reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Masz podobnie jak ja ostatnio mialam.. okropne to jest bo czlowiek nie wie czy to juz czy czekac az przejdzie..

Ja dzis stwierdzilam ze juz nie boje sie ze urodze wczesniej. Nie jest juz tak zle, jutro juz beda skonczone 34 tygodnie zacznie sie 35, mały mial podane sterydy.. przynajmniej nie mam juz tego stracha takiego :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
a ja nie moge sie doczekac wizyty u okulisty i ciekawa jestem co mi powie odnosnie stanu moich oczu

reklama
No na pewno sporo z nas bo niektore mają termin na koniec listopada/poczatek grudnia wiec tylko patrzec jak sie rozpakowujemy [emoji23] No i sa cesarki zaplanowane wśród nas :)

z naszych gudniowek sie robia pazdziernikowo-listopadowe mamy hihi, ciekawe ile dotrwa do grudnia

Akurat z dojazdem mam dobrze, bo mąż mnie zawozi i odbiera. Jak dziecko ze szkoły[emoji6] Pracę mam lekką, typowo biurową. Tak sobie myślę, że jakbym poszła wcześniej na zwolnienie, to wydałabym wszystkie pieniądze na zakupach albo bym z łóżka nie wychodziła, więc w pracy nie mam tak źle[emoji13]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
no ja wytrwalam do 6,5 miesiaca i czuje, ze dalabym rade dluzej, ale kurcze ja daleko mialam i meczyly mnie dojazdy

Akurat z dojazdem mam dobrze, bo mąż mnie zawozi i odbiera. Jak dziecko ze szkoły[emoji6] Pracę mam lekką, typowo biurową. Tak sobie myślę, że jakbym poszła wcześniej na zwolnienie, to wydałabym wszystkie pieniądze na zakupach albo bym z łóżka nie wychodziła, więc w pracy nie mam tak źle[emoji13]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam prace biurowa, tez chcialam dlugo pracowac i nawet dalabym rade, gdyby nie ta szyjka, tylko ta chec zeby chociaz dwa razy na osiem godzin polezec z 15 minit, bo kregoslup placze - tez to masz? :)

Udalo mi sie synka odwiezc do przedszkola i trochc to rozchodzilam ale w nocy tez tak bylo ze na 3 godz ustapilo i znowu. Kregoslup nie odpuszcza boli mnie okropnie a brzuch twardy. Dzwonilam juz do meza zeby go uprzedzic co się dzieje. Jade sie polozyc i zobaczymy jak to bedzie. Czy sie rozkreci czy przejdzie. Najgorsze jest to ze mam w cholere tej wydzieliny przy bólach. No dziś mam na prawde dosc. Mam nadzieje ze ruszy sie albo w ta albo w ta bo z tym bolem dlugo nie wytrzymam. Zreszta jak nic sie nie zmieni to skocz na ktg na ip wieczorem

Dzis przeczytalam ze: "zwiekszona ilosc wydzieliny, bóle brzucha i dolnego odcinka kregoslupa zwiastuja rychly poród".

Moze to to Anetko ? Trzymam kciuki zeby bylo po Twojej mysli :)

Dzień dobry Wam :)

Widzę, że nie tylko ja mam od rana dupny dzień... w nocy się obudziłam i zaczęłam aż płakać, tak bardzo mam już dość. Nie dość, że każdy najmniejszy ruch wywołuje u mnie paraliżujący ból całego podwozia i pachwin, to jeszcze obudziła mnie mokra plama na całego cycka[emoji14]Do tej pory miałam jakieś tam plamki po siarze, które też potrafiły mnie obudzić, bo to jednak niekomfortowe uczucie, ale dzisiaj skubana przegięła. Normalnie wielkość dorodnej pomarańczy, a gdy się przebudziłam, zaczęło lecieć z drugiej piersi. Nie mam pojęcia co to za wzmożona produkcja, M. się zaczął śmiać, że Mała nie będzie musiała w ogóle ssać, tylko się ją przyłoży do cyca i samo będzie jej do buzi lecieć... mnie to jakoś nie bawi :( spałam w mokrej koszuli, bo tylko dzisiejszej nocy przebierałam się trzy razy. Prześcieradło zaplamione, poduszka zaplamiona...
Do tego wszystkiego ten paskudny ból przy poruszaniu się. Czytam o Waszych objawach, ale ja dosłownie mam aż łzy w oczach, gdy chcę się ruszyć, a z bólu nogi podnieść nie mogę. Mąż mnie wyciąga z samochodu i podnosi z łóżka jak worek kartofli, a lekarz twierdzi uparcie, że to normalne. Ok, jakieś tam bóle są na pewno nieodzownym towarzyszem zaawansowanej ciąży, ale czy rzeczywiście to powinno boleć aż tak?

Czy mogłabym na poniedziałkowym usg poprosić o zbadanie spojenia? Czy myślicie, że nie ma to uzasadnienia i też tak cierpicie?
Uzywasz wkladek? :)

Uwaga będę marudzić :(

Byłam w pkolu i kuzwa zmarzło mi podwozie. Płaszcz ledwo sięga żeby mi brzuch zakryć. Dwa kuzwa stopnie temparatura a ja nieprzygotowana na zime. Całe podbrzusze zmarzniete. Nie mam kiedy iść do sklepu sił na lazenie też mi brak.. mąż miał wczoraj kupić synowi zimowe buty .. nie kupił.. mam doła aż się popłakałam :(
Mi tez tak marznie brzuszek :( kurtke mam pozyczona od mamy, ale ona jest takiej normalnej dlugosci, nie a'la tunika i temu podlatuje chlodek od dolu.. juz sie nie oplaca kupowac kurtki raczej.
Moze ubieraj jakas bluze mezanpod spod jak wychodzisz ? Ja po domu czasem w meza bluzach chodze bo pryznajmniej koncza sie fajnie za pupa i mi cieplo w brzuszek :)

reklama
Do góry