o matko, widze, ze nie tylko ja mam sny, ze juz rodzeMi też zostało mięso, muszę tylko iść po makaron i jakiś sos zrobić..
Śniło mi się, że urodziłam i to gdzieś, nie wiem, chyba w jakimś sądzie, była ze mną jakaś dziewczyna i chyba też urodziła, co zapamiętałam to, że urodziłam w 34 tc
reklama
majka23x
Fanka BB :)
Dziewczyny, ktoras z was pytala o rozstepy. U mnie na brzuchu zero, ale pojawil sie jeden maly na cycku i kilka mini kreseczek na udzie, a co najdziwniejsze ja nie widze, zebym przytyla gdzies indziej niz brzuch. Piersi troszke urosly, ale to na poczatku ciazy. I tak - rozstepy pojawiaja sie z dnia na dzien. Jestem i tak zadowolona, bo to doslownie niezauwazalne rozstepiki, mam nadzieje, ze nic wiecej sie nie pojawi. Uzywam pharmacerisa od trzeciego miesiaca ciazy
ja mam na brzuchu, ale i tak ma udach sprzed ciazy i na bokach brzucha tez sprzed ciazy wiec wisi mi to, jest ciaza-sa rozstepy trudno i tak malo tyje wiec chyba jakos duzo wiecej ich nie przybedzieDziewczyny, ktoras z was pytala o rozstepy. U mnie na brzuchu zero, ale pojawil sie jeden maly na cycku i kilka mini kreseczek na udzie, a co najdziwniejsze ja nie widze, zebym przytyla gdzies indziej niz brzuch. Piersi troszke urosly, ale to na poczatku ciazy. I tak - rozstepy pojawiaja sie z dnia na dzien. Jestem i tak zadowolona, bo to doslownie niezauwazalne rozstepiki, mam nadzieje, ze nic wiecej sie nie pojawi. Uzywam pharmacerisa od trzeciego miesiaca ciazy
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Masz podobnie jak ja ostatnio mialam.. okropne to jest bo czlowiek nie wie czy to juz czy czekac az przejdzie..Hej dziewczyny. Nocka tragiczna bede plakac dzis. Od 12 do 3skurcze raz co 4 min raz co 15. Do tego okropne mdlosci i wizyty w toalecie co pol godz. Teraz zaliczylam jeszcze raz toalete i ide szykowac syna. No nie wiem czy przypadkiem nie moja kolej w ten weekend.
Lola na prawde ta praca Twojego meza to tragedia. Moj im powiedzial ze jak sie zacznie to po prostu wychodzi i go nie interesuje co tam sie dzieje. Tak samo bylo jak dowiedzialam sie ze poronilam. W ciagu pol godz byl w domu. Zabral torbe i wyszedl. Sa sytuacje wazniejsze niz praca. Dobrze ze dostal l4 tp masz go obok. Ja sie dziś balam go do pracy poscic ale tak sobie wmawiam ze to moze jakies problemy z zoladkiem. No zobaczymy. W kazdym razie to nic regularnego ale cholernie boli
Ja dzis stwierdzilam ze juz nie boje sie ze urodze wczesniej. Nie jest juz tak zle, jutro juz beda skonczone 34 tygodnie zacznie sie 35, mały mial podane sterydy.. przynajmniej nie mam juz tego stracha takiego
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Ja wstalam rano wybrac dziewczyny i pozniej poszlam spac dalej i wstalam o 11 [emoji16] zjadlam pączka i wypiłam gorącą czekolade [emoji23][emoji4]Hej
Anetka trzymaj się tam. Chociaż u ciebie to już w sumie można się rozpakować coo?
Mmie też już twardnieje brzuch ale nie boli.
Nie wyspałam sie.
Miłego pt
Mysle co na obiad zrobic..
Nonkatoja
Akurat z dojazdem mam dobrze, bo mąż mnie zawozi i odbiera. Jak dziecko ze szkoły[emoji6] Pracę mam lekką, typowo biurową. Tak sobie myślę, że jakbym poszła wcześniej na zwolnienie, to wydałabym wszystkie pieniądze na zakupach albo bym z łóżka nie wychodziła, więc w pracy nie mam tak źle[emoji13]@Nonkatoja podziwiam, że jeszcze dajesz radę dojeżdzać i pracować!
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie i fizycznie i psychicznie. Ja dziś bez energii, pójdę na spacer i przeleżę ten dzień chyba...
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Niektore dzieci tak mają. Moja mlodsza corka tez wolala na kibelek niz do nocnika [emoji4]Nie no kochana, jak ja będę rodzić to mój odrazu przyjedzie Ma umowę do końca grudnia więc ma gdzieś co szef powie.
A ci do przepisów to można wziąć 2 dni okolicznościowego i dwa tygodnie ojcowskiego (nie mylić z tacierzyńskim bo to inny urlop). Każdemu ojcu przysługuje, który ma umowę na czas określony i na czas nieokreślony. Nie wiem jak jest w przypadku umowy o dzieło.
Więc kobitki które mają mężów na zatrudnieniu to korzystajcie
Ten urlop można wykorzystać w przeciągu roku od urodzenia dziecka.
Buziaki, miłego dnia.
Jestem średnio wyspana, mąż robi śniadanie, mój synek zawołał na toaletę ( on nienawidzi nocnika, mamy nakładkę na sedes dla niego) i słuchajcie zrobił Siku!!!!
Patrzył i nie czuł chyba, ale zobaczył że ze siusiaka mu leci. To najważniejsze
Lecę robić sernik polany czekoladą i posypany prażonymi migdałami
Miłego piątku dziewczyny
xXxIzuLQaxXx
No na pewno sporo z nas bo niektore mają termin na koniec listopada/poczatek grudnia wiec tylko patrzec jak sie rozpakowujemy [emoji23] No i sa cesarki zaplanowane wśród nasNo nie....
I ty joshi i Aneta? Co wy rodzić mi będziecie?
Trzymajcie się dziewuchy!!!!!!!!!!!!
Matko.... No w sumie część z nas się rizpakuje w tym miesiącu.
Joshi po co Ci tampon, idziesz na basen?
Czy się korkujesz by nie urodzić? (Żarcik)
Uważaj na siebie
xXxIzuLQaxXx
Ja tez szukam koldry dla corek i tak nie mam przekonania. To za cienkie, to za grube, to za twarde, itd..Ja czesyo prowadze takie rozmowy i gorsze bo maz ma swoja firme wiec ludzie dzwonia bez opamietania. W tym roku zmarnowali mezowi jedyny tydzien urlopu. Po 3 dniach zaczal zostawiac mi telefon i po kilku rozmowach przestali dzwonic. Zostawilismy w firmie kompetentnych pracownikow ale niektorzy to tylko z szefem chca mowic. Dobitnie im wyjasnialam ze maz jest caly dzien na zaglowce i nie zabiera ze soba telefonu bo nie ma zasiegu i zeby dzwonili do firmy do pana XY ktory jesli nie zalatwi ich sprawy to wtedy moga dzwonic do meza dopiero. Bylo smiesnie nawe bo trafilam na jednego faceta ktory wczesniej byl na urlopie 3 tyg w Bieszczadach bez zasiegu i wtedy jakos nie mozna sie bylo ani z nim skontaktowac ani nikt go w pracy nie zastepowal... ale jak im trzeba to nie maja hamulocow)
szukam dobrej koldry na zime. polecicie cos?
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
reklama
anio0
Dzień dobry Wam
Widzę, że nie tylko ja mam od rana dupny dzień... w nocy się obudziłam i zaczęłam aż płakać, tak bardzo mam już dość. Nie dość, że każdy najmniejszy ruch wywołuje u mnie paraliżujący ból całego podwozia i pachwin, to jeszcze obudziła mnie mokra plama na całego cycka Do tej pory miałam jakieś tam plamki po siarze, które też potrafiły mnie obudzić, bo to jednak niekomfortowe uczucie, ale dzisiaj skubana przegięła. Normalnie wielkość dorodnej pomarańczy, a gdy się przebudziłam, zaczęło lecieć z drugiej piersi. Nie mam pojęcia co to za wzmożona produkcja, M. się zaczął śmiać, że Mała nie będzie musiała w ogóle ssać, tylko się ją przyłoży do cyca i samo będzie jej do buzi lecieć... mnie to jakoś nie bawi spałam w mokrej koszuli, bo tylko dzisiejszej nocy przebierałam się trzy razy. Prześcieradło zaplamione, poduszka zaplamiona...
Do tego wszystkiego ten paskudny ból przy poruszaniu się. Czytam o Waszych objawach, ale ja dosłownie mam aż łzy w oczach, gdy chcę się ruszyć, a z bólu nogi podnieść nie mogę. Mąż mnie wyciąga z samochodu i podnosi z łóżka jak worek kartofli, a lekarz twierdzi uparcie, że to normalne. Ok, jakieś tam bóle są na pewno nieodzownym towarzyszem zaawansowanej ciąży, ale czy rzeczywiście to powinno boleć aż tak?
Czy mogłabym na poniedziałkowym usg poprosić o zbadanie spojenia? Czy myślicie, że nie ma to uzasadnienia i też tak cierpicie?
Widzę, że nie tylko ja mam od rana dupny dzień... w nocy się obudziłam i zaczęłam aż płakać, tak bardzo mam już dość. Nie dość, że każdy najmniejszy ruch wywołuje u mnie paraliżujący ból całego podwozia i pachwin, to jeszcze obudziła mnie mokra plama na całego cycka Do tej pory miałam jakieś tam plamki po siarze, które też potrafiły mnie obudzić, bo to jednak niekomfortowe uczucie, ale dzisiaj skubana przegięła. Normalnie wielkość dorodnej pomarańczy, a gdy się przebudziłam, zaczęło lecieć z drugiej piersi. Nie mam pojęcia co to za wzmożona produkcja, M. się zaczął śmiać, że Mała nie będzie musiała w ogóle ssać, tylko się ją przyłoży do cyca i samo będzie jej do buzi lecieć... mnie to jakoś nie bawi spałam w mokrej koszuli, bo tylko dzisiejszej nocy przebierałam się trzy razy. Prześcieradło zaplamione, poduszka zaplamiona...
Do tego wszystkiego ten paskudny ból przy poruszaniu się. Czytam o Waszych objawach, ale ja dosłownie mam aż łzy w oczach, gdy chcę się ruszyć, a z bólu nogi podnieść nie mogę. Mąż mnie wyciąga z samochodu i podnosi z łóżka jak worek kartofli, a lekarz twierdzi uparcie, że to normalne. Ok, jakieś tam bóle są na pewno nieodzownym towarzyszem zaawansowanej ciąży, ale czy rzeczywiście to powinno boleć aż tak?
Czy mogłabym na poniedziałkowym usg poprosić o zbadanie spojenia? Czy myślicie, że nie ma to uzasadnienia i też tak cierpicie?