reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux twoja teściowa brzmi jakby miała dwubiegunówke..

Listopad mamy moje drogie. Ciekawe ile z nas się rozpakuje w tym miesiącu :)
Jeeeezu to zaraz będzie temat rozpakowania walkowany non stop :) w końcu; )!
A pamiętam jak był kwiecień i do grudnia kaaaawal czasu a tu chop!;)
Chyba dociera to wszytko do mnie z małym przerażeniem...

Zaraz poród.... ja pierdu ;)!!

Ostatnia edycja:
reklama
Joshi skarbie robią bardzo vi usg. Cos jak w Polsce 3 prenatalne. Patrza przepływy wszystkie w tym w glowce dzidziusia dokladnie mierzą i jak zapytasz zawsze podają plec. Ja mu kazalam na koniec sprawdzic bo zapomnial i tez mowi jak wszyscy ze "z tego to chlopca nie bedzie" wiec kurde musze im wierzyc. W końcu 3 lekarzy tak mowi w tym bardzo dobry genetyk.

Majka ja od wczoraj mecze meza i nie zazna spokoju do porodu. Ale ja juz w 37 tyg jestem.

Magnez odstawilam w skonczonym 35 tyg. Tak mi kazal lekarz

No to licze jeszcze ze 29 dowiem sie Kogo mam w brzuchu inaczej dopiero na stole [emoji23][emoji23][emoji23] masakra jakas!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Haha .... nie wiem o co chodzi z tymi parowkami, ale w dzieciństwie też je lubiłam[emoji23] teraz to nie pamiętam kiedy jadłam. W ciąży na pewno nie, bo od początku mi smierdza[emoji13]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ze nie zdrowe. Bo w takich paroweczkach to same odpadki sa zmielone [emoji3]
Ale ja tez pamietam I pasztet I parowki I dobrze je wspominam.
Teraz jak cos rodzice meza albo mama moja podaj a nam z Pl zgadnijcie co sobie moje dzieci zycza [emoji23][emoji23][emoji23] nie slodycze typu grzeski czy cos ale wlasnie prowki drobiowe I musza byc te z biedronki w granatowym opakowaniu I pasztet prochowicki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja w ciąży generalnie jem bardzo mało mięsa, bo jakoś mi śmierdzi. Nie wiem co jest grane. A parówki z lidla mają dobry skład, tylko nie pamiętam firmy. Męża ostatnio naszła ochota na domowe hot-dogi i jechał do lidla po parówy.[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Zjadlabym hotdoga [emoji44]

Wiecie, ja też jadłam parowki i pasztety w dzieciństwie ale mysle,ze 30 czy 20 lat temu jednak było to wszystko zdrowsze a po drugie dzisiaj można wybrać parowki z 30% mięsa albo - jeszcze gorzej - momu czy zdrowsze takie bez chemii i np 97% mięsa z szynki a takie sa nawet w lidlu. I pewnie i moje dziecko będzie je jadło bo przecież my też w domu jemy... ale no nie w wieku 6 miesięcy [emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Generalnie wg mnie wiadomo, że nie unikniemy jedzenia syfu... bo chemia itd są juz wszędzie. Ale jak jest jakiś wybór to zawsze staram się wybrać mądrzej. Nie mogę patrzeć jak szwagierka dawała 4 miesięcznej córeczce kaszkę malinowa gdzie na 2 miejscu cukier a teściowa pochwalala bo przecież napisane,ze od 4 miesiąca można. .. no można. .. a potem można mieć cukrzyce, nadpobudliwość albo inne konsekwencje takiej diety... a nie lepiej zrobić kaszkę i dodać prawdziwe malinki? Tymbardziej,że był sezon.. :/

Wiecie, ja też jadłam parowki i pasztety w dzieciństwie ale mysle,ze 30 czy 20 lat temu jednak było to wszystko zdrowsze a po drugie dzisiaj można wybrać parowki z 30% mięsa albo - jeszcze gorzej - momu czy zdrowsze takie bez chemii i np 97% mięsa z szynki a takie sa nawet w lidlu. I pewnie i moje dziecko będzie je jadło bo przecież my też w domu jemy... ale no nie w wieku 6 miesięcy [emoji1][emoji1][emoji1]

ja lubie tylko te cielece paroweczki, innych nie tkne

Lux tu gdzie mieszkam u tesciow nie mam za bardzo nikogo. Tzn mieszka tu moja ciocia taty siostra z moją babcia ale ciotka gbur a babcia ma 94 lata. Moi rodzice mieszkają 25 km od tesciow tam też my stawiamy dom.

Mam juz bebiko, dzis przydzedl hipp :)

Załączniki

• 1478100137597.jpg
    1478100137597.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry