reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Noemi zdrowka dla Was. Współczuję ze musicie tak sie męczyć.

Tuiles biedna musialas sie wystrszyc jak Wami tak szarpnelo. Mam nadzieje ze kregoslup boli wlasnie od tego. Dobrze ze poszlas na ip. Odpoczywaj.

Ja obiad wlasnie tworze zbieram pranie i zaraz bede rozwieszac. Synka jednak sama odbieralam bo mężu dalej w pracy. Musi na nowym stanowisku troche sie postarac wiec zostaje dluzej.

Miłe moje, odebrałyście już gbs? U mnie bez antybiotyku podczas sn się nie obędzie. Czyli odchodzą wody i gnamy do szpitala nie czekając na skurcze, żeby kierownika nie zarazić :)
A mi gbs nie pobrala. Mialam tylko czystosc robiona w 23 tc w spzitalu i doktorka powiedziala ze nie trzeba powtarzac

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Noemi zdrowka dla Was. Współczuję ze musicie tak sie męczyć.

Tuiles biedna musialas sie wystrszyc jak Wami tak szarpnelo. Mam nadzieje ze kregoslup boli wlasnie od tego. Dobrze ze poszlas na ip. Odpoczywaj.

Ja obiad wlasnie tworze zbieram pranie i zaraz bede rozwieszac. Synka jednak sama odbieralam bo mężu dalej w pracy. Musi na nowym stanowisku troche sie postarac wiec zostaje dluzej.

Wystraszyć to mało powiedziane. Gdybym chociaż widziała gościa i się go spodziewała to inaczej się człowiek nastawia. A tu zupełnie niespodziewanie. No nic, przynajmniej mam przestrogę - przestać latać wszędzie, coś ciągle załatwiać, jeździć etc. Ktoś mi chyba z góry paluszkiem pogroził. Siadam zatem na tyłku i spokojnie czekam aż mi wody odejdą!

Masaż zazwyczaj zaleca się ok 34, trzeba czasu, żeby rozciągnąć tkanki. Przez tydzień czy dwa cudów nie będzie;) Jeżeli są przeciwwskazania, ciąża zagrożona - wtedy bym nie ryzykowała z masażem. Ja zaczęłam ok tydzień temu. Z lenistwa raz dziennie. Mam nadzieję, że zadziała.
Doktorka mówiła akurat o moim przypadku (krotka szyjka, male rozwarcie), zeby nie potrzebnie przyspieszac cokolwiek radzi zachowac ostroznoac i wstrzymac sie do 37 tygodnia..

Nie pisz takich rzeczy! Mięsko królicze jest PRZEPYSZNE. Jakkolwiek żal tych puszystych zwierzaczków!

Pochwaliłam się wczoraj na forum, że u mnie cisza i nuda ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie. Na wszelki wypadek pojechałam na ip sprawdzić czy z maluchem wszystko ok. Znając mnie to bym się stresowała każdą minutą, w której by się nie ruszał. Hasło: stłuczka zdziałała na ip cuda. Postawili wszystkich na nogi, zrobili usg, podłączyli ktg, wypuścili do domu. Wszystko z małym ok. Chociaż tyle. Za to mnie kręgosłup boli na całego. Nie wiem czy to efekt szarpnięcia, czy może nerwów.
Auto do klepania.
Taki to poniedziałek. Padam na twarz po tych emocjach...

Grama- najlepsze zyczenia urodzinowe, ekspresowego, bezbolesnego porodu i zrowego, pięknego maluszka! O! :)

Ooo kurcze, tego się boję najbardziej, bo ja uwielbiam jezdzic autem i duzo jezdze, ale kartki w mozgu to mam ostatnio tak sklejone, ze dzis jak bylam opony wymieniac i mialam Zaplacic to nawet pinu nie pamietałam do karty...[emoji15]

Właśnie próbuję zapakować rzeczy na wyjscie ze szpitala i tak:
Mam całą komodrę, dwa wielkie kartony w szafie ubranek dla Leośka, a nie mam czego zapakowac. Wszyscy mi mowia, ze to bedzie duzy bobas, a ja z uporem maniaka kupuje same większe rzeczy na zaś... i nie mam nic w co mogłabym potencjalnego noworodka ubrać[emoji15][emoji15] jak prognozy okażą się na wyrost to ten mój truteń będzie jak siedem nieszczęść wygladal przez pierwszy miesiac zycia. Wszystko za duze po starszym bracie[emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png

Dopiero od 37? Czyli wychodzi na to, ze tylko 3 tygodnie tego masazu hmm ciekawe, ja jestem w 34 tygodniu (33 skonczony) i dzis pierwszy raz sie masowalam olejkiem z avokado, nie wiem czy poprawnie, ale chyba tak. Powiem wam, ze nie jest to przyjemne, ale jakies super nieprzyjemne tez nie, nastawialam sie, ze bedzie o wiele gorzej. Ale przy masazu dzis tak zerknelam na siebie tam na dole z lusterkiem i w ogole bardzo sie zmienilam, przed ciaza tam wszystko wygladalo inaczej, ciekawe czy to wroci do normy :D na szczescie nie zmienilam sie na minus hehe, ahh te moje wywody :D
Ale kochana ja miałam zapytac tylko o taki kiepski szyjkowy przypadek jak mój czy jadwigi ;) Twoje to pierwsze dziecko.. ja juz trzecie, w dodatku mam krotka szyjke i malutkie rozwarcie ;) po prostu u mnie nie ma co przyspieszac ;)

reklama
Nie pisz takich rzeczy! Mięsko królicze jest PRZEPYSZNE. Jakkolwiek żal tych puszystych zwierzaczków!

Pochwaliłam się wczoraj na forum, że u mnie cisza i nuda ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie. Na wszelki wypadek pojechałam na ip sprawdzić czy z maluchem wszystko ok. Znając mnie to bym się stresowała każdą minutą, w której by się nie ruszał. Hasło: stłuczka zdziałała na ip cuda. Postawili wszystkich na nogi, zrobili usg, podłączyli ktg, wypuścili do domu. Wszystko z małym ok. Chociaż tyle. Za to mnie kręgosłup boli na całego. Nie wiem czy to efekt szarpnięcia, czy może nerwów.
Auto do klepania.
Taki to poniedziałek. Padam na twarz po tych emocjach...

Grama- najlepsze zyczenia urodzinowe, ekspresowego, bezbolesnego porodu i zrowego, pięknego maluszka! O! :)
Ojej współczuję.. nienwyobrazam sobie w takim stanienz takim btzuchem stluczki :/ ostatnio nam baba wyjechala z parkingu, mąż ostro hamowal, tez mną szarpnelo ale to nic w porownaniu ze stluczka ;/

Do góry