reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny łącze sie w bolu z powodu bezsennosci. Budze sie po kilka razy i nie moge zasnac. Tez juz caly internet znam na pamiec cholra.

Do mnie do szpitala przyjdzie maz i synek i tesciowa jak bedzie. Normalnie przyszla by jeszcze ciotka ale dalej sie do mnie nie odzywa po tym jak zapytałam ja czy mi z synem zostanie. No nie rozumiemiem tego ale ok przeciez sie z nia nie klocilam.

Synek odstawiony dzis na 2.5 h tylko bo potem ergoterapia. Nie wiem czy oplaca mi sie do domu wracac. Chyba jade na kawe i do primarku tam takie fajne buciki wkladane widzialam za 10 euro to bym je sobie kupila bo adidasy zakladac to jakas masakra. Nie mam juz jak :D

Mialam dzis straszny sen. Najpierw mi sie snilo ze dzidziuś w brzuchu tak sie wiercil ze zrobil mi dziure w brzuchu i przez nia reke wystawil i mnie za reke zlapal. Potem mi wody odeszly i ledwo go odratowali bo nie moglam nr wybic na pogotowie. Obudzilan sie zdolowana i mialam drugi sen ze poszlam na wywolanie a oni cos zle zrobili i moje dziecko nie przeżyło. Jezu nie moge dzis normalnie mam az przez to humor popsuty:(

Dziewczynki kciuki za wizyty dajcie znac po :)

Współczuję, tez mialam okropny sen ostatnio :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ktorym tygodniu odstawiacie magnez ? (chodzi mi o skonczony tydzien).Mowil Wam juz lekarz kiedy odstawic ? Zazywalam 3x2 aktualnie zazywam 2x2 bo brak skurczy I twardnien.
W poniedziałek ide do ginki to zapytam kiedy odstawic magnez i luteine. W ta sobote koncze 34 a zaczynam 35 tc. Wiec u ginki bedzie 34 t i 2 d

Dziewczyny z krotkimi szyjkami, w ktorym tygodniu planujecie
rzucic sie na facetow? :) macie czasem chwile slabosci i ulegacie chociaz raz czy twardo sie trzymacie? Kusi mnie choc raz, ale troche sie boje, w dodatku dopiero 33 tydzien leci :(
Szczerze to nie wiem czy bede sie sexix z mezem jeszcze w tej ciazy.. mam rozwarcie, male bo male, ale jakos mnie to powstrzymuje.. zreszta nawet jak miziam męża to Szymek zaczyna kopac, a to dla mnie takie niekomfortowe jak pomysle ze bedzie kopal podczas sexu [emoji16]

Hmmm.... ja od początku ciąży mam szyjke 30mm i nigdy lekarz nie wspominał o zakazie, więc korzystamy z mężem[emoji13] ostatnio nas parę razy poniosło i mam nadzieję, że z szyjką wszystko dobrze i wytrzyma chociaż 2 tygodnie [emoji6] I ostatnio libido u mnie szaleje[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Moje libido tez niskie, ale snie juz po nocach o seksie [emoji16][emoji16]

Też jestem ciekawa reakcji teściowej. Zazwyczaj się nie śpieszyła do wnuków, z córką jej zeszło 2,5 roku. Też myślę co powiedzą rodzice. Pewnie będzie im przykro że nic nie mówiliśmy, ale naprawdę nie zniosłabym ich gadania.

Magnez mi się wczoraj skończył i chyba już nie będę kupować, tylko wodę wysoko zmineralizowaną. Luteiny też
mam ju na dwa dni.

Co do przytulań z mężem to nie wiem czy by się zmieścił ha ha. Ledwo luteinę jestem w stanie wsunąć. Ale mnie nosi. Myślę, że przed porodem spróbujemy, bo później też nie można przez min 4 tygodnie.
Dobrze tak odstawic luteine z dnia na dzien ?

Ja juz po . Na wizytowym opisalam co I jak [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Anetka powiedz mi przy meldunku w szpitalu robia usg ? Bo mam 29 listopada termin w klinice w ktorej bede miala cesarke .bedziemy papiery wypelniac itp I robia tez usg wtedy? Bo kuzwa ja dalej niewiem jak mam do brzucha gadac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas robia i badanie i usg i ktg itd ;)

A ja wlasnie mam smaka na parówki w ciąży;) ale ja kupuję tylko piratki albo pikok pure w Lidlu, mają całkiem niezły skład więc dziecko czasem też je.

Dzisiaj u nas bardzo wietrznie, pogoda zmienna jak w kalejdoskopie, czasem strasznie ciemno i leje a za chwilę świeci słońce. Była u nas chrzestna Asi z chłopakiem, niedawno poszli, teraz podgrzewam obiad a potem może spróbuję dopiąć wreszcie walizkę;) no i kwiatki z balkonu trzeba wreszcie znieść bo zimno w nocy ma być.
A wieczorem wraca teściowa, więc jeden powód do stresu mniej, jeśli tylko odbierze telefon jak się zacznie to nie będę się martwić o córkę.
Ja tez jem parowki ale te z miesem a nie momem [emoji16]

Dziewczyny, co to są za przyciski? Nosidełko maxi cosi city
1478203556-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antiope ja też bym chciala lewatywe, zapytam za tydzien tej poloznej.

Dziewczyny a jak to jest z rozstepami? one wychodza z dnia na dzien? Tak ze dzisiaj Nie mam jutro się budze i mam?
no niestety rozstep pojawil mi sie z dnia na dzien tzn. w ciagu ostatnich 3 dni jak bylam w szpitalu bo tam lustra male a w domu po kapieli od razu zauwazylam. zalamana jestem bo bardzo mi zalezalo zeby nie bylo.

a ten zmiennik meza wyjezdza gdzies na ten urlop? bo moze skoro wzial 2 zmiany za niego podczas choroby to moze poprosic zeby ten w razie czego przyszedl na urlopi jesli zaczniesz rodzic. ewentualnie jesli sie nie zgodzi to maz pojdzie na 1 dzien na zwolnienie jak zaczniesz rodzic. kazdy lekarz mu wypisze raczej?:) no moze nie kazdy ale jakis zaprzyjazniony rodzinny. jest przeciez cos takiego ze mozna dostac zwolnienie na zone/meza jesli wymaga opieki wspolmalzonka? Chyba Loli maz mial takie zwolnienie?

apropo's Lola albo Jadwiga -ktoras z was pisala czym doprac siare. ewentualnie ktoras inna z was moze mi poradzi? Dostalam od kolezanki super koszule po porodzie uzyta ze 2 dni ale ma brzydkie plamy na piersiach albo to siara albo krem na brodawki jakis. lepiej vanish czy zwykly ludwik?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry