reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czytam was kochane i zastanawiam jak to jest, że wasze dolegliwości są mi obce. Jedyna moja zmora to sporadyczne zgagi. Straszyli, że mięśniak, że może boleć, uciskać, że maluch pewnie pojawi się szybciej... tymczasem 37 tydzień i nowa doktor mówiąca, że mam się nieoszczędzać :)

Już nie mogę się doczekać pełnej sprawności, zacznę od biegania, a później złoję kumpeli tyłek na squashu. Tego mi brak! I jeszcze ptysiów! Jak cukry się ustabilizują napadnę na cukiernię! Upapram buzię masą i będę się delektowała szczęściem! Taki plan na kilka tyg. po przywitaniu synka.
Ja tez mam zamiar cwiczyc ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czesyo prowadze takie rozmowy i gorsze bo maz ma swoja firme wiec ludzie dzwonia bez opamietania. W tym roku zmarnowali mezowi jedyny tydzien urlopu. Po 3 dniach zaczal zostawiac mi telefon i po kilku rozmowach przestali dzwonic. Zostawilismy w firmie kompetentnych pracownikow ale niektorzy to tylko z szefem chca mowic. Dobitnie im wyjasnialam ze maz jest caly dzien na zaglowce i nie zabiera ze soba telefonu bo nie ma zasiegu i zeby dzwonili do firmy do pana XY ktory jesli nie zalatwi ich sprawy to wtedy moga dzwonic do meza dopiero. Bylo smiesnie nawe bo trafilam na jednego faceta ktory wczesniej byl na urlopie 3 tyg w Bieszczadach bez zasiegu i wtedy jakos nie mozna sie bylo ani z nim skontaktowac ani nikt go w pracy nie zastepowal... ale jak im trzeba to nie maja hamulocow:))

szukam dobrej koldry na zime. polecicie cos?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Podbijam o koldrze!?!?!!!

Uwaga będę marudzić :(

Byłam w pkolu i kuzwa zmarzło mi podwozie. Płaszcz ledwo sięga żeby mi brzuch zakryć. Dwa kuzwa stopnie temparatura a ja nieprzygotowana na zime. Całe podbrzusze zmarzniete. Nie mam kiedy iść do sklepu sił na lazenie też mi brak.. mąż miał wczoraj kupić synowi zimowe buty .. nie kupił.. mam doła aż się popłakałam :(

Kto jak kto ale Ty dasz radę!
Głowa do góry :)
Tylko spokojnie, oddech wziąć i ciepła kąpiel może.....?

Mam identycznie, jestem jak sparaliżowana. Mąż też mnie podnosi, turla mnie z jednego boku na drugi, wyciąga z auta. Ból spojenia wrócił od wczoraj, a że brzuch nisko to wcale nie jest to pocieszające. Oddycha się lepiej, ale okrakiem muszę siedzieć. Biodra mnie bolą, picza rwie, młody nerw naciska i boli mnie lewy pośladek. Ani siedzieć, ani leżeć ani stać ani sra* za przeproszeniem.
Więc wiem co czujesz....
Dodatkowo rozdrażniona jestem, syn próbuje mi skakać po brzuchu, a to 2 latek i jeszcze nie kuma że tam dzidzia siedzi.
Malutki w brzuchu wwierca się w kanał.
No cóż....

Była moja położna i zobaczyła że mam brzuch nisko, to dzisiaj znów szkolenie z zakresu rodzenia, kolejne książki przyniosła.
Moi rodzice też byli i przemówiła im chyba do rozsądku, że mam się oszczędzać i nie mogę teraz urodzić bo to będzie cięższy start dla malucha, mam wypoczywać i mieć jak najmniej stresu.
O dziwo zakumali!!!! W szoku jestem!!!!
Mama nawet zaproponowała że Kacpra zabierze do siebie bym wypoczela.
Szok!!!!

A i położna do mojego męża powiedziała, że od poniedziałku ma brać l4 na kolejny tydzień. Zabrała mojego męża do przychodni by wziął dla mnie książki, bo zapomniała przynieść i zwróciła się do lekarza, że TEN PAN od poniedziałku ma mieć przedłużone l4. Lekarz tylko kiwnął głową na zgodę hahahaha
No to mam kucharza i sprzątaczki w domu :)
Teraz robi jakiś obiad: makaron ze smażona kiełbaska i sos serowy. Niech się uczy :)
super, ze w koncu masz pomoc :) a Ty odpoczywaj :)

tule cie matko wszystkich grudniowek:) strasznie mi sie spodobalo to okreslenie. Dbaj o siebie i nie przeziebiaj nam sie teraz. A tesciowa wyslij po buty dla wnuka. Wrazie czego zawsze moze wymienic/oddac jak uznasz ze cos nie tak. Mezowi nakladamy kare porzadkowa i kiwam mu palcem.

jak masz 23 lata jak w nicku to nie ma dziwne ze masz mini rozstepy i pewnie jeszcze ci zejda bez sladu... ja juz bliasko do 40tki mam wiec juz skora sie nie zregeneruje:( chociaz jednak zaczynam podejrzewac ze moj mega rozstep (15×5mm) tuz nad pepkiem to jednak nie rozstep tylko bliznowiec bo chyba w tym wlasnie miejscu mialam blizne po laparoskopii i sie rozeszla. w sumie nie wiem czy to lepiej czy gorzej?:(

wlasnie leci reklama ze w ten weekend w jysk sa przeceny na koldry 30 do 50% albo do 60? chyba sie wybiore. moze tez cos znajdziesz?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Mam 21, no mam nadzieje ze znikna, bo u mnie z regeneracja blizn baaardzo kiepsko :( trzymam kciuki rowniez za Twoje, a moze zrobia Ci psikusa i tez sie schowaja, a co!

reklama
Do góry