reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

jak wygladaja skurcze? boli cale podbrzusze, lewa strona i promieniuje na srodek, boli krzyz blizej dolu, mija na minute dwie i wraca, mam zaczac sie martwic? nie mam boli jak na @, zadnego klucia w kroczu

reklama
Witam się i ja....

Eli spełnienia marzeń, pociechy z rodzinki i slicznego zdrowiutkiego bobaska.

Grama Tobie też najlepsze życzenia (przepraszam, że opóźnione) przecudnej i zdrowej Zosienki.

Ja juz dzisiaj po badaniach w laboratorium, dobrze ze pani która pobierala mi wymaz do badania GBS była milutka bo nie wiem jakbym przeżyła to badanie. Dość krepujace. Oby wyniki były dobre. Kolejka w labo kilometrowa, oczywiście co kogo obchodzi kobieta w ciąży Ale wczoraj pani w sklepie mnie przepuscila. Naprawdę to miłe.
Czekam teraz zeby meza oddelegowac do pracy i jedziemy z tesciem na budowę. Oby juz zaczęli na dobre i skończyli ten dom bo juz mam powoli dosyć, ileż można.

Wczoraj byłam na praktykach, a że Odbywam praktyki w specjalistycznej poradni psych-ped i w większości są tam dzieci z autyzmem itp zapytałam pani co myśli na temat szczepień. Powiedziala, że absolutnie nie szczepic szczepionkami sprzężonymi, czyli 5w1, 6w1 odpadaja. Zeby szczepic pojedynczymi

Ech z tymi szczepieniami to chyba co człowiek to opinia. Ale coraz częściej mimo wszystko spotykam się z decyzjami co do 6w1. I wszystko jest ok. Pojedyncze przynajmniej w moim wywiadzie, zdarzają się sporadycznie. No nic, pogadam i ja na ten temat jutro z położną. Zobaczymy co ona na to.

@aneta_ck jakie przepisali ci tabletki na anemie? I ile razy dziennie łykałas?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
http://www.eisenmangel.de/_up/eisenmangel_de/images/ferro-sanol-gyn.jpg

Brałam te tabletki 2 razy dziennie jedna tabl. W odstępach dwugodzinnych od magnezu i godzine po posilku. Podniosly mi hemoglobine z 10.3 do 12.5:)

Dopiero wrocilam. Cholera boli mnie cale krocze. Wczesniej nie wiedziałam co to bol. Ledwo dalam radę. Mlody ma leki podane 3 łyżki zjadl wiec odstawiam go do lozeczka niech odpocznie. Do czwartku zostanie ze mna w domu a potem zobaczymy.

Lux spauzuj na moment, połóż się odpocznij, a nie wiecznie coś robisz. Ty masz jeszcze czas na poród.

Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale możecie teraz jechać do urzędu stanu cywilnego żeby załatwić papiery związane z dzieckiem, to się chyba nazywa uznanie dziecka nienarodzonego i wtedy po porodzie juz nie trzeba tam jechac z ojcem :) to chyba tyczy się tylko nie - małżeństw ale takich nas tu też chyba sporo na forum :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem o tej możliwości, ale zarówno poprzednim razem jak i teraz wolę trzymać rękę na pulsie i się nie stresować, że mi D numer wywinie i da dziecku na imię jakoś kompletnie inaczej niż ustaliliśmy. Poprzednio gdybym go puściła samego, to nie dałby młodemu drugiego imienia. :-p

Ech z tymi szczepieniami to chyba co człowiek to opinia. Ale coraz częściej mimo wszystko spotykam się z decyzjami co do 6w1. I wszystko jest ok. Pojedyncze przynajmniej w moim wywiadzie, zdarzają się sporadycznie. No nic, pogadam i ja na ten temat jutro z położną. Zobaczymy co ona na to.
To podziel się swoją wiedzą po spotkaniu :) ja też starałam się sporo czytać i jak do tej pory brałam pod uwagę te 5w1... Najgorsze jest to, że co strona/czlowiek to opinia, ciężko wgryzc się samemu w temat z medycznego punktu, fajnie byłoby znaleźć jakiś autorytet, ale gdzie.... :/

Lux spauzuj na moment, połóż się odpocznij, a nie wiecznie coś robisz. Ty masz jeszcze czas na poród.

Wiem o tej możliwości, ale zarówno poprzednim razem jak i teraz wolę trzymać rękę na pulsie i się nie stresować, że mi D numer wywinie i da dziecku na imię jakoś kompletnie inaczej niż ustaliliśmy. Poprzednio gdybym go puściła samego, to nie dałby młodemu drugiego imienia. :-p
martwie sie bo ja sie obudzilam z tym bolem...nic nie zdazylam zrobic z rana a juz bolalo

reklama
Lux, laski dobrze radza. Jeden dzien mozesz spedzic w lozku, nic wielkiego sie nie stanie. Tomek zje pizze na obiad [emoji39]

Wasze dzieci tez maja dzis adhd? :)

Do góry