam termin na grudzień. Chciałam tylko napisać Aneta ck u moich znajomych syn też miał wysoką temperaturę i wylądował w szpitalu bo nie mogli mu zbić tej temperatury. Okazało się że ma angine która jakoś wolniej się ujawnia i temperatura najpierw jest wysoka.
elifit
Moderatorka
Moja od wczoraj bardzo leniwie. Ale rozruszała się teraz. Pogoda mowie ci. Ja przespalam pół dnia. Mąż na szczęście jedynki pracuje.jak tam z ruchami Waszych maluchow? moj bardzo leniwy, jak nie on, smyrnie raz na godzine, max dwa razy i cisza...czekam az sie rozrusza
Do 3 dni możesz bez anty mu zbijać tempe nurofenem i okładami Zawsze tak wysoko gorączkuje? Jak gardło? Zdrówka
A ty jak się czujesz? Zrób sobie pryw morfo co?
Wlasnie wracamy ze szpitala. Zalatwilismy tyle co u mojego lekarza. Zmierzyli mu temp a tam 40 stopni. Dali syrop i kazali do domu jechac. Jak do jutra nie przejdzie to jutro pediatra ma przepisac antyniotyk tylko kur...a na co. Uszy czyste pluca oskrzela gardlo. Brak biegunki bolu brzucha czy pecherza. Wysypki brak. Wyglada to na wirus. A do tego moj maly ma alergie na antybiotyki i nic z penicylina nie moze.
reklama
zuzanna8704
Anetka , a crp mial robione ?Wlasnie wracamy ze szpitala. Zalatwilismy tyle co u mojego lekarza. Zmierzyli mu temp a tam 40 stopni. Dali syrop i kazali do domu jechac. Jak do jutra nie przejdzie to jutro pediatra ma przepisac antyniotyk tylko kur...a na co. Uszy czyste pluca oskrzela gardlo. Brak biegunki bolu brzucha czy pecherza. Wysypki brak. Wyglada to na wirus. A do tego moj maly ma alergie na antybiotyki i nic z penicylina nie moze.
Jestem z Wami myślami , mam nadzieję , że szybciutko Twój synek pokona te infekcje .
Niestety my zazwyczaj sami robimy badania synkowi , bo zwykle w ciemno przepisują antybiotyki , mamy standardowo crp, mocz i morfologię z rozmazem , a jeśli tu jest ok to nawet jak nam przepisują to nie podaje tego antybiotyki, czekam , bo u nas często z d...y wyskakuje 38-40 dzień do trzech i nikt nie wie przez co.
Wierzę, że jutro już będzie lepiej :* przytylam .
I
tak sobie przypomniałam w zeszłym roku mieliśmy taki przypadek , że młody mial silny kaszel z obturacja oskrzeli, kaszel był tak silny , że już myślałam że to zapalenie pluc , katar i powiększone migdały. Po trzech dniach zeobilismy właśnie te badania , o których pisałam wyżej i było wszystko ok , crp niskie , morfo w miarę tylko o ile pamiętam to monocyty były wyższe (musialabym sprawdzić gdy by Cie to interesowało ) , trafilismy na lekarza który zdiagnozował Mononukleoze (a teoretycznie wszystkie objawy wskazywały anginę ) goraczka wachala sie między 38,5-40 mniej więcej 7 dni , a może trwać do 14 dni i pojawila się wysypka na całym cslutkim ciałku (nie zawsze występuje), nie swędząca po prostu kropeczki , bez żadnej faktury. obyło się bez antybiotyku , bo to wirus ,.tylko leki przeciw wirusowe przez 6 miesięcy brał.
U nas się nadal ciagnie. Teraz mój M. wrócił wcześniej z pracy, a tu 41 stopni, biegunka , wymioty . Jakiś cholerny wirus panuje.
Już chciałabym żeby się to wszystko skonczylo....
Ostatnia edycja: