reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hej dziewczyny. Nocka tragiczna bede plakac dzis. Od 12 do 3skurcze raz co 4 min raz co 15. Do tego okropne mdlosci i wizyty w toalecie co pol godz. Teraz zaliczylam jeszcze raz toalete i ide szykowac syna. No nie wiem czy przypadkiem nie moja kolej w ten weekend.

Lola na prawde ta praca Twojego meza to tragedia. Moj im powiedzial ze jak sie zacznie to po prostu wychodzi i go nie interesuje co tam sie dzieje. Tak samo bylo jak dowiedzialam sie ze poronilam. W ciagu pol godz byl w domu. Zabral torbe i wyszedl. Sa sytuacje wazniejsze niz praca. Dobrze ze dostal l4 tp masz go obok. Ja sie dziś balam go do pracy poscic ale tak sobie wmawiam ze to moze jakies problemy z zoladkiem. No zobaczymy. W kazdym razie to nic regularnego ale cholernie boli

Anetka, trzymaj się kochana. Jeszcze tylko trochę [emoji9]
Czesc....mam dosc, kolejna nocka tak koszmarna, ze wysiadam....czyja sie kiedykolwiek wyspie w tej ciazy?
Ja podejrzewam, że do końca ciąży się już nie wyspie, a po porodzie tym bardziej. Jeszcze tylko tydzień i idę na zwolnienie, więc może wtedy chwilę odpocznę[emoji4]
Uwaga będę marudzić :(

Byłam w pkolu i kuzwa zmarzło mi podwozie. Płaszcz ledwo sięga żeby mi brzuch zakryć. Dwa kuzwa stopnie temparatura a ja nieprzygotowana na zime. Całe podbrzusze zmarzniete. Nie mam kiedy iść do sklepu sił na lazenie też mi brak.. mąż miał wczoraj kupić synowi zimowe buty .. nie kupił.. mam doła aż się popłakałam :(
Tulę kochana. Jeszcze tylko trochę. Damy radę[emoji9]

Ja również nie wyspana. Piję sobie ciepła pokrzywę i odliczam czas do wyjścia z pracy[emoji12] a tak na serio, to ogólnie spadek formy mam. Wczoraj prawie cały wieczór miałam spięty brzuch. Dyszałam jak lokomotywa. A jeszcze cholera dziś mąż wyjechał i będzie albo w nocy albo jutro.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Anetka, trzymaj się kochana. Jeszcze tylko trochę [emoji9]

Ja podejrzewam, że do końca ciąży się już nie wyspie, a po porodzie tym bardziej. Jeszcze tylko tydzień i idę na zwolnienie, więc może wtedy chwilę odpocznę[emoji4]

Tulę kochana. Jeszcze tylko trochę. Damy radę[emoji9]

Ja również nie wyspana. Piję sobie ciepła pokrzywę i odliczam czas do wyjścia z pracy[emoji12] a tak na serio, to ogólnie spadek formy mam. Wczoraj prawie cały wieczór miałam spięty brzuch. Dyszałam jak lokomotywa. A jeszcze cholera dziś mąż wyjechał i będzie albo w nocy albo jutro.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
nie dosc, ze gadam do scian bedac na l4 to jeszcze jak juz moj chlop smacznie spi to ja gapie sie w tv i licze, ze usne...a malemu to pasuje i w brzuchu dzikie harce :D

Aneta i Lux weźcie paracetamol. Po co się męczyć. Odpoczniecie trochę. Ja już zaczęłam ignorować bóle. Jak się rozkręci to trudno. Tez chyba sobie wezmę na noc. Tu we Fr zawsze mnie pytali czy już brałam, jak się zgłaszałam na pogotowie.

Dzień dobry. Nocka fajna, nawet się wyspałam.

Dobrze tak odstawic luteine z dnia na dzien ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odstawiłam z dnia na dzień i wszystko ok, nie odczuwam jakichś większych zmian.

Ciezko powiedziec, mi akurat przy pierwszej corce przebijali pecherz plodowy, i jednak te kilka godzin wcześniej miałam skurcze. Przy drugiej corce wody zaczely odchodzic i urodzilam 2 godziny później ;)
Tyle ze jak wody odchodza to takie pewniejsze, musisz jechac, nie ma odwrotu. I ja sie boje ze bedzie bardzo szybko od odejscia wód. Z drugiej strony skurcze takie niepewne i kobieta nie wie co robic czh jechac czy czekac itd a tu sie moze juz duze rozwarcie robic i takk strach i niepewnosc

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z wodami to też różnie bywa, u mnie było tak, że wstałam w nocy do łazienki i trochę wód mi poleciało, później drugi raz, poszłam do szpitala i jeszczedwa dni leżałam na patologii, bo wody się tylko posączyły i obserwowali co i jak, w efekcie i tak przebijali pęcherz, także co ktoś to inne doświadczenia.

Lola faktycznie dość nisko masz brzuch..

Tulę wszystkie niewyspane, zdołowane, dziewczyny, jeszcze trochę, damy radę:)

@Nonkatoja podziwiam, że jeszcze dajesz radę dojeżdzać i pracować!
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie i fizycznie i psychicznie. Ja dziś bez energii, pójdę na spacer i przeleżę ten dzień chyba...

reklama
Mi też zostało mięso, muszę tylko iść po makaron i jakiś sos zrobić..
Śniło mi się, że urodziłam i to gdzieś, nie wiem, chyba w jakimś sądzie, była ze mną jakaś dziewczyna i chyba też urodziła, co zapamiętałam to, że urodziłam w 34 tc :eek:

Do góry