reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ale w sensie zero nabiału? Bk hak nie to
mascarpone plus śmietana
takie dla alergikow, ale sprawdzone. Bo jakbyśmy pojechali do rodziców to mama robi mega placki, ale tam pełno jaj i mleka. Wole popróbować tu przepisy i namowie ja żeby chociaż dwa były jak trzeba abym mogła spokojnie coś zjeść na święta razem z innymi. Bo jakbym zrobiła osobno to się obraza.

reklama
Eli musisz zakladac cos dluzszego pod ta kurtke, ja cale szczescie mieszcze sie jeszcze w jeden plaszczyk jesienny jest tzn byl kiedys prawie do kolan teraz nie wiem czemu jakis krotszy sie zrobil :) no i kurtke zimowa, taka oversizowa kupilam w tamtym roku troche tez z mysla o ciazy :) spodziewalam sie ze bedzie luzniejsza ale jest ok, jeszcze mam troche zapasu wiec nie potrzebuje nic nowego ufff
ja mam plaszczyk z Reserved i jest cieply, choc nie typowo zimowy,brzuch mam zakryty w 90% obecnie

Załączniki

• 20161104-133048.jpg
    20161104-133048.jpg
    178 KB · Wyświetleń: 66
tule cie matko wszystkich grudniowek:) strasznie mi sie spodobalo to okreslenie. Dbaj o siebie i nie przeziebiaj nam sie teraz. A tesciowa wyslij po buty dla wnuka. Wrazie czego zawsze moze wymienic/oddac jak uznasz ze cos nie tak. Mezowi nakladamy kare porzadkowa i kiwam mu palcem.

jak masz 23 lata jak w nicku to nie ma dziwne ze masz mini rozstepy i pewnie jeszcze ci zejda bez sladu... ja juz bliasko do 40tki mam wiec juz skora sie nie zregeneruje:( chociaz jednak zaczynam podejrzewac ze moj mega rozstep (15×5mm) tuz nad pepkiem to jednak nie rozstep tylko bliznowiec bo chyba w tym wlasnie miejscu mialam blizne po laparoskopii i sie rozeszla. w sumie nie wiem czy to lepiej czy gorzej?:(

wlasnie leci reklama ze w ten weekend w jysk sa przeceny na koldry 30 do 50% albo do 60? chyba sie wybiore. moze tez cos znajdziesz?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Bylam w tym sklepie jakies 2-3 dni temu i te koldry to tragedia.. przynajmniej tu byl maly wybor. Teraz jest promocja, ale koldry te same :/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam was kochane i zastanawiam jak to jest, że wasze dolegliwości są mi obce. Jedyna moja zmora to sporadyczne zgagi. Straszyli, że mięśniak, że może boleć, uciskać, że maluch pewnie pojawi się szybciej... tymczasem 37 tydzień i nowa doktor mówiąca, że mam się nieoszczędzać :)

Już nie mogę się doczekać pełnej sprawności, zacznę od biegania, a później złoję kumpeli tyłek na squashu. Tego mi brak! I jeszcze ptysiów! Jak cukry się ustabilizują napadnę na cukiernię! Upapram buzię masą i będę się delektowała szczęściem! Taki plan na kilka tyg. po przywitaniu synka.
Ja też już mam w planach dziesięć różnych rodzajów ciast do upieczenia :D a jeśli brak Ci dolegliwości, to powiedz tylko słowo - chętnie się podzielę ;)

Byłam na sklepach. Ledwo się dotoczyłam ofkors. Kupiłam synowi trzy pary ocieplanych dresów i sobie aż uwaga sztuk jeden legginsów z Pepco. A w ciuchu dla Lilci sukieneczke świąteczną. Zaraz wrzucę na wyprawkowy.
To my w pepco ostatnio Szymkowi spodnie kupilismy a sobie tez chcialam ale mi sie nic nie podobalo :/ jakas sie wybredna zrobilam..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Wam :)

Widzę, że nie tylko ja mam od rana dupny dzień... w nocy się obudziłam i zaczęłam aż płakać, tak bardzo mam już dość. Nie dość, że każdy najmniejszy ruch wywołuje u mnie paraliżujący ból całego podwozia i pachwin, to jeszcze obudziła mnie mokra plama na całego cycka :p Do tej pory miałam jakieś tam plamki po siarze, które też potrafiły mnie obudzić, bo to jednak niekomfortowe uczucie, ale dzisiaj skubana przegięła. Normalnie wielkość dorodnej pomarańczy, a gdy się przebudziłam, zaczęło lecieć z drugiej piersi. Nie mam pojęcia co to za wzmożona produkcja, M. się zaczął śmiać, że Mała nie będzie musiała w ogóle ssać, tylko się ją przyłoży do cyca i samo będzie jej do buzi lecieć... mnie to jakoś nie bawi :( spałam w mokrej koszuli, bo tylko dzisiejszej nocy przebierałam się trzy razy. Prześcieradło zaplamione, poduszka zaplamiona...
Do tego wszystkiego ten paskudny ból przy poruszaniu się. Czytam o Waszych objawach, ale ja dosłownie mam aż łzy w oczach, gdy chcę się ruszyć, a z bólu nogi podnieść nie mogę. Mąż mnie wyciąga z samochodu i podnosi z łóżka jak worek kartofli, a lekarz twierdzi uparcie, że to normalne. Ok, jakieś tam bóle są na pewno nieodzownym towarzyszem zaawansowanej ciąży, ale czy rzeczywiście to powinno boleć aż tak?

Czy mogłabym na poniedziałkowym usg poprosić o zbadanie spojenia? Czy myślicie, że nie ma to uzasadnienia i też tak cierpicie?
Mam identycznie, jestem jak sparaliżowana. Mąż też mnie podnosi, turla mnie z jednego boku na drugi, wyciąga z auta. Ból spojenia wrócił od wczoraj, a że brzuch nisko to wcale nie jest to pocieszające. Oddycha się lepiej, ale okrakiem muszę siedzieć. Biodra mnie bolą, picza rwie, młody nerw naciska i boli mnie lewy pośladek. Ani siedzieć, ani leżeć ani stać ani sra* za przeproszeniem.
Więc wiem co czujesz....
Dodatkowo rozdrażniona jestem, syn próbuje mi skakać po brzuchu, a to 2 latek i jeszcze nie kuma że tam dzidzia siedzi.
Malutki w brzuchu wwierca się w kanał.
No cóż....

Była moja położna i zobaczyła że mam brzuch nisko, to dzisiaj znów szkolenie z zakresu rodzenia, kolejne książki przyniosła.
Moi rodzice też byli i przemówiła im chyba do rozsądku, że mam się oszczędzać i nie mogę teraz urodzić bo to będzie cięższy start dla malucha, mam wypoczywać i mieć jak najmniej stresu.
O dziwo zakumali!!!! W szoku jestem!!!!
Mama nawet zaproponowała że Kacpra zabierze do siebie bym wypoczela.
Szok!!!!

A i położna do mojego męża powiedziała, że od poniedziałku ma brać l4 na kolejny tydzień. Zabrała mojego męża do przychodni by wziął dla mnie książki, bo zapomniała przynieść i zwróciła się do lekarza, że TEN PAN od poniedziałku ma mieć przedłużone l4. Lekarz tylko kiwnął głową na zgodę hahahaha
No to mam kucharza i sprzątaczki w domu :)
Teraz robi jakiś obiad: makaron ze smażona kiełbaska i sos serowy. Niech się uczy :)

reklama
Do góry