reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Elifit sto lat!!!
A nie masz innej przychodni w okolicy? Sa takie przychodnie jakby prywatne ale mają umowę z nfz. Ja się do takiej przepisalam, była budynek na przeciwko takiej zwykłej przychodni, ci sami lekarze ale w tej państwowej kolejki na kilometr a w tej prywatnej milo, szybko i tez bezpłatnie :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
To jedyna przychodnia na osiedlu. Z chorym dzieckiem nie chcę jeździć gdzieś daleko. Jak nam się nie udaje zarejestrować, to dzwonię do naszej prywatnej pediatry (bez umowy z NFZ), która też na osiedlu przyjmuje.

Tak w ogóle dzień dobry !
Dziewczyny mam pytanie, czy slyszalyscie coś o oleju rycynowym na przyspieszenie porodu ? Znajoma wczoraj urodzila, tydzień po terminie. Dowiedziałam się właśnie, ze wypiła olej, bo chciała jakoś przyspieszyć wszystko, no i faktycznie po kilku godzinach pojawiły się skurcze, a urodziła po 6h ?
Tak, słyszałam. Wystarczy łyżeczka oleju rycynowego, żeby posunąć sprawy do przodu. Tak jak napisała Eli on ma działanie przeczyszczające, a to napędza poród. Ale jak dla mnie to ostateczność, jedynie gdyby już faktycznie było po terminie. W poprzedniej ciąży obyło się bez i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

A w jakiej przychodni zarejestrowałas dzieci?
Przychodnia u mnie na osiedlu. Nie chcę jeździć gdzieś daleko jak dziecko jest chore.

dobry a wiec tak, w nocy dwie pobudki na siku, obudzilam sie z bolem w dole brzucha, wzielam magnez i przeszlo...zjadlam sniadanko i mysle co dalej z tym dniem poczac...pranie musze zrobic to wiem napewno i cos do zarcia na obiad

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Kuzwa chyba sie nad tym zastanowie [emoji23]
Co ta ciaza ze mna zrobila [emoji23][emoji23]

Choc moj mowil ze zawsze bylam troche nie tego [emoji23] I zebym na ciaze nie zwalala!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
hahaha, dobry jest :D u mnie te sny sie uspokoily, sa, ale rzadko i nie takie poryte jak na poczatku, juz mnie nie gonia babajagi na miotlach, juz nie rodze ciemnoskorych pieciaraczkow, trojaczkow itp uff uff

Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Zdrówka przede wszystkim i spokojnego doczekania finału :) [emoji513][emoji255][emoji257][emoji510]

Ja jutro mam wizytę i jestem ciekawa czy prawie miesiąc leżenia coś dał i nic się nie pogarsza.. Także trzymajcie kciuki!

Kasad ja to Ciebie podziwiam bo z dwójką w brzuszku chodzić to dopiero wyzwanie. Mi z jednym jest ciężko i czasem mam już dość ale i tak kocham nad życie <3 trzymajcie się w trojpaku, już tak mało Wam zostało!

Iza, Aneta wy również się nie spieszcie! Musi być i będzie dobrze! :)

Co do snów to mi ostatnio często śni się poród. Już tyle wersji było.. Lżejsze i te bardziej hardcore, a niektóre całkiem odrealnione także czasem też by się psychiatra przydał ;)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkiego najlepszego Elifit! [emoji512][emoji320][emoji166][emoji322][emoji323]

Co do snów, to ja ostatnio miałam pierwszy raz w swoim życiu sen erotyczny z kobietą... I mi, w 1000% hetero, podobało się [emoji1] Powiedziałam rano prawie mężowi,że całą noc miałam upojną i mi się podobało, jak mu powiedziałam z kim to uznał, że on nie ma nic przeciwko żeby miec dwie żony [emoji1]

reklama
Wszystkiego najlepszego Elifit! [emoji512][emoji320][emoji166][emoji322][emoji323]

Co do snów, to ja ostatnio miałam pierwszy raz w swoim życiu sen erotyczny z kobietą... I mi, w 1000% hetero, podobało się [emoji1] Powiedziałam rano prawie mężowi,że całą noc miałam upojną i mi się podobało, jak mu powiedziałam z kim to uznał, że on nie ma nic przeciwko żeby miec dwie żony [emoji1]

jaki zgodny :D

wziete dwa magnezy i nospa i chodze pomalutki, boli nadal, choc juz lzej :(

Do góry