reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A mi gbs nie pobrala. Mialam tylko czystosc robiona w 23 tc w spzitalu i doktorka powiedziala ze nie trzeba powtarzac

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam robione gbs dwa razy, raz w 21tc ( taka fanaberia w szpitalu) i było czysto. Teraz w 36 i proszę... gbs+

W wielu szpitalach jak pacjentka nie ma wyniku gbs z 32/37 tc podają zapobiegawczo antybiotyk. Paciorkowiec jest groźny dla dziecka. Ja bym na miejscu każdej mamy zrobiła, no chyba, że planowane jest cc.

reklama
Tuiles o matko ale przygody!

Noemi zdrówka. Co za dziady w przychodni ehh

Izu trzymaj się tam.

Majka w ciąży się ciemnieje i rozpulchnia. Potem przechodzi
Trzymam sie choc przez to tetno małego i przez ten ból co to dziś przechodze, to juz mam mysli zeby urodzic i niech sie dzieje co chce..

Wystraszyć to mało powiedziane. Gdybym chociaż widziała gościa i się go spodziewała to inaczej się człowiek nastawia. A tu zupełnie niespodziewanie. No nic, przynajmniej mam przestrogę - przestać latać wszędzie, coś ciągle załatwiać, jeździć etc. Ktoś mi chyba z góry paluszkiem pogroził. Siadam zatem na tyłku i spokojnie czekam aż mi wody odejdą!
Uważaj bo mogą Ci nie odejść [emoji16] lepiej czekaj na skurcze

Ooo kurcze, tego się boję najbardziej, bo ja uwielbiam jezdzic autem i duzo jezdze, ale kartki w mozgu to mam ostatnio tak sklejone, ze dzis jak bylam opony wymieniac i mialam Zaplacic to nawet pinu nie pamietałam do karty...[emoji15]

Właśnie próbuję zapakować rzeczy na wyjscie ze szpitala i tak:
Mam całą komodrę, dwa wielkie kartony w szafie ubranek dla Leośka, a nie mam czego zapakowac. Wszyscy mi mowia, ze to bedzie duzy bobas, a ja z uporem maniaka kupuje same większe rzeczy na zaś... i nie mam nic w co mogłabym potencjalnego noworodka ubrać[emoji15][emoji15] jak prognozy okażą się na wyrost to ten mój truteń będzie jak siedem nieszczęść wygladal przez pierwszy miesiac zycia. Wszystko za duze po starszym bracie[emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
To wtedy meza wysylasz do sklepu, mąż kupuje odpowiedni rozmiar, wfaca do domu, pierze, suszh, prasuje i są ubranka gotowe [emoji16] u nas jest taki plan jakby był maluszek.

Dziekuje wszystkim za zyczenia. Z okazji urodzin pada mi aplikacja i jakos nie moge zrobic cytatu ale szczerze dziekuje!
hehe i od razu sie zrewanzuje i powiem wam w zaufaniu ze jutro urodziny ma matka wszystkich grudniowych matek czyli Eli!:))) buziaczki juz na jutro!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Mam całą komodrę, dwa wielkie kartony w szafie ubranek dla Leośka, a nie mam czego zapakowac. Wszyscy mi mowia, ze to bedzie duzy bobas, a ja z uporem maniaka kupuje same większe rzeczy na zaś... i nie mam nic w co mogłabym potencjalnego noworodka ubrać[emoji15][emoji15] jak prognozy okażą się na wyrost to ten mój truteń będzie jak siedem nieszczęść wygladal przez pierwszy miesiac zycia. Wszystko za duze po starszym bracie[emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png

Ja z kolei na wyjście nie wiem co zapakować ze względu na to że nie wiem jaka będzie pogoda.. Ale szuflady w komodzie podpisane co gdzie jest, poza mężem będą dwie babcie pod ręką to razem coś wymyślą. Ubranek na 56 też mam sporo mniej, ale coś się znajdzie.

Ooo kurcze, tego się boję najbardziej, bo ja uwielbiam jezdzic autem i duzo jezdze, ale kartki w mozgu to mam ostatnio tak sklejone, ze dzis jak bylam opony wymieniac i mialam Zaplacic to nawet pinu nie pamietałam do karty...
emoji15.png

Mam całą komodrę, dwa wielkie kartony w szafie ubranek dla Leośka, a nie mam czego zapakowac. Wszyscy mi mowia, ze to bedzie duzy bobas, a ja z uporem maniaka kupuje same większe rzeczy na zaś... i nie mam nic w co mogłabym potencjalnego noworodka ubrać
emoji15.png
emoji15.png
jak prognozy okażą się na wyrost to ten mój truteń będzie jak siedem nieszczęść wygladal przez pierwszy miesiac zycia. Wszystko za duze po starszym bracie
emoji848.png

a8doqqmz725nh9h0.png

No ja śmigałam po całym mieście cały czas autem. Ba, nawet poza miasto sobie jeździłam. Dzisiejszy dzień wybił mi to z głowy. Chociaż prawda jest taka, że na pasach też może nas ktoś stuknąć, w autobusie zahamować i upadniemy etc. Co komu pisane ale nie ma co popadać w skrajność. Wypadki po prostu się zdarzają. Tylko zawsze myślimy, że zdarzają się innym a nie nam.

U mnie też planowany jest wielkoludek. Już jest większy ok 2 tyg od OM. I większość ubranek mam na 62, kilka na 56, kilka na 68. Ty zgromadziłaś jeszcze większe?

Ale kochana ja miałam zapytac tylko o taki kiepski szyjkowy przypadek jak mój czy jadwigi ;) Twoje to pierwsze dziecko.. ja juz trzecie, w dodatku mam krotka szyjke i malutkie rozwarcie ;) po prostu u mnie nie ma co przyspieszac ;)

Oki, rozumiem, masz racje :) ja dopiero zaczelam, a juz bym chciala, zeby bylo po wszystkim, po tym masazach, po braniu lekow, po luteinie, po smarowaniu sie dwa razy dziennie kremem, po zakazach, nakazach, po porodzie! :)

reklama
Do góry