reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny łącze sie w bolu z powodu bezsennosci. Budze sie po kilka razy i nie moge zasnac. Tez juz caly internet znam na pamiec cholra.

Do mnie do szpitala przyjdzie maz i synek i tesciowa jak bedzie. Normalnie przyszla by jeszcze ciotka ale dalej sie do mnie nie odzywa po tym jak zapytałam ja czy mi z synem zostanie. No nie rozumiemiem tego ale ok przeciez sie z nia nie klocilam.

Synek odstawiony dzis na 2.5 h tylko bo potem ergoterapia. Nie wiem czy oplaca mi sie do domu wracac. Chyba jade na kawe i do primarku tam takie fajne buciki wkladane widzialam za 10 euro to bym je sobie kupila bo adidasy zakladac to jakas masakra. Nie mam juz jak :D

Mialam dzis straszny sen. Najpierw mi sie snilo ze dzidziuś w brzuchu tak sie wiercil ze zrobil mi dziure w brzuchu i przez nia reke wystawil i mnie za reke zlapal. Potem mi wody odeszly i ledwo go odratowali bo nie moglam nr wybic na pogotowie. Obudzilan sie zdolowana i mialam drugi sen ze poszlam na wywolanie a oni cos zle zrobili i moje dziecko nie przeżyło. Jezu nie moge dzis normalnie mam az przez to humor popsuty:(

Dziewczynki kciuki za wizyty dajcie znac po :)

Współczuję, tez mialam okropny sen ostatnio :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ktorym tygodniu odstawiacie magnez ? (chodzi mi o skonczony tydzien).Mowil Wam juz lekarz kiedy odstawic ? Zazywalam 3x2 aktualnie zazywam 2x2 bo brak skurczy I twardnien.
W poniedziałek ide do ginki to zapytam kiedy odstawic magnez i luteine. W ta sobote koncze 34 a zaczynam 35 tc. Wiec u ginki bedzie 34 t i 2 d

Dziewczyny z krotkimi szyjkami, w ktorym tygodniu planujecie
rzucic sie na facetow? :) macie czasem chwile slabosci i ulegacie chociaz raz czy twardo sie trzymacie? Kusi mnie choc raz, ale troche sie boje, w dodatku dopiero 33 tydzien leci :(
Szczerze to nie wiem czy bede sie sexix z mezem jeszcze w tej ciazy.. mam rozwarcie, male bo male, ale jakos mnie to powstrzymuje.. zreszta nawet jak miziam męża to Szymek zaczyna kopac, a to dla mnie takie niekomfortowe jak pomysle ze bedzie kopal podczas sexu [emoji16]

Hmmm.... ja od początku ciąży mam szyjke 30mm i nigdy lekarz nie wspominał o zakazie, więc korzystamy z mężem[emoji13] ostatnio nas parę razy poniosło i mam nadzieję, że z szyjką wszystko dobrze i wytrzyma chociaż 2 tygodnie [emoji6] I ostatnio libido u mnie szaleje[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Moje libido tez niskie, ale snie juz po nocach o seksie [emoji16][emoji16]

Też jestem ciekawa reakcji teściowej. Zazwyczaj się nie śpieszyła do wnuków, z córką jej zeszło 2,5 roku. Też myślę co powiedzą rodzice. Pewnie będzie im przykro że nic nie mówiliśmy, ale naprawdę nie zniosłabym ich gadania.

Magnez mi się wczoraj skończył i chyba już nie będę kupować, tylko wodę wysoko zmineralizowaną. Luteiny też
mam ju na dwa dni.

Co do przytulań z mężem to nie wiem czy by się zmieścił ha ha. Ledwo luteinę jestem w stanie wsunąć. Ale mnie nosi. Myślę, że przed porodem spróbujemy, bo później też nie można przez min 4 tygodnie.
Dobrze tak odstawic luteine z dnia na dzien ?

Ja juz po . Na wizytowym opisalam co I jak [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Anetka powiedz mi przy meldunku w szpitalu robia usg ? Bo mam 29 listopada termin w klinice w ktorej bede miala cesarke .bedziemy papiery wypelniac itp I robia tez usg wtedy? Bo kuzwa ja dalej niewiem jak mam do brzucha gadac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas robia i badanie i usg i ktg itd ;)

A ja wlasnie mam smaka na parówki w ciąży;) ale ja kupuję tylko piratki albo pikok pure w Lidlu, mają całkiem niezły skład więc dziecko czasem też je.

Dzisiaj u nas bardzo wietrznie, pogoda zmienna jak w kalejdoskopie, czasem strasznie ciemno i leje a za chwilę świeci słońce. Była u nas chrzestna Asi z chłopakiem, niedawno poszli, teraz podgrzewam obiad a potem może spróbuję dopiąć wreszcie walizkę;) no i kwiatki z balkonu trzeba wreszcie znieść bo zimno w nocy ma być.
A wieczorem wraca teściowa, więc jeden powód do stresu mniej, jeśli tylko odbierze telefon jak się zacznie to nie będę się martwić o córkę.
Ja tez jem parowki ale te z miesem a nie momem [emoji16]

Dziewczyny, co to są za przyciski? Nosidełko maxi cosi city
1478203556-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antiope ja też bym chciala lewatywe, zapytam za tydzien tej poloznej.

Dziewczyny a jak to jest z rozstepami? one wychodza z dnia na dzien? Tak ze dzisiaj Nie mam jutro się budze i mam?
no niestety rozstep pojawil mi sie z dnia na dzien tzn. w ciagu ostatnich 3 dni jak bylam w szpitalu bo tam lustra male a w domu po kapieli od razu zauwazylam. zalamana jestem bo bardzo mi zalezalo zeby nie bylo.

a ten zmiennik meza wyjezdza gdzies na ten urlop? bo moze skoro wzial 2 zmiany za niego podczas choroby to moze poprosic zeby ten w razie czego przyszedl na urlopi jesli zaczniesz rodzic. ewentualnie jesli sie nie zgodzi to maz pojdzie na 1 dzien na zwolnienie jak zaczniesz rodzic. kazdy lekarz mu wypisze raczej?:) no moze nie kazdy ale jakis zaprzyjazniony rodzinny. jest przeciez cos takiego ze mozna dostac zwolnienie na zone/meza jesli wymaga opieki wspolmalzonka? Chyba Loli maz mial takie zwolnienie?

apropo's Lola albo Jadwiga -ktoras z was pisala czym doprac siare. ewentualnie ktoras inna z was moze mi poradzi? Dostalam od kolezanki super koszule po porodzie uzyta ze 2 dni ale ma brzydkie plamy na piersiach albo to siara albo krem na brodawki jakis. lepiej vanish czy zwykly ludwik?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry