reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a kiedy masz wizyte dokladnie? ciekawe jaka bedzie waga mlodego teraz jak pojdziesz :)
Ja już po, opisałam na wizytowym.

Antiope współczuję zmiany lekarza. Kiedy na ktg będziesz szla?
Na szczęście zmiana tylko na jedną wizytę, ale okazuje się, że zastępcza pani doktor równie fajna. Miałam dziś ktg, a potem wizytę. Następne ktg za tydzień. Opisałam wszystko na wizytowym.

Antiope trzymam kciuki żeby była fajna lekarka

Lenam ja programuję na 22-28 hehe

Ja lubię obcasy 6 cm kaczuszki. Wysoka jestem to i wyższych nie mogę nosić
Dziękuję za kciuki, pomogły. :-p
Ja mam 170 cm i kocham obcasy. Jak nie jestem w ciąży, to lubię śmigać w takich koło 10 cm. Na szczęście nawet wtedy mój D jest wyższy. :happy:

Hej dziewczyny. U mnie kiepsko..Wczoraj poszlismy z mężem i synem na urodzinowy obiad, miło było ale wieczorem mój syn znów zwymiotował, a w niedługim czasie ja też.. On już więcej nie wymiotował, ja za to całą noc się męczyłam z wymiotami i biegunką.. dawno tak nie miałam żeby leciało mi z dwóch stron naraz :zawstydzona/y: sorry za określenie, ale dzisiaj nie myślę..nocka nieprzespana, syn został w domu i leżymy.. Myśleliśmy w nocy nad tym czy nie jechać do szpitala, ale jakoś zrezygnowaliśmy, stwierdziłam, że dzisiaj pójdziemy do lekarza, niedawno zmieniliśmy przychodnię, mąż poszedł nas zarejestrować, a Oni, że na środę:wściekła/y:wytłumaczył, jaka jest sytuacja, a Oni, że mogę przyjść i spytać lekarza czy mnie przyjmie.. nosz k..nie poszłam, nie mam siły na to żeby tam siedzieć a i tak odeślą może z kwitkiem..widzę, że znowu będę musiała zmieniać przychodnię:dry: dobrze, że mąż jest bo ciężko by było..
Ojej to Cię dopadło na końcówkę. Współczuję i zdrówka życzę.
U nas chory system jest w przychodni pediatrycznej, bo rejestracje są tylko w danym dniu od 7 rano. Dodzwonić się nie idzie, a jak już się człowiekowi uda powiedzmy o 7.30, to się okazuje, że miejsc nie ma. Żeby mieć gwarancję, to trzeba tam iść o 7 rano osobiście. Fantastyczny pomysł, kiedy się ma chore dziecko na stanie i nikogo do pomocy...

Dopiero od 37? Czyli wychodzi na to, ze tylko 3 tygodnie tego masazu hmm ciekawe, ja jestem w 34 tygodniu (33 skonczony) i dzis pierwszy raz sie masowalam olejkiem z avokado, nie wiem czy poprawnie, ale chyba tak. Powiem wam, ze nie jest to przyjemne, ale jakies super nieprzyjemne tez nie, nastawialam sie, ze bedzie o wiele gorzej. Ale przy masazu dzis tak zerknelam na siebie tam na dole z lusterkiem i w ogole bardzo sie zmienilam, przed ciaza tam wszystko wygladalo inaczej, ciekawe czy to wroci do normy :D na szczescie nie zmienilam sie na minus hehe, ahh te moje wywody :D
A ja strasznie nie lubię tego masażu. Co do zmian, to oczywiste, że się tam zmieniamy, przecież musi się tamtędy przecisnąć mały człowiek. Po porodzie raczej do stanu całkowicie pierwotnego już wszystko nie wróci, ale na pewno nie będzie wyglądało już na zawsze tak jak teraz.

Ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie. Na wszelki wypadek pojechałam na ip sprawdzić czy z maluchem wszystko ok. Znając mnie to bym się stresowała każdą minutą, w której by się nie ruszał. Hasło: stłuczka zdziałała na ip cuda. Postawili wszystkich na nogi, zrobili usg, podłączyli ktg, wypuścili do domu. Wszystko z małym ok. Chociaż tyle. Za to mnie kręgosłup boli na całego. Nie wiem czy to efekt szarpnięcia, czy może nerwów.
Auto do klepania.
Taki to poniedziałek. Padam na twarz po tych emocjach...

Grama- najlepsze zyczenia urodzinowe, ekspresowego, bezbolesnego porodu i zrowego, pięknego maluszka! O! :)
O rany! Współczuję. Dobrze, że maluszkowi nic się nie stało. Z tym kręgosłupem, to mam nadzieję, że też tylko chwilowe.

reklama
No ja śmigałam po całym mieście cały czas autem. Ba, nawet poza miasto sobie jeździłam. Dzisiejszy dzień wybił mi to z głowy. Chociaż prawda jest taka, że na pasach też może nas ktoś stuknąć, w autobusie zahamować i upadniemy etc. Co komu pisane ale nie ma co popadać w skrajność. Wypadki po prostu się zdarzają. Tylko zawsze myślimy, że zdarzają się innym a nie nam.

U mnie też planowany jest wielkoludek. Już jest większy ok 2 tyg od OM. I większość ubranek mam na 62, kilka na 56, kilka na 68. Ty zgromadziłaś jeszcze większe?

No kilka rzeczy na 74 mam, a ostatnio kupowalam dwie pary ogrodniczek to jedne wziełam na 90 juz;)) chyba cos mi sie w glowie poprzestawiało;)

Właściwie na 56 to tylko tyle co dostalam po dzieciach kuzyna, wiec poczatek z samymi używkami;) ale te przynajmniej duzo razy prane to moze nie bedzie przygód ze skórą;)
Na 62-68 mam duzo wiecej, ale praktycznie same body, śpiochy i półspiochy bo stwierdziłam, ze takie dla bobaska najwygodniejsze. Jedne spodenki dresowe mam i sweterek z lidla.... a na 68,74 i większe to już calkiem wystrzalowe ciuszki... strojenie się zacznie....:)

Tylko to oznacza, ze bede musiala w samych spiochach i kombinezonie zawiezc dziecko ze szpitala do domu.... wystarczy to??[emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png

Ja się dziś zezloscilam. Wchodzę na konto a tam zwrot za mundurki. Więc dzwonie do skarbnika dlaczego kasę zwróciła jak dostaliśmy mundurki? A ona ze po czasie wpłaciłam. Na to ja do niej że nie może być bo jak jest hasło że płacić to ja od razu przelew robię. No to ona ze pewnie po zebraniu wplacilam. A ja do niej że na pewno nie. To ona do mnie ze mam zwrócić koszulkę bo jej syn dostał za mała i nie ma w czym chodzić. Ja na to że nie bo mój mąż już na pierwszym zebraniu zaznaczył że bierzemy dwie i jaki rozmiar. I że na mojego syna jest dobra. A ona na mnie napada. To ja do niej że jutro na zebraniu z mężem niech pogada bo mnie nie będzie i że ja sprawdzę kiedy kasę przelałam. Ale wiedziałam że napewno w czasie bo ja nawet niektóre rachunki płacę miesiąc wcześniej jak płatność na koniec miesiąca. I co? Wchodzę na konto a tam przelew 30/09/2016 a maila baba wysłała 29/06/2016 czyli dzień wcześniej. Zebranie było 4/10/2016 więc kasa na pewno na czas dotarła. Niech baba kitow mi nie wciska. Jak mężowi powiedziałam to wściekł się i powiedział że on z nią jutro pogada a koszulek nie zwróci bo ona szuka dla syna dobrego rozmiaru.
Krwi mi tylko baba napsula.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Takie sobie buciki z daichmanna :) jestem zalamana, bo to pierwsza zima od kilku lat na plaskim obcasie [emoji22]
Kupiłam te same na ciążę bo szkoda mi było skórzanych kozaków i botkow bo każdy mnie straszył, że mi nogi popuchna.. ale ani razu ich nie założyłam bo w domu okazały się strasznie niewygodne.. Ty swoje przetestowalas jakoś dłużej? Wygodne są dla Ciebie?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wedlina kabanosy I kielbasy przez cala ciaze sa odrzucone. Madakra jak one mi intensywnie smierdza.mam problem czasami jak maly zjem kabanosa I przyjdzie sie potulic. No Gonie aby umyles buzke I lapki bo tak mi smierdzi.
Obrzydzenie nie mam na Jakies tluste miesa typu zeberka. Boczki itp

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
mi wczoraj ak smierdziala zgrzana kielbasa, tym kielbasowym zapachem

No kilka rzeczy na 74 mam, a ostatnio kupowalam dwie pary ogrodniczek to jedne wziełam na 90 juz;)) chyba cos mi sie w glowie poprzestawiało;)

Właściwie na 56 to tylko tyle co dostalam po dzieciach kuzyna, wiec poczatek z samymi używkami;) ale te przynajmniej duzo razy prane to moze nie bedzie przygód ze skórą;)
Na 62-68 mam duzo wiecej, ale praktycznie same body, śpiochy i półspiochy bo stwierdziłam, ze takie dla bobaska najwygodniejsze. Jedne spodenki dresowe mam i sweterek z lidla.... a na 68,74 i większe to już calkiem wystrzalowe ciuszki... strojenie się zacznie....:)

Tylko to oznacza, ze bede musiala w samych spiochach i kombinezonie zawiezc dziecko ze szpitala do domu.... wystarczy to??[emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
ja chce ubrac na wyjscie ze szpitala body krotki rekaw, na to bluzke z dlugim, skarpetki i polspiochy i czapka i w kobinezon no i kocyk na to do fotelika, nie ma co przegrzewac, kombiezon i koc to juz dwie warstwy, ubranko trzecia

Takie sobie buciki z daichmanna :) jestem zalamana, bo to pierwsza zima od kilku lat na plaskim obcasie [emoji22]
Bardzo fajne buty! Wcale Ci się nie dziwię, miałam ten sam problem... do wczoraj chodziłam w baletkach, wymiennie z adidasami :/

Szukałam czegoś płaskiego na jesień i co byłoby łatwo włożyć, ale jestem niska, mam spore stopy i w takich płaskich wyglądam okropnie... nie mówiąc jeszcze o brzuchu do tej "figury" :)
Kupiłam w końcu na obcasie wczoraj ale niskim i mega wygodnym.
Screenshot_2016-11-06-20-11-58.png
i nie takie drogie.
No wlasnie ja sie czuje stabilniej na obcasie, jak sie wbije w snieg to nie ma bata, zeby sie wywalic, a w takich tylko sie slizgam :D na obcasie w zime biegam szybciej niz latem w adidasach, chyba cos ze mna nie tak [emoji23]
Mamy te same umiejętności :D

Jejku a mnie ten brzuch tak boli ze chyba zaraz urodze.. polozylam sie teraz, moze przejdzie bo boli gorzej niz na okres

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

O nie... przeszło Ci już?

Nie pisz takich rzeczy! Mięsko królicze jest PRZEPYSZNE. Jakkolwiek żal tych puszystych zwierzaczków!

Pochwaliłam się wczoraj na forum, że u mnie cisza i nuda ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie.

Każda stłuczka może być niebezpieczna... Dobrze że nic Ci nie jest!

GRAMMA wszystkiego najlepszego :)
I dzięki za cynk ;)

Załączniki

• Screenshot_2016-11-06-20-11-58.png
    Screenshot_2016-11-06-20-11-58.png
    67,2 KB · Wyświetleń: 229
Grama :*

Byłam w Rossku i aptece. Nie udało mi się kupić balsamu z hipp (za to na płyn do kąpieli jest promo) i ziaji lano maść też nie było.
Mam za to pieluchy i wszystko dla siebie do szpitala.

reklama
Bardzo fajne buty! Wcale Ci się nie dziwię, miałam ten sam problem... do wczoraj chodziłam w baletkach, wymiennie z adidasami :/

Szukałam czegoś płaskiego na jesień i co byłoby łatwo włożyć, ale jestem niska, mam spore stopy i w takich płaskich wyglądam okropnie... nie mówiąc jeszcze o brzuchu do tej "figury" :)
Kupiłam w końcu na obcasie wczoraj ale niskim i mega wygodnym. Zobacz załącznik 781691 i nie takie drogie.

Mamy te same umiejętności :D

O nie... przeszło Ci już?

Każda stłuczka może być niebezpieczna... Dobrze że nic Ci nie jest!

GRAMMA wszystkiego najlepszego :)
I dzięki za cynk ;)
moja noga juz by w te nie wlazla, ale udalo mi sie dostac takie, w ktore wlazla

Do góry