reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

no niestety rozstep pojawil mi sie z dnia na dzien tzn. w ciagu ostatnich 3 dni jak bylam w szpitalu bo tam lustra male a w domu po kapieli od razu zauwazylam. zalamana jestem bo bardzo mi zalezalo zeby nie bylo.

a ten zmiennik meza wyjezdza gdzies na ten urlop? bo moze skoro wzial 2 zmiany za niego podczas choroby to moze poprosic zeby ten w razie czego przyszedl na urlopi jesli zaczniesz rodzic. ewentualnie jesli sie nie zgodzi to maz pojdzie na 1 dzien na zwolnienie jak zaczniesz rodzic. kazdy lekarz mu wypisze raczej?:) no moze nie kazdy ale jakis zaprzyjazniony rodzinny. jest przeciez cos takiego ze mozna dostac zwolnienie na zone/meza jesli wymaga opieki wspolmalzonka? Chyba Loli maz mial takie zwolnienie?

apropo's Lola albo Jadwiga -ktoras z was pisala czym doprac siare. ewentualnie ktoras inna z was moze mi poradzi? Dostalam od kolezanki super koszule po porodzie uzyta ze 2 dni ale ma brzydkie plamy na piersiach albo to siara albo krem na brodawki jakis. lepiej vanish czy zwykly ludwik?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Zalej plynem do naczyń i jeszcze w vanishu namocz. Ja ogólnie ładnie siare dopralam w persilu plynie. Wszystko mi z ubranek zeszlo :)

Czarownica wynioslam moje maci cosi do piwnicy i nie pamietam juz. Moze do składania rączki albo do wypinania adapterow do wozka. Sprobuj. Ja skleroze mam ostatnio.

reklama
Iza nie wiem czy gdzieś wyjezdza Ale u meza w pracy nie mozna wziac takiego zwolnienia. Niestety to jest prywatny gabinet i jak maz powiedział ze bedziemy mieli dziecko to szefowa od razu powiedziala że tutaj w pracy nie mozna wziac urlopu tacierzynskiego. W sumie to w tej pracy można jedynie.... pracowac. Nic nie przysługuje

Czarownica ja to wszystko wiem, tylko wiem też ze gdyby mój mąż chcial wziac dzien wolny podczas nieobecnosci tamtego chlopaka to szefowa by mu tego wolnego nie dala bo wtedy nie byloby pracownika żadnego od masażu. A gdyby nie przyszedl do pracy to już moby się z nia pożegnać a to jest akurat praca w której bardzo duzo się uczy. No coz, pozostaje mi się modlic zeby Franio akurat wtedy nie chcial wyjsc

Właśnie chcialam.napisac ze prawo prawem a i tak pracodawcy robią co chcą. względnie czlowiek wie ze moze nie przyjsc ale konsekwencje beda takie ze nie ma do czego wracac. Moj maz tak mial jak leżałam 9 dni w szpitalu. Mało go.z.pracy nie zwolnili ale u nas nie bylo wyjścia. Ktos musial byc z synkiem.

Dziewczyny.

Mam tak nisko brzuch, że skóra mnie ciągnie, miednica boli strasznie, mały wwierca się strasznie w kanał, ciągle prostuje nogi jakby naprawdę chciał wyjść.
I rytmicznie od 2 godzin....
Kurcze czuję że to już niedługo.
Jestem niespokojna i ciągle mam ochotę łazić, a to boli.
Nie mam bolesnych skurczów ale brzuch się stawia.
Chodzę do kibelka, bo chyba jeszcze mały napiera na jelita. Wypróżnianiam się co chwilę.
Jestem mega niespokojna. Ale nie zdenerwowana.

Mamy co rodziły naturalnie, mialyscie podobne objawy? Też tak dzieciaczki robi przed porodem?

Mam się przygotować?
Bo nie wiem czy to już, urodziłam pierwsze dziecko przez cc
Akurat Olivke rodzilam do poludnia wiec noc przespalam, nie bylam zdenerwowana dopoki mnie skurcze nie obudzily [emoji16]

Natomiast przy Oli caly dzien dreptalam tam i spowrotem po domu, ciagle cos poprawialam i sprzatalam itd ;) i czekalam na meza, a jak maz wrocil to nagle zaczely odchodzic mi wody [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry